onsdag den 14. april 2010

Jeg cykler....

til arbejdet næsten hver dag. Det er dejligt, specielt når solen skinner. Men nogle gange tager jeg toget.

Det er så dejligt at man kan taget cyklen med i toget, gratis. I går var der så mange hjem med toget, at en del ikke kunne komme ind i kupéen. Noget af dette skyldtes, at der er en del personer der ikke ved hvad et flexrum skal bruges til. At det er til barnevogne, cykler og folk med kuffert. Selvom det står højt og tydeligt.
I dag cyklede jeg begge veje. Vejen hjem gik forbi Bo Grønt på Peter Bangs vej. Jeg måtte have nogle planter med hjem. Og de kunne sagtens være i sidetasken.
Efter planteskolen gik vejen forbi Damhussøen
Så smuk og fredeligt. På nær alle de mange løbere. Jeg kunne næste ikke få fred til at tage fotos, jeg var ved at blive overrendt af glade motions løbere.
Men jeg forstår dem så godt. Det er det eneste grønne område i miles omkreds. Heldigvis for mig er der flere af den slags her hvor vi bor. Så mine "mbt" løbeture går langs volden eller i skoven. Det er også dejligt.
Efter hjemkomsten, kom vores nabo og beordrede os til at fælde 2 træer, der er omkring 10m høje. Jeg har det meget dårligt med folk der dikterer hvad jeg skal gøre. Jeg får sådan en trang til at sige og mene det modsatte. Heldigvis var min mand enig. Vi fælder ikke træer med mindre det er højst nødvendigt, og det var det bare ikke. Men sådan en samtale går allerede i hårknude, når den ene par kræver at den anden gør noget bestemt. Jeg tror nu nok, at vi ville strække os meget langt, hvis der var blevet kommunikeret på den rette facon. Ja måske er det mig der er lidt mærkelig, men jeg mener helt klart at det er af enorm betydning, hvilken måde man henvender sig til folk på. Og med tanke på at jeg lever af at kommunikere, kunne det være jeg havde en pointe??? Naboen gik i fornærmelse, midt i samtalen. Og lad mig lige slå fast, at det var min søde gemal der talte med naboen, ikke mig. Jeg havde nok ikke været så venlig som han var.
Billederne er taget med min smartphone. Kameraet er da ganske godt, va?

13 kommentarer:

 1. Hvor sjovt at se billederne fra Damhussøen. Jeg boede hele min barndom på Frederiksberg og en stor del af vores familie boede i Vanløse. Så enten besøgte vi dem - og gik tur rundt om Damhussøen sammen med dem - eller også gik jeg og min mor den lange travetur fra Peter Bangs Vej (jeg boede lige over for Lindevangsskolen) ud til Rødovre Centrum, som vi fandt utroligt spændende dengang.

  Jeg kan godt forstå, at du ikke vil dikteres noget - jeg rejser også børster, hvis sådan noget sker. Og så hader jeg altså at fælde træer (hvis de ikke fejler noget). :-)

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder og imponerende godt klaret af en telefon. Må vist snart have checket min egen smartphone-kamera ;-)
  PS sådan en nabo ville også få problemer med mig, men diplomati er vist ikke vedkommendes stærke side!

  SvarSlet
 3. Det er lige et telefonkamera, der vil noget... flotte billeder.
  Og en tåbelig nabo.
  Jeg bliver i den grad også Rasmus Modsat, hvis folk er sådan overfor mig og fortæller mig hvad jeg skal og må og bør.
  Selvfølgelig er det irriterende for ham, hvis jeres træer tager hans lys, men det kan siges på mange måder, og han valgte helt klart ikke den rigtige!

  SvarSlet
 4. Mia: Jeg boede selv på Peter Bangsvej medens jeg læste på universitetet. Så lange turer langs søen, var i højsæde.
  Vi hader også at fælde træer, men vores naboer (næste hele vejen) elsker at fælde alle træer. Jeg fatter det simpelthen ikke. Det er to store træer, men jeg har svært ved at se at de skygger for noget. Om sommeren går solen langt over træerne.....
  Per: Du må lige få prøvet din mobiltelefons kamera, min er goså en HTC, det er faktiskt usædvanlig godt. Her i huset er min mand diplomaten. Jeg ville nok blive meget gal. Han håndterede situationen helt roligt. Men hvorfor er det så moderne at fælde træer???
  Ellen: Ja ikke. Man bliver bare så på tværs, når man har så upædagogiske naboer. Og de tager meget lidt af lyset, vi har nemlig tjekket. Vi vil jo ikke genere andre. Jeg tror det var fordi de var i gang med at fælder træer mod nord, som de også mente skyggede for lyset (det er jeg jo lidt svært ved at se, men ok). Så syntes de nok bare at de ville fjerne alle træer i nærheden?Vi taler 2 træer, der fylder 4m i bredden af et 20m hegn? Det er jo ikke et helt hegn af træer der er 10m høje.

  SvarSlet
 5. Sikke nogle dejlige billeder, Havehyrde! Jeg synes, det er en god idé, at du cykler så meget - jeg ville ønske, jeg havde mulighed for det, men jeg bror for langt fra jobbet.
  Jeg har været ude for præcis det samme med en nabo, der kom ind i min have den første dag, jeg var blevet husejer for mange år siden. Han forlangte uforskammet, at jeg fældede mine to lærketræer, der stod mod øst. Det gjorde jeg selvfølgelig ikke, og siden da talte vi aldrig sammen. Ak ja ...

  SvarSlet
 6. Madame: desværre bor vi på en gade hvor vi, der elsker træer, er i klart mindretal. Jeg tror kun der er min mand og mig. De omtalte træer står syd for naboens have. De kan godt skygge for lidt lys, men de har stået der i 50år, samme højde i 20 år og fylder vel 4-5m af et 20-30m langt skel, mod vores grund. Jeg har svært ved at se at de udgør et problem. Men jeg tror heller ikke at vi kommer til at tale med den nabo mere. Ærgerligt at folk er så intolerante!
  Og godt at du stod imod din nabo. Lærketræer er så smukke.

  SvarSlet
 7. Vilka fantastiskt fina bilder du visar. Vilken fin cykel väg du har många fina upplevelser.

  Ha en fin dag
  Gunilla

  SvarSlet
 8. Dejlige fotos, og ja det kamera er da mere end okay.

  Med hensyn til din diktatoriske nabo, har han ingen ret overhovedet til at kræve din træer fældet. Der er nøjatige regler for den slags. Lad dine træer være. Jeg har aldrig forstået mange menneskers trang til at fælde ALT i en have. Haven mister fuldstændig sin karakter og hygge, for det er træer, buske og beplantning, der giver det omkring et hus. Jeg får ondt i hjertet, når jeg hører en motorsav. Jeg håber inderligt dine træer for lov at leve.

  SvarSlet
 9. Ginulla: tak for dine roser
  Deborah: åh hvor er vi enige. Kan du ikke flytte ind i naboens hus???
  vi savner virkelig mennesker, her på vejen, der syntes om træer. ALT bliver fældet i, stort set alle, naboers haver. Der blev truet med hegnsloven, men jeg mener ikke at 2 træer hører under denne. Og i går fik jeg tjekket om der nu også mangler lys og sol i den aktuelle del af naboens have. Og der var fuld sol stort set hele dagen? Så jeg ved slet ikke hvad den sag handlede om.
  Men rart at der findes andre mennesker der kan lide træer, troede snart vi var de eneste. Fortsat god fredag til dig :-)

  SvarSlet
 10. Det tager rigtig gode billeder dit smartphonecamera :)
  Så fik du set, hvordan træerne er ved at blive fældet rundt om Damhussøen?

  Hvor mange km cykler du til arbejdet? Jeg cyklede mellem Frederiksberg og Sorgenfri i mange år. Cykelstien var et langt stykke ud ad Lyngbyvej, så der var desværre ikke megen fuglesang at høre :)

  Sikke nogle søde blomster, du har købt. Jeg er endnu ikke begyndt at plante noget ud. Det syntes stadig for køligt...

  Jeg ville også gå i baglås, hvis naboen kom for at diktere at mine træer skulle fældes. Sikke en åndsamøbe, at han ikke fremsige sit ønske på en venlig måde.

  Rigtig god weekend til dig, Havehyrde :)

  SvarSlet
 11. Lone: jeg tror der er omkring 10km hver vej.
  Jeg tror nogle af de træer de har fældet er syge. Jeg så at nogle stammer var helt hule inden i.
  Jeg køber kun de planter der kan klare let frost, så alle er overlevet indtil videre.
  Ja sikken en redelighed med den nabo, va? Jeg tror der er et usynligt heraki på vejen. Den der har boet her siden husene blev bygget føler nok at det er deres område mere end os andre. Vi er jo tilflyttere. Ellers kan jeg slet ikke finde en forklaring på den meget uheldige adfærd.
  God weekend til dig også!

  SvarSlet
 12. Vilken härlig cykeltur!!
  fint med blommorna i kassen.
  ha en skön kväll
  Annika

  SvarSlet
 13. Annika: velkommen til og tak for din søde kommentar

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...