søndag den 28. februar 2010

Nu er det ganske vist....

Jeg har set det er forår. Nemlig. I haven står planter på spring for at komme frem af jorden.


Vintergækkerne er næsten fremme, men andre står også i kø.
Hyacinter, de røde juleroser o.s.vGodt nok er sneen ikke væk alle steder, men der hvor den er, er der forår på vej. I dag var solen også fremme og man fornemmede endnu kraftigere foråret. Vores lille fuglekonge har meget travlt. Det er svært at fange den med kameraet. Men det lykkedes. Den er så sød, en lille mus med vinger?
I går var vi på Louisiana og se udstillingen Farver i kunsten. Utrolig smukke billeder af mange forskellige kunstner. Især Emil Noldes billeder var smukke. Området omkring museet er også smukt, med de store gamle træer i parken og den smukke udsigt til havet fra alle vinduer i museet. Deres cafe er også et besøg værd. Og i går måtte vi kæmpe om pladserne, ingen borde var ledige mere en 30 sekunder.
Hjemturen gik via Strandvejen som jo er en vej med en af Danmarks smukkeste udsigter. Vi kom forbi 3 museer på vejen. Nivaagaards malerisamling, Mikkelborg og Ordrupgård . Sidstnævnte er jo nok det mest kendt og pt udstiller de netop Emil Nolde. Men de to andre virkede også spændende, Nivaagaard har ihvertilfældet en udsigt der matcher Louisianas. Om udstillingerne også er spændende ved jeg faktisk ikke, iflg deres hjemmeside udstiller de Italiensk og nordeuropæisk renæssance og danske guldalder malere.
Det kunne nok være et besøg værd, på et eller andet tidspunkt.

10 kommentarer:

 1. Den er yndig, den lille fuglekonge. Minder ganske rigtigt om en mus med vinger. Jeg har også set vintergækker og erantis i haven i dag; de er altså nogle seje størrelser her ovenpå al den vinter.... :-)

  SvarSlet
 2. Det var flot, at du kunne fange fuglekongen med kameraet! De er jo lynhurtige. Jeg har selv forsøgt at fotografere vores halemejser, men desværre uden held. Vores bede er stadig dækket af sne, men jeg håber snart at se små, grønne toppe som dine :-)

  Jeg holder også meget af at køre på Strandvejen, og det lyder som en dejlig lørdag, I havde!

  SvarSlet
 3. Du har så mange spændende fugle i haven :-)
  Det ville jeg såmænd hellere have end at kunne prale med, at mine solorte har sunget to uger længere end dine ;-)

  Og grønne spirer, jubiii... det er længe siden, jeg har været SÅ glad for at se disse forårstegn.

  SvarSlet
 4. Har endnu aldrig haft besøg af fuglekongen på foderbrædtet....hvor er den sød. Som det dog pipler op hos dig...der kan jeg ikke følge med endnu...må trøste mig med at det nok pipler frem UNDER sneen :0)

  Forårshilsner Dorthe

  SvarSlet
 5. Mia:Ja den er bare sød den lille mus
  Madame: De er hurtige de små fugle. Halemejserne har jeg også et par billeder af, de er næsten hurtigere end fuglekongen.

  SvarSlet
 6. Ellen: ja man længes virkelig efter foråret. Det kunne jeg virkelig fornemme da jeg gik rundt i have i går. Jeg lagde allerede en masse planer om arbejde i haven. I dag er de gået lidt i glemme bogen. Så sner det igen :-(
  Fr. Solhat: der er garanteret meget forår gemt under sneen. Vi må væbne os med tålmodighed. Som det ser ud nu er det ikke i denne uge vi ser mere til foråret.

  SvarSlet
 7. Hvor er den kær den lille fuglekonge :) Er det almindelig svinefedt, den spiser?
  Det pibler op af jorden. Jeg er stadig ikke god til at finde ud af, hvad der er hvad af de grønne spirer, selvom vi har haft have i mange år. Jeg må snart op og se, hvordan det står til i vores have.

  Jeg ville også have besøgt Louisiana i søndags, men husbond ville hellere cykle og gå tur i det dejlige solskinsvejr end opholde sig indendøre. Området deroppe er nemlig meget smukt, så vi kunne jo faktisk have gjort både det ene og andet på ét sted :-)

  De tre andre museer er også et besøg værd. Jeg har været der nogle gange med kunstforeningen på mit gamle arbejde.

  God tirsdag til dig, Havehyrde.

  SvarSlet
 8. Lone: Det er jordnøddesmør, jeg giver dem kun vegetabilsk fedt.
  Vejret var jo fantastisk dejligt i søndags, så jeg kan da godt forstå i tog en cykeltur i stedet.
  Jeg må da helt klart forbi de andre museer, når du nu anbefaler dem. Men mærkeligt at man ikke rigtig kender til dem. God tirsdag til dig også!

  SvarSlet
 9. Jajaja - nu er jeg også begyndt at glæde mig til det bliver forår. Jeg er klar. Det handler jo om at nyde, for inden vi får set os om, så skyller sommerens hedebølger ind over os. Det går alt for hurtigt.

  SvarSlet
 10. Jens: Foråret er helt klar den bedste årstid. Ja den og så efteråret. Der er så mange flotte farver og temperaturen er generelt også god.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...