onsdag den 21. juli 2010

Hvordan vander man bedst sine blomster?

Ja det troede jeg selvfølgelig skete med en haveslange. Det går da rimelig hurtigt, men er det nu den bedste metode? Bestemt ikke, for den bedste metode er at vande sine blomster med en Haws vandkande og selvfølgelig fra den professionelle serie. "This is the classic long-reach watering can for the gardener who wants the best".  Og hør lige her hvilke finesser den kommer med "Tall neck prevents water spilling over when can is tipped for spraying. Removable fine spray oval rose. Extra long spout for easy 'long reach' watering. With two handles, can is perfectly balanced for effortless watering and Filter between spout and can prevents brass rose from blocking up". Gættede du på at sådan en måtte jeg eje, ja så gættede du rigtigt. Jeg har været så heldig at få dette vidunder af min mand.
I farven "british racing green". Jamen kunne det blive bedre? Jeg tror det næppe, det er som om at det at vande blomster er blevet til en kunst. Jeg render rundt med et kunststykke i hænderne samtidigt med at jeg vander. Ja så smuk er den faktisk. 
Og troede du at nu har hun mistet forstanden, så er det mere endnu. Jeg må også eje en Haws vandkande til indendørs, min planter vil elske mig hvis de får vand fra sådan en kande. Den vil jeg ønske mig til jul.
Forleden morgen var jeg ved at få en chok da jeg åbnede en af terrassedørene. Det puslede helt utroligt meget i buskene lige ved døren og pludselig stak en lille pindsvin snuden frem.
Det er så sjældent vi ser dem på matriklen, så jeg spænede ned for at vække gemalen, så han også kunne nyde synet, men desværre var den væk da vi kom retur. Men 10 minutter efter stod der sørme også et pindsvin i baghaven og kiggede på mig, tænk 2 stks på en dag. Hvor heldig kan man være.
Hindbærene er modne, ja nogle af dem.  De smager bare så dejligt. Buskene har "stået stille" nogle år. Jeg flyttede dem fra forhaven til baghaven for 2 år siden og det brød de sig åbenbart ikke helt om. Men nu er det kommet sig over flytningen og belønner os med super dejlige bær.
I sidste uge var vi på vores sædvanlige Rørvig tur. Jeg er kommet i Rørvig sommerlandet siden jeg var helt lille og det er nu en fast tradition at vi besøger området 1 gang om året. Ja Rørvig undgår vi helst. Der er så mange gæster på besøg deroppe, så vi suser lige igennem når vi kører fra båden. Vi suser ud til byen Nakke og fuglereservatet Hovvig. Her er dejligt og fredeligt. Derefter et smut forbi kunstudstillingen i Nykøbing havn med kunstnergruppen Morild. Det er en blandet fornøjelse, en del af deres kunst falder bestemt ikke i min smag.
Turen tager os altid til Restaurant Anneberg, der har både fantastisk mad men også en uovertruffen udsigt over Isefjorden.
Her kan man sidde i timevis og bare skue ud over sundet medens man nyder en Anneberg Tallerken hvor alt selvfølgelig er hjemmelavet. Bedre bliver det ikke.
Hjemturen går over Munkholmbroen, hvor den smukke færgekro desværre brændte ned i foråret. Noget med ild i en gryde. Meget tragisk.
Der er så smukt i det danske sommerland.

13 kommentarer:

 1. Åh, Havehyrde, du burde virkelig få mulighed for at bosætte dig i England - du og din have ville egne sig perfekt til dette land :-)

  Sådan en vandkande (også samme farve) har C haft lige siden, de flyttede på landet, men det er da dig, der skal til for at fortælle mig, at den åbenbart er noget helt specielt...

  Smuk er den, og den er ganske rigtigt meget praktisk og gennemtænkt indrettet. Jeg nyder at gå og vande Charlottes vækster med den.

  Jeg har aldrig set den herhjemme - har din betænksomme mand købt den her eller via nettet?

  SvarSlet
 2. Ellen: jeg tænkte da nok at din søde datter har sans for det med haven og udstyr. Min mand har købt den på nettet, men hos haveselskabet. Jeg så ved et tilfælde til en hel uhyrlig billig pris (er overbevidst om at det er en fejl, den koster normalt 899kr herhjemme). Men kig selv: http://www.haven.dk/detail.asp?x=&detail=13812&menu=.1.13327,13351
  De har endnu ikke opdaget deres fejl. Prisen er nemlig for en meget mindre model. Men ellers ville jeg havde købt den i england, på Haws hjemmeside

  SvarSlet
 3. Du kan altså også købe den hos mig... ;-) Jeg forhandler Haws og har i hvert fald nogle få af deres modeller - blandt andet den lille til indedørs brug. Prøv at kigge på anglofilia.dk

  Jeg bruger selv den røde kande i mellemstørrelse hver eneste dag og er så glad for den, for den er nem at hælde med og nem at bære, også når den er fuld af vand... :-)

  SvarSlet
 4. Hej Havehyrde! Jeg ville bare sige at jeg holder med dig i, at der er smukt i det danske sommerland. Jeg nyder også hvert sekund.
  Lækker vandkande! `)

  SvarSlet
 5. Jeg elsker også det danske sommerland, Havehyrde - og det er en dejlig tradition i har hvert år med at køre til Rørvig-området! Jeg tror, du har skrevet om den spændende restaurant Anneberg en gang før, hvor jeg også tænkte, at den må jeg prøve.

  Du er meget heldig at have pindsvin i haven :-)

  SvarSlet
 6. Mia: jamen det gør du da selvfølgelig når du har en butik med engelske ting. Det tænkte jeg slet ikke på. Godt at høre at du er glad for den lille vandkande. Jeg krydser finger for at få den til jul :-)
  Thyra: ja er her ikke dejligt? Godt at du også nyder det.

  SvarSlet
 7. Madame: jeg har fortalt om restauranten før, men den kan virkelig anbefales.
  Pindsvin ser vi jo så sjældent da vi har hegn rundt om haven. Men de to små lever alligevel under planterne derude, så det er bare rigtig dejligt. Specielt hvis de spiser alle dræbersneglene ;-)

  SvarSlet
 8. Hvor er du heldig, at du så de to små pindsvin. Pindsvin har lidt svært ved at klare sig når det bliver rigtig varmt og derfor er det en god ide at sætte lidt vand ud til dem, hvis man har pindsvin i haven. ;)

  Det lyder som en rigtig dejlig tur ud i det danske sommerland. :D

  SvarSlet
 9. Jens: du kan tro at jeg sørger for de små. Der er udkastet æbler og sat vand mange steder. De er så utrolige charmerende de små pindsvin :-)

  SvarSlet
 10. Tillykke med din smukke vandkande. Den er rigtig fin. Din begejstring smitter helt herud :)

  Hvor jeg misunder dig dine pindsvin. Det er mærkeligt, vi ikke har nogle mere. Det havde vi de første mange år. Her er endda meget langt til store veje, så det kan ikke være pga., at de bliver kørt ned.

  Jeg går også og nipper hindbær fra buskene, så snart de er modne og spiser dem med det samme. Jeg plantede nye hindbær- og brombærbuske i maj, og de giver allerede bær. Brombærbusken får rigtig mange.

  Rigtig god Rørvigtur til dig og din mand. Dér kom jeg meget i min barndom :-)

  SvarSlet
 11. Lone: kan det være fordi der sprøjtes på marker nær jeres sommerhus? Så de insekter og snegle som pindsvinene lever af, dør?
  Ellers tror jeg de har de hårdt i disse tider med så mange granit haver. Der er jo ikke plads til gemmepladser til de små.
  Det er så herligt med bærbuske, vi har også brombær, de smager super godt. I år vil jeg prøve at lave en rumtopf, og bruge bærrene senere på året til desserter.
  Hav en god weekend :-)

  SvarSlet
 12. Ja det er en dejlig kande du der har fået. Anneberg Restaurant lyder dejligt også, vi må forbi der en gang ved lejlighed. Med den sommer vi har haft i år, skulle man være tosset hvis man tog her fra.

  SvarSlet
 13. Folehaven: Du vil ikke fortryde et besøg på Anneberg, virkelig lækkert, både mad og udsigt!

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...