torsdag den 4. marts 2010

Hvor er vi dog forskellige

De sidste par dage har jeg været på kursus. Det kan være utrolig inspirerende, både at møde kollegaer fra andre steder, men også at lære en masse nyt. Nogle gange møder man også nogen man kendt for år tilbage. Netop dette skete for mig, jeg mødte en gammel studiekammerat fra universitetet. Det kan jo være rigtig sjovt at høre hvad der er sket siden sidst, som vel var 10 år siden.
2 minutter efter gensynet startede en opremsning af hvor succesfuld han var, hvor mange penge han tjente, hvor mange penge alle hans venner tjente osv. Puha, jeg blev helt forpustet af at høre om alt dette i de 15 minutter jeg gjorde. Jeg var for høflig til blot at gå min vej, men hvor var det bare uinteressant. Og så kom jeg i tanke om at han jo også var sådan da vi læste sammen på universitetet. Det sjove er, at han var en af dem med det laveste gennemsnit der forlod K.U. Han dumpede eksamener på stribe eller skrabede lige et 6-tal hjem. Man han var godt til at tale, så kendte man ham ikke, ville man tro at han var den klogeste på hele afdelingen. Det er alligevel imponerende at nogle folk kan tale meget overbevisende om deres egne kvalifikationer, og så alligevel have så stor mangel på samme. Pludselig kunne jeg huske at han allerede dengang ikke var til at holde ud og høre på. Halvdelen af det han sagde var ofte løgn, og et eller andet sted er det jo sørgeligt at han har så stort behov for at fremstille sig selv bedre end han egentlig er. Og ærlig talt så har jeg ondt af ham. Hvis han havde gode menneskelige egenskaber ville ingen jo lægge mærke til dem. Han ville havde kedet dem til døde før man fik den at se.
Senere på kursusdagen så jeg ham sidde lidt alene på en stol, den gruppe han arbejde i så ud til at være blevet træt af ham. De fandt sikkert også ud af at alt hans snak var tom snak. Og jeg gad altså heller ikke gå over og snakke med ham, selvom jeg havde rigtig ondt af ham.
Til gengæld mødte jeg også andre der havde læst samme fag på universitetet som mig, vi morede os rigtigt over alle de gamle lektorer og deres intriger. Så selv om det faglige var lidt små kedeligt havde vi det rigtig sjovt, og så går tiden helt utrolig hurtig.
I aften skal vi have Kobe bøffer. Det skulle efter sigende være verdens bedste bøffer, så nu skal de smages. Håber sørme de lever op til forventningerne.

10 kommentarer:

 1. Det lyder vist lidt underligt, at skrive: godt indlæg!!! Men det er alligevel hvad jeg mener! Jeg tror vi alle kender den der type - som egentlig er meget interessant. Altså, jeg mener, uinteressant på den interessante måde. På den ene side er de ikke til at holde ud og på den anden side, så kan man godt se, at de ikke har det så nemt med sig selv. Det er netop derfor, at de er så uudholdelige. Stakkels mand!

  Det væreste er sikkert, at han godt selv ved det. Derfor prøver han ekstra hårdt at gøre sig selv interessant og jo mere han prøver, jo værre bliver han. Gid han ville lade være med at prøve. Så ville det sikkert gå bedre!

  SvarSlet
 2. Jens: ja gid han ville lade være med at prøve. Men det er bare så underligt (og derved interessant) at han så gerne vil imponerer andre mennesker. Han kan slet ikke slappe af og frastøder derved folk. Hmmm, ikke til at blive klog på :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kender typen, Havehyrde, de findes vist alle steder. Det er trist for dem selv, og de må vel blive ensomme. Man opdager jo ret hurtigt, hvordan det er fat og orker ikke at høre på dem. Jeg gætter på, der ligger en personlighedsforstyrrelse bag.
  Jeg håber bøfferne var lækre :-)
  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 4. Madame: de er nogle sørgelige eksistenser. Bøfferne smagte rigtig godt, om de var pengene værd er en anden snak. Men så fik vi prøvet det.

  SvarSlet
 5. Åh ja, den type er frygtelig trættende, men i virkeligheden også ret sørgelig. Der er jo netop ingen, der kan holde ham ud i længden, sølle stakkel - og han prøver bare fortvivlet at hævde sig på den eneste måde han kan.

  Men pyt med ham - et kursus giver jo gerne noget nyt "input" og frisk inspiration, så det har forhåbentlig været både sjovt og givende... :-)

  SvarSlet
 6. Mia: ja kurset var sjovt. Bestemt. Man kan bare ikke få lærdom nok.
  God weekend!

  SvarSlet
 7. Uha, ham der mr. Varm Luft er da forhåbentlig ikke blevet gymansielærer!? Det ville da være synd for eleverne.

  Og jo, jeg kender også godt typen - og ... sorry to say ... mest i den mandlige udgave. Det er faktisk sjældent, jeg har mødt kvinder, som er selvpromoverende.

  SvarSlet
 8. Bente: hahaha, jo han er gymnasielærer, men jeg tror nu han er god nok til at undervise. Det er nok mere hans mange historier om hans bedrifter der er det pure opspind.
  Havde ikke lige tænkt over at det primært er mænd der lide af denne oppustenhed. Men det er da vist helt rigtig observeret :-)

  SvarSlet
 9. Høhø - jeg har mødt en hel del mænd, der har det sådan: Spørg, hvad de laver, og man behøver ikke at tænke mere over, hvad man skal bruge sin egen hjerne til resten af aftenen... man skal bare kunne lytte, hvilket sjovt nok er et ord, han slet ikke kender :lol:

  Godt, at du kunne få noget ud af kurset uden hans medvirken.

  SvarSlet
 10. Ellen:hahaha, den type mænd har jeg også mødt. Men han er nu ganske speciel, i og med han ikke blot fortæller små hvide løgne. Næ, det er store meget overdrevne løgne, som enhver voksen før eller siden gennemskuer. Nå men det er jo mest synd for ham selv.
  Hav en fortsat god dag.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...