onsdag den 23. juni 2010

Hvad syntes du?

Jeg kunne godt tænke mig at høre din mening om følgende:
a) En studerende vil ikke give en censor hånden da hun vil hilse på ham til en mundtlig eksamen. Han fortæller at han ikke giver kvinder hånden.
b) En anden studerende indkaldes til samtale hos rektor men møder ikke op. Efter følgende indkaldes han igen og møder op. Han får en advarsel for manglende fremmøde til fag der er mødepligt til. Dagen efter samtalen med rektor (og de efterfølgende 2 dage) er eleven ikke tilstede på skolen. På 3 dagen har en lærer en samtale med den pågældende elev der ikke havde opfattet samtalen med rektor som "så alvorlig".
Hvordan ville du forholde dig til ovenstående to (ikke fiktive) eksempler?.

4 kommentarer:

  1. Umiddelbart vil jeg tro, at begge de studerende vil få det svært på arbejdsmarkedet... ;-)

    I det sidste tilfælde bør den givne advarsel få konsekvenser - ellers er der næppe nogen grund til at give den i første omgang.

    Det første tilfælde kan jeg dårligt tage seriøst. Der er sikkert en religiøs bevæggrund eller også er det bare mangel på opdragelse?

    SvarSlet
  2. Det sidste er helt yt ...den første har jeg oplevet i mit arbejde med arabiske flygtninge, de hilser på kvinder med hånden på hjertet i stedet for - jeg synes det er ok.

    SvarSlet
  3. a) Det er måske lidt problematisk, fordi der er religion indblandet. Jeg vil dog fremture med at sige, at der nok er en grund til, at man også på andre sprog har en talemåde, der svarer til 'skik følge eller land fly'. Hvis man opholder sig i et land, forventes det, at man følger det pågældende lands love; de skrevne såvel som de uskrevne. Det synes jeg ærlig talt også, at man kan tillade sig at forvente her i Danmark.
    Jeg er IKKE af den grund tilhænger af DF - kun af brugen af lidt sund fornuft, for ikke at forglemme ganske almindelig høflighed.
    Der er ingen grund til at provokere. Så må man hellere sluge nogen kameler i det land, man har valgt som det sted, man vil opholde sig i permanent. Integration gælder begge veje, og jeg må indrømme, at jeg har meget svært ved at acceptere et sådant kvindesyn. Hvis han fastholder det, er det nok ikke her, han skal regne med at få et arbejde. Tænk på de konflikter, der kunne opstå, hvis han fik en kvindelig chef, for han tager vel heller ikke imod 'ordrer' fra en kvinde?
    Så nej, det er ikke i orden, at han reagerer på den måde. Sorry for den meget kontante udmelding.

    b) Han skal smides ud af skolen. Hvis ikke han forstod beskeden, er han ikke moden til at begå sig i et samfund. Endnu. Livets alvor kunne måske gå op for fyren, hvis der var en konsekvens af hans manglende deltagelse.
    Man bliver sgu da ikke kaldt op til rektor, hvis forsømmelsen ikke bliver betragtet som alvorlig, hvilket gutten med den alder, han har, burde have en fornemmelse for.
    Hvem spørger ham, hvordan hans ide er om at møde op på en kommende arbejdsplads? Tror han, at han kan komme og gå, som det passer ham? Den slags problematikker burde være et overstået stadium på gymnasieniveau.

    Det blev vist lidt langt...

    SvarSlet
  4. Kære alle.
    Tak for jeres input.
    Jeg er helt enig med Ellen.
    Det er to ekstreme eksempler men, desværre eksempler på at vores ikke etniske danske elever har visse problemer med at begå sig i det danske samfund. Til dels pga vi åbenbart acceptere at man f.eks ikke vil give hånd til en censor.
    Jeg vil lige indskyde at langt de fleste ikke-etniske danskere jeg kender i forbindelse med mit job, er noget uhyre dygtige, sympatiske, dejlige unge mennesker. Dette i modsætning til de meget stereotype billeder af indvandre der kommer frem i medierne.

    SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...