søndag den 20. juni 2010

På rundtur

Vi har været på rundtur i Jette Frölichs have i Nærum. Jette er designer, hun har lavet forskellige ting for blandt andet Holmegård men også Royal Copenhagen. Nu har hun sit eget firma og designer duge, lamper, urtepotter mv, alt i en meget klassisk stil.
Haven og huset ligger på en lille bakke, hvor man kan kigge langt. Noget som var vigtigt da Jette valgte at købe huset. Ved indgangen til haven støder man på en overdækket pergola med en wisteria hængende på sig.

Min wisteria gider ikke så meget og slet ikke at blomstre. Jeg har selvfølgelig også flyttet den et par gange, men nu har den stået i 2år på samme sted og lige lidt sker der.
Efter den smukke hængende wisteria går man videre til rosenhaven. Her findes Franske roser, mosroser og andre. Ikke Austin Roser, Jette syntes ikke det er helt rigtige roser. De skal nemlig have historien bag sig og det mangler Austin roserne jo, da de er forædlet i nyere tid. Jeg elsker nu ellers mine mange Austin roser og vil slet ikke bytte med de franske. Hvis jeg forstod det rigtigt er der lidt mere vedligeholds arbejde og det har jeg hverken tid eller lyst til. Men smukke var hendes roser nu, ja dem der var sprunget ud og det var ikke mange. De lader vente på sig i det kolde vejr.

Jeg gætter på et overdådigt syn når først de mange slyngroser er i blomst. Disse var plantet langs hele hegnet og udgjorde i sig selv et tæt krat så ingen uvedkommende kunne kigge ind.
Hele haven er af nyere dato, den er vist 15 år gammel, men pga den gode jord der blev kørt ind samt at der er meget læ i haven, ja så vokser især roserne så godt. Man skal nok gå ind på havens hjemmeside for at se de flotte roser i flor.Huset var en del af et større gård der ligger på grunden ved siden af. Jeg mener at det var en staldbygning som så blev istandsat. Siden overtagelse af huset er der igen blevet bygget ud. Både foran, men også bagtil, med et orangeri som bliver brugt hvis der er mange gæster. Utrolig smukt og stemningsfuldt.

Her fik vi serveret kaffe og hjemmebagte cupcakes med lyserød glasur og selvfølgelig et lille rosenblad ovenpå toppen. Meget charmerende. Kaffen smagte rigtig godt, kagerne var lige lidt for søde for min smag. Men det er sikkert en original opskrift, så det var blot mine smagsløg der var lidt "off".
Fru Frölich fortalte meget livligt om haven, om huset og om hendes arbejde. Jeg tror faktisk at hun kunne snakke i dagevis. Blandt andet havde hun lavet en skovbørnehave, da hun selv havde små børn. Hun annoncerede i den lokale avis efter 10 børn der ville dele skovoplevelserne med hende og allerede dagen efter var hendes skovbørnehave fuld booket. Jeg tror at det må have været spændende at følges med Jette i skoven, høre hende fortælle historier og opleve livet i skoven. Hver dag bød på en ny historie på vejen til skoven og en af de gamle på vejen retur.

Vi fik også et lille indblik i det at skulle finde på noget nyt, at få inspiration og at leve af det at skabe.
Spændende at se arbejdsværk-stedet, som er der hvor hvor produkterne skabes. Besøget varede 2 timer og gav megen inspiration. Jeg skal helt sikker have mig en, rettelse: flere, nye slyngroser. F.eks en Gerbe rose, som så så smukt ud (en af de få der blomstrede) og så må jeg selvfølgelig eje en af de smukke zink potter som f.eks indeholdte Nerier og Oliventræ
Så i den kommende uge skal jeg på besøg på den lokale planteskole.
Og hvor var det dejligt befriende at se skvalderkål i nogle af Jettes bede. At man godt kan have en smuk have, selv med skvalderkål.

6 kommentarer:

 1. Det lyder som et meget spændende besøg, hvor der var masser af inspiration at finde til sin egen have. Sikke en flot hjemmeside, hun har! Jeg mener at kunne huske, at Jette Frölich også har lavet det smukkeste julepynt, man har kunnet købe i Illums Bolighus.

  SvarSlet
 2. Madame: utrolig inspirerende. Det er korrekt hun har også lavet en masse julepynt og de fleste af hendes vare sælges i Illums bolighus.

  SvarSlet
 3. Det lyder som om det var en dejlig tur, jeg glæder mig for på torsdag er det mig der skal besøge hendes have. Jeg er bestemt også glad for mine Austin roser:)

  SvarSlet
 4. Hvor er du altså god til at finde på ting at tage ud og se/opleve.

  jeg er bestemt heller ikke enig i JF's holdning omkring Austin Roses. De er måske nok blevet forædlet i nyere tid, men det er jo en forædling 'tilbage' i tiden, hvor roser duftede så aldeles vidunderligt.
  Charlotte planter kun Austinroser, og hen regner med at få en have, der bare dufter og dufter hele sommeren igennem.

  'Nye' roser dufter slet ikke, og dem kan jeg ikke lide - roser skal dufte.

  Nå. Men bortset fra det, ser JF's sted da rigtig dejligt og meget inspirerende ud.

  SvarSlet
 5. Lisbeth: du kan glæde dig. hun mente at roserne var sprunget ud til dem der skulle på rundvisning i denne uge. Os fra den uheldige uge fik lov at komme på en senere dato for at se herligheden i pragt. Desværre er vi på ferie på den dato.
  Men god fornøjelse i Jettes have!

  SvarSlet
 6. Ellen: du kan også tro jeg også er uenig med JF mht Austin roser. Jeg elsker dem simpelthen. Store,smukke, nemme at holde og duftende. Lige mig. Og så er mange af dem remonterede, dvs blomstre flere gange pr år. Herligt.
  Og jeg forstår så udmærket at Charlotte vælger Austin roser. Der er intet bedre :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...