fredag den 12. februar 2010

Tante T

Jeg har skrevet om Tante T flere gang her på bloggen. Men den fortjener altså også så megen omtale som muligt.
Jeg mødtes med en gammel kollega i går eftermiddags og selvfølgelig skulle vi på Tanten. Vi havde bestilt bord, ellers kunne det jo være at vi ikke fik plads, så eftertragtet er salonen.
Te salonen ligger i Viktoriagade, om hjørnet fra Vesterbrogade. I 2008 blev den kåret til byen bedste te salon, og noget af den charme består i at møblementet er meget gammeldags. Der er indrettet lidt som de gamle klunkehjem og man føler sig bare rigtig godt tilpas. Her er ikke stilrent og minimalistisk. Her er røde plys lænestole, mahogni borde, velour sofaer, kniplingsduge på bordene og gamle malerier på væggene. Og så er her selvfølgelig te i lange baner. Det tager altid lang tid at bestille, man skal jo lige se hvilke tesorter de har. Vi har dog efterhånden lært at det er nemmest at ekspedienten anbefaler en sort. Det plejer at ende lykkeligt. Og så er der hjemmebagte boller med ost og marmelade. Uhm, kan jeg bare sige.
Min gamle kollega og jeg mødes engang hver 2-3 måned og ordner verdens situationen. Det er vi rigtig gode til og vi gør det bedst når vi spiser hjemmebagte boller og drikker lækker te til.
I dag starter min vinterferie, herligt. Ferie er måske så meget sagt, jeg har en lille arbejdspukkel der skal laves inden uge 8, men 2-3 dages ferie bliver det nok til.
Planen er at vi tager et smut til Sverige og ser på ørne og overnatter i nærheden. De har jo nogle fantastiske overnatningssteder i det skånske. Og så er det spændende udstillinger på Ordrupgård og Louisiana.  Om nogle timer vil jeg ønske mine kollegaer god vinterferie og så venter weekenden.

6 kommentarer:

 1. Rigtig god ørne-tur. Der er I vist noget heldigere derovre øst på end os ovre i det mørke ;-)

  SvarSlet
 2. Tante T, kunstudstillinger og ørnetur i Sverige; wow! I har sandelig nogle spændende og meget alsidige interesser.
  Jeg håber at I får en rigtig dejlig ferie!

  SvarSlet
 3. Åh det lyder hyggeligt....både Tante T og Ørnetur hos Svensken. Rigtig god tur og Vinterferie :0)

  SvarSlet
 4. Per: uha ja Ørnetur i det skånske er normalt en stor succes. Vi har set både hav og fiskeørn. Der er så mange af dem at de er lette at finde. Men i har jo generelt flere spændende fugle end her på den tilbyggede ø.
  Jens: Ja min mand deler nu ikke lige te interessen med mig. Tak for dine ønsker om en dejlig ferie. God weekend til dig.
  Fr Solhat: Jeg kan virkelig anbefale tanten når I engang kommer herover. Rigtig hyggelig. Det med det dejlige sverige kender du jo alt til?
  Rigtig god weekend til dig :-)

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt huske, du tidligere har skrevet om Tante T - nu er jeg efterhånden blevet så nysgerrig, at jeg må på besøg en dag ;-).

  Ha' en rigtig dejlig vinterferie - trods arbejdsopgaverne - og nyd det nu!

  SvarSlet
 6. Bente: Tanten er bestemt et besøg værd. Men husk at bestille bord. Folk stod i kø og ventede på ledige borde, da vi var der en torsdag.
  Jeg tror bestemt jeg kommer til at nyde ferie og tak for ønsker om det.
  :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...