fredag den 14. maj 2010

Malmø

Johan P, hedder en fiskerestaurant som ligger i Gamle Stan i Malmø. Og må jeg sige, en uovertruffen fantastisk restaurant, kun fisk og alt godt fra havet.

Vi fik den store skaldyrs tallerken og et glas champagne til, det smagte himmelsk. Ja bortset fra de mange Østers. Hvem har dog fundet på at det skal være eksklusivt at spise noget sådant. De smager ganske enkelt forfærdeligt, af havvand, tang (som jeg faktisk har spist) og salt. Hvorfor gider nogen spise det? Det var første gang jeg smagte dem og det var absolut også sidste. Der imod smagte Hummeren, jomfruhummer halerne, krabbekløerne og rejserne fortræffeligt.
Efter denne luksus frokost gik turen til systembolaget hvor man kan finde mange specielle tyske hvidvine. Og selvfølgelig champagner, som sjældent ses i DK. Gemalen var ikke til at hive ud igen.

De unge gademusikanter på billedet spillede og sang på livet løs. Det lød ganske godt og vi mente at de måske kom fra den lokale musikskole?  Men vi havde lidt travlt (p-billetten var tæt på udløb tidspunkt)så vi fik ikke spurgt de unge musikere. Så havde Malmø kommune pyntet fint op med blomster i plantekasser.

Det er så smukt når by billedet er pyntet med blomster. Man ser mange steder hvor kommunerne går rigtig meget op i et smukt bybillede, men også mange steder hvor man ikke gider den slags pjat. Men hvor giver det bare en godt indtryk af den by man besøger.
Opdatering på fuglekassen: Der er født 4 unger. MEGET små, måske består de kun af en "mund", det er næsten det eneste vi kan se. Fuglemor flyver frem og tilbage nogle gange, efter mad. Men ligger ellers ovenpå dem for at give varme. Vi er lidt nervøse for at hun maser de små nyfødte, de virker uhyre skrøbelige.
De billeder jeg fik taget er blevet uskarpe, men jeg skal nok få nogle nye lagt på bloggen.

6 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt at se billeder fra Malmø igen. Da jeg var yngre, tog vi tit til Malmø på "udflugt" - så jeg kendte alle de gode butikker og kaffesteder...

  Det lyder rigtig dejligt med skaldyrsanretningen, men jeg vil også gerne undvære østers, tak. Jeg kan ligesom du ikke se noget som helst fantastisk ved dem. (Det samme gælder i øvrigt snegle, som jeg - een gang - prøvede, da jeg boede i Belgien. Yak!)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare godt ud....Malmø, alt godt fra havet, champagne - mums.......

  Min søn er sørme også blevet "far".....musvitten kunne lide hans hjemmebyggede fuglehus og nu er der liv og glade dage derinden......må se om jeg kan fange de travle forældre med kameraet senere i dag :0)

  God week-end

  SvarSlet
 3. Mia: åh snegle er da vist på samme liste som østers. Det lyder ganske uhumsk, selvom jeg ikke har smagt dem. Nok heller ikke noget jeg vil prøve.
  Malmø er en fantastisk by, bestemt et besøg værd

  SvarSlet
 4. Fr solhar: hvor dejligt at din søn også er blevet "far". Det er ganske fascinerende at følge med i dyrelivet.

  SvarSlet
 5. Det lyder som den dejligste tur til Malmø! Jeg kom tit i byen med min mormor og mor for at købe nødder, kakao og kaffe i min barndom. Det er nogle meget smukke billeder du har taget.

  Jeg glæder mig til at læse mere om livet i redekassen! Jeg håber, det lykkes at få de så på vingerne.

  Rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 6. Madame: Der er smukt derovre i det svenske. i dag har har skaden desværre også opdaget at der er unger i reden. Den har 2 gange siddet på taget af redekassen. Musvitmor baskede derfor kraftigt med vingerne og udstødte nogle forfærdelige lyde. Hvis jeg kender skaderne ret, så giver de ikke op lige sådan. Så vi er lidt nervøse for om kassen måske ikke hænger så godt fast eller at den kan sidde klar på taget og tage de små når de er flyvefærdige. Uha! vi er lidt nervøse!! God weekend til dig også.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...