søndag den 6. juni 2010

De er væk

mine musvitunger. De forlod reden fredag, uden at sige farvel og nu er den hel tom. Jeg har kigget derop et par gange, troede de kom tilbage for at sove i reden. Men nej. Nu er de ude i den store verden alle 6, så jeg krydser fingre for at alle overlever. Ellers ved de jo hvor de kan komme og sove, i trygge rammer og med godt foder.

Er man interesseret kan man se de sidste videoer i højre bjælke. De fløj næsten rundt i reden de sidste par dage, men 20 dage blev det til.
Nu hvor det er helt sommerligt i vejret er jeg selvfølgelig gået amok i planter. Billederne viser et lille udvalg af nogle købt under havemessen "mit hjem er mit slot", andre blot gengangere fra haven.
Vi er i gang med at lægge teaktræs fliser på en af vores terrasser, nemlig den overdækkede. Vi har valgt træfliser fordi de er smukke og er dejlige at gå på. Under overdækket bliver de aldrig våde og dermed ikke så glatte som træterrasser jo kan blive. Men arbejdet er jo langsommeligt. Underlaget skal være jævnt og plant, så fliserne ligger lige. Og, det er bare besværligt og tidskrævende. Men jeg regner med at det bliver så smukt når vi er færdige, at vi glemmer det store besvær.

I baghaven vokser skvalderkålen som en gal. Det vælter simpelthen frem, hurtigere end græsset. I går rendte jeg rundt med hakkeren, men det er en tabt krig.
Så har jeg  købt mig en ismaskine. Jeg læste at der var en verden til forskel på købt og hjemmelavet is. Og det kan jeg bevidne. MEN der er også forskel på opskrifter og hvor gode de er. Mit første forsøg var en vaniljeis med både fløde og sødmælk. Den blev mærkelig grynet, smagte udmærket, men så noget besynderlig ud. Det seneste forsøg løb af stablen i går. Ren flødeis. Og det er næsten for meget. Den er alt for fed, så man kan vist kun tåle en meget lille portion. Men øvelse gør mester, så jeg regner med at tredie gang er lykkens gang. Vi får venner på besøg på lørdag, så her skal det altså lykkes.
Fortsat god søndag.

14 kommentarer:

 1. Jeg synes sådan noget er rigtig spændende. Når jeg læser om dine forsøg med at lave is, så får jeg næsten lyst til at prøve selv. Jeg prøvede én gang for et par år siden og det var usædvanlig vellykket. Men sikken et arbejde, når man ikke har en ismaskine. Til gengæld var resultatet så godt, at der kun blev serveret meget små stykker ved særlige lejligheder... og uanset hvor meget gæsterne tiggede, så fik man ikke to gange, haha..... min mund løber næsten i vand bare ved tanken! :D

  SvarSlet
 2. Uhm ja, hjemmelavet is - jeg har også en ismaskine, så måske burde man prøve den af... Men jeg har lige indledt en SOMMERSLANK og SUND kampagne på min blog (...!...) - så det skal være en sund og ikke-fedende is! Mon ikke sådan én eksisterer? :-)

  SvarSlet
 3. Ja der bliver lidt tomt når de små sådan flyver hjemmefra så er det godt du har haven at kaste dig over:) Dejlige planter du har købt, den lille viol-agtige i potten er min faste på bordet her i stuen, jeg synes den er skøn og nem. Jeg synes at is i ismaskine bliver bedst når man bruger sødmælk frem for fløde - jeg kan anbefale denne side http://www.ismaskinen.dk/
  ha en dejlig søndag!

  SvarSlet
 4. Jens: jamen mine tænder løber da også i vand når du beskriver din is så godt. ;-)
  Har kun prøvet islavning 1 gang før. Kæmpe arbejdet, altså det med at den konstante omrøring til sidst. Så er det herligt med en ismaskine.

  SvarSlet
 5. Mia: lyder spændende med en sommerslank kampagne. Hmmm, jeg er jo godt nok ikke slank mere (øv),er lidt for livsnyder til noget sådant. Men jeg tror du har ret mht isen. Den med fløde er bare alt for fed. Men så kan man jo lave sorbet is, vand og sukker. Det feder jo knapt så meget og jeg elsker faktisk sorbetis.

  SvarSlet
 6. Lisbeth: Jeg må straks over og tjekke den side du skriver om, flødeisen var alt for fed.
  Fortsat god dag til dig også :-)

  SvarSlet
 7. Sikke nogle dejlige blomster du viser os, Havehyrde! Ved du hvad de sartblå øverst til højre hedder? Jeg har også en drøm om at få en træterrasse, og jeg synes, det er flot, at I lægger jeres selv.

  Nu håber jeg, at dine små musvitbørn klarer sig.

  Ha' en dejlig mandag!

  SvarSlet
 8. Madame: hende der solgte den kaldte den vist en nikkende viol.
  Terrasse projektet er lidt mere arbejde end beregnet, i denne uge får vi sand leveret, det skal så lægges i et 5cm lag og derefter stompes grundigt og så skal fliserne på. Så håber vi på at det bliver helt plant.
  Ja jeg håber sørme også at mine musvitter klarer sig.
  God mandag til dig også.

  SvarSlet
 9. Jeg ønsker pøj pøj til musvitterne dine der ude i den store store verden :0)

  SvarSlet
 10. Fr Solhat: ja det har de sikkert også brug for. Læste at de fleste små fugle dør indenfor det første leve år. Sørgeligt!!

  SvarSlet
 11. Musvitunger kommer vist ikke tilbage til reden igen som fx svaleunger. Vi havde svaler en årrække indtil haven blev for tæt bevokset. De vendte tilbage til reden om natten nogle få dage efter, de havde forladt den.

  Sikke dejlige blomsterbilleder. Jeg ville ønske, at jeg også kunne have nogle krukker stående på terrassen. Men jeg er der jo ikke altid, så jeg kan passe dem med vanding.

  Jeg håber, du når at finde en god opskrift på is inden lørdag. Brødrene Price har lavet is på ismaskine et par gange.

  Rigtig god tirsdag, Havehyrde :)

  SvarSlet
 12. Lone: Musvit mor lå ellers og sov i reden flere uger før hun lagde æg, så man kan jo håbe at en af ungerne vender tilbage. De var jo så søde :-).
  <Det med vandingen kan være et problem. Når vi skal på ferie plejer jeg at plante blomsterne ud i bedene, så har de en lille chance for at overleve. I krukkerne har de normalt ingen.
  Fortsat god dag til dig :-)

  SvarSlet
 13. Har aldrig lavet is i ismaskine. Men har lavet litervis, sådan på den simple måde. Noget af det letteste at lave til gæster og familie. Har aldrig omrørt noget som helst. Blot frosset det ind. Der er så mange måder at gøre tingene på.
  Jeg har ikke selv prøvet at lave yoghurt is, men det smager godt.

  SvarSlet
 14. Folehaven: Ja der er mange måder at gøre tingene på, det gælder vist for meget her i livet? :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...