lørdag den 29. maj 2010

Nu vil vi altså ud og flyve

og det kan kun gå for langsomt (nye videoer i højre side)
Nu er de små 15 dage gamle og de er så store at de snart ikke kan være i kassen mere. Og det gider de altså heller ikke. De rumsterer rundt og ser ud til at keder sig gevaldigt. Jeg tror at de skal ud og flyve i morgen, men DMI lover regn, så det er ikke det bedste flyvevejr. Mon de tjekker vejrudsigten, dem i redekassen?
Søndag i sidste uge var vi på rundvisning i Frederik 8´s palæ. I sig selv er palæet jo lidt kedelig, men jeg var rigtig interesseret i det kunst der var kommet på væggene derinde.


Slot og ejendomsstyrelsens hjemmeside kan man se en video om renoveringens før og efter.
De mange kunstners malerier faldt ikke alle i min smag. Men blomsterbilledet der ses til venstre var uhyre smukt. Malet direkte på væggen med en speciel teknik som kun 2 i Europa kan. Maleriet ser ud som om den er malet på marmor. Smukt ser det ud. Det samme gjorde anretter værelset hvor Kathrine Ærtebjerg have malet en fortælling over jægertemaet, i naivistisk stil. Et billede man kunne bruge timer på at studere, uhyre mange detaljer og overraskelser.
Morten Schelde havde også lavet et meget spændende værk men detaljer fra søfart, Galathea 3 ekspeditionen og stjernebilleder.
Men hvorfor Tal R var blevet valgt til at lave et maleri på væggen i Kronprinsens arbejdsværelse ved jeg ikke. Efter min mening var det ganske uinteressant og uinspirerede. Men sådan er kunst jo også, det kan dele vandende.
Det mest spændende var dog Olafur Eliasson som havde kreerede nogle rigtig smukke lamper til en opgang op til de private lokaler. Hvor der selvfølgelig var adgang forbudt. Hans kunst er jeg helt vild med.
Lamperne så ud til at være runde, idet man havde benyttet spejle til at give den illusion. Men de var halvcirkler, der lyste den mest fantastiske trappeopgang, op. En trappe i asketræ, meget elegant og smukt udført.Har man ikke være på besøg i Palæet og set den smukke kunst kan jeg virkelig anbefale det. Der er åbent frem til 8 august og det koster 40kr hvis man gider stå i kø, og den er lang. Vi tog en rundtur hvor man godt nok betaler mere, men så står man ikke i kø og spilder tiden. Man kommer direkte ind og får en rundtur på 1 time. Mere kunne det heller ikke bære, men det var spændende med fortællingerne om selve renoveringen og de mange kunstner.

6 kommentarer:

 1. Trappen ser ret smuk og lamperne passer utrolig godt til, jeg håber jeg når at se palæet i løbet af juli, jeg vil også gerne studere malerierne på tættere hold.
  Tak for din hilsen og linket på min blog, jeg når ikke Rhododendronfestival på Sofiero i år, men jeg vil sætte det som mål til næste år.
  Søde film om musvitterne:)

  SvarSlet
 2. Lisbeth: lamperne var virkelig smukke og Sofiero vil du ikke fortryde. :-)

  SvarSlet
 3. Tak for en god beskrivelse af, hvad man får at se på turen - og for anbefalingen af at tage en guidet tur. Det er nu altid nr. 1, synes jeg; man får meget mere ud af at få tingene forklaret.

  SvarSlet
 4. Ellen: guidet ture kan være gode, men jeg syntes faktisk jeg har været på en del hvor guiden taler alt for meget. Om lige gyldigheder. Så bliver det altså langt!

  SvarSlet
 5. Skal - skal ikke? Jeg har overvejet det meget og dit indlæg gjorde det faktisk ikke nemmere! ;-)
  Jeg har jo set lidt om det i fjernsynet og nu har jeg læst om din oplevelse. Så synes jeg egentlig det er nok til mig. På den anden side er det jo ikke sikkert, at vi nogensinde får chancen igen...... når først det bliver møbleret og den unge familie flytter ind, så er det formodentlig lukket for offentligheden. Jeg kan stadig ikke bestemme mig!!!

  SvarSlet
 6. Jens: Det er i hver tilfældet spændende at se. Kunst er jo meget op til den der ser. Måske syntes du at Tal R´s maleri er fantastisk. Det er det der er så sjovt. At noget en syntes er utrolig flot syntes en anden er rimelig grimt.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...