tirsdag den 15. juni 2010

Projekter

er der nok af, det er tiden der mangler.
Baghaven har altid været under ombygning, siden vi flyttede ind. Det er lige som om at tingene ikke vil falde på plads dernede. Men nu nærmer vi os noget..............noget holdbart. Og desuden er gemalen meget træt af de mange omrokeringer, den pergola vi opsatte for 5 år siden er f.eks netop blevet fjernet. Og det er hårdt at få træstolper op af jorden igen. Det er ligesom om de suges nedad, når man prøver at hive dem op.
Sidste år blev overdækningen (halvtaget) endelig færdig, men spørgsmålet var så, hvad skulle der være som underlag nedenunder? fliser, sand. Ja det endte med en nødløsning, barkflis. Den viste sig ikke at være holdbar, møblerne stod pil skævt når man placerede dem. Så mine tanker gik på at vi måtte lægge fliser. Men hvis vi selv skulle lave det, skulle vi også selv slæbe fliser frem og tilbage fra byggemarkedet, og det er altså tungt. Jeg er, som bekendt, ikke til megen hjælp pga min diskusprolaps og jeg vurderede at gemalen nok ikke ville juble ved tanke om at bruge sin ferie på at lægge fliser. Ved et tilfældet så jeg nogle smukke teaktræs fliser, så det endte med dem og en super lækker og behagelig træterasse.
Og som man kan se syntes wursten godt om den nye terrasse.

Ellers er der gang i køkkenhaven. Rabarber, kartofler, jordbær, krydderurter, tomater myldre frem.

Og mine filippa æbler er også godt på vej. I år er der knapt så mange blomster der er angrebet af insekter, så jeg håber på et stort udbytte.
Geranium, chokolade cosmos og selvfølgelig pæoner er på vej. Sidste år blomstrede pæonerne allerede i maj, men i år der der stadig et stykke vej, før de åbner deres pragt.

Min hjemmelavede is, som jeg serverede for vores gæster i weekenden blev en stor succes. Jeg fandt en opskrift med 250ml sødmælk, 250ml piskefløde, 6 æg, 100g sukker og en stang vanilje. Mums. Desuden havde jeg lavet rabarner kompot som blev hældt ovenpå. Og det smagte super godt, gæsterne var meget tilfredse. Det var jeg også.
Men mine eksperimenter forsætter, jeg elsker jo sorbet is, så det må jeg snart prøve at fremstille. Mine nye isbøger viser isvarianter jeg ikke anede eksisterede. Så det er bare om at komme i gang.
En fortsat god tirsdag aften til dig der læser med her på bloggen

7 kommentarer:

 1. Det var dejligt at læse om din smukke have - og at se billeder! Jeres terrasse er blevet så fin, og Wurst er vel nok dekorativ der på sofaen :-)
  Og din isdessert med rabarberkompot lyder rigtig, rigtig lækker!

  Ha' en god solskinsdag, Havehyrde!

  SvarSlet
 2. Du har da gang i den :-)
  Det er så flot med med en træterrasse; den passer meget meget bedre til haver end fliser, synes jeg (har du mon nu gættet, at vi også har træterrasse?)
  Det, at den er (delvis?) overdækket, gør det kun bedre - det kan være ret så hyggeligt at sidde der en lun regnvejrsaften.

  Din have ser ualmindelig frodig ud, men det kan ikke rigtig overraske mig, med din haveglæde og -energi.

  SvarSlet
 3. Tak for kigget i din skønne have, og tillykke med dit nye design - det passer lige til en havehyrde ;-)

  SvarSlet
 4. Madame: træterrasser er bare så dejlig at gå på, rigtig varme og indbydende. Wursten ligger nu igen, dernede og daser :-)

  SvarSlet
 5. Ellen: træterrasser er smukke, men de bliver så glatte om efteråret, så jeg har haft store betænkeligheder ved at skulle have en. Men den er under et overdække, så den bliver ikke så våd. Men planen er også, som du også nævner, at sidde der en vård sommeraften. Nu mangler vi bare en lille pejs, husker vist at du har sådan en.
  Per: Haven giver utrolig megen livsglæde, tænk at jeg har levet i så mange år uden en. Helt uforståeligt.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det godt ud med de teaktræsfliser på terrassen. Det var et rigtigt god valg :) Jeg kan tænke mig, at de er lækre at gå på med bare fødder...

  Wursten nyder virkelig de nye omgivelser :-)

  Jeres have ser helt vidunderlig ud. Der er så frodigt. Det må være en stor fornøjelse at gå på de hyggelige græsstier, I har i haven.

  Mange weekendhilsener til dig, Havehyrde.

  SvarSlet
 7. Lone: det er en kæmpe fornøjelse at være i haven, bare at sidde og kigge rundt gør mig helt glad indeni. Der er vist noget terapi over det at eje en have.
  God søndag til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...