søndag den 7. februar 2010

Besøg i Valby

 
I går var vi et smut i Valby. Vi boede der før vi købte hus og var rigtige glade for området. Meget har ændret sig siden vi flyttet, noget til det bedre, andet ikke. Jeg er ikke helt vild med indkøbscenteret Spinderiet. Det passer ikke rigtigt ind i det gamle Valbycentrum, er alt for bombastisk og usmukt.Navnet stammer fra nogle gamle fabriksbygninger der husede et bomulds spinderi. Bygningerne var ganske smukke og jeg glædede mig over at man ville istandsætte dem. Men desværre rev de det meste ned og bibeholdt kun meget lidt. Resten ligner de sædvanlige kontorbygninger man ser andre steder. Ikke den arkitektonisk perle det kunne havde været.
Men jeg er rigtig vild med en lille smuk bygning tæt ved stationen som er blevet istandsat og huser Egelykke økologiske supermarked samt en rigtig dejligt blomsterbutik med det eksotiske navn, Vandas Have.  Huset er istandsat med respekt for det originale og det er blevet rigtig flot.


 Denne gang var vi heldigvis i bil, for jeg blev helt grebet af alle de smukke planter i butikken og købte på livet løs. Det må være min store længsel efter lidt smukt i haven der gør at jeg må have en masse smukke planter indenfor.
Vel hjemkommen kom der en kæmpe flok kvækerfinker på besøg i haven. Jeg talte over 50 stks. En lille sky finke der letter ved det mindste. Og det betyder at de letter konstant, idet solsortene jo skaber røre ved foderpladsen pga deres utallige slåskampe.

Og så lå der en død ringdue ved komposten. En fin og fed due, intet tegn på sår eller andet, men vi gætter på at den er stødt på en rude eller lignende. Vi tager dem med op på engen i dag, så den ikke går til spilde. Så kan en rovfugl eller en ræv få sig et måltid. Det vil de nok være glade for.  Læste, i Politiken at, specielt ugler har det svært i denne tid. De kan ikke fange mus, da de gemmer sig i sneen.
Endnu en arbejdsuge venter, men så er der en uges vinterferie. Dejligt!

10 kommentarer:

 1. Jeg har også boet i Valby for mange år siden, men jeg har aldrig hørt om Spinderiet. Jeg tjekkede dit link og jeg tror at jeg er enig med dig. Men jeg får egentlig lyst til at smutte en tur til Valby og se lidt nærmere på det. Sådan bare for nysgerrighedens skyld.

  SvarSlet
 2. Jens: det er jo en rigtig dejlig bydel, med gode cafeer. Der ligger f.eks en økologisk på Skolegade tæt på Langgade. Ciré og Sommerfuglen er også gode. Og så har de fået en super stor Irma. Om sommeren har alle cafeerne udendørs servering, det er bare det bedste tidspunkt at besøg bydelen. Sådan lidt sydlandsk stemning.

  SvarSlet
 3. Gid vi havde forretninger som Egelykke og Vandas Have her i Frederiksværk - Egelykke kender jeg fra Gl. Kongevej, og det er en rigtig dejlig forretning. Åh hvor vi dog trænger til blomster nu, og at frosten slipper sit tag!
  Ha' en god søndag aften, Havehyrde.

  SvarSlet
 4. Madame: det er rigtig dejlige butikker begge to. Og ja vi trænger bare til blomster og farver. det var dog nok et stykke tid endnu.
  God søndag aften til dig også.

  SvarSlet
 5. Sikke nogle skønne fugle du har.
  Vi kom lige hjem med 5 kg peanuts, så vi har lidt at supplere foderet med. Vi håber på at se lidt skovduer...

  SvarSlet
 6. Ellen: velkommen retur fra det svenske, I havde velsagtens en dejlig tur. Vi skal derover næste uge og regner også med at hamstre peanuts. Men duerne spiser nu mest noget småt, korn og solsikkekerne. Deres næb kan vist ikke klare store hårde ting.

  SvarSlet
 7. Øj, altså - jeg mente da skovSKADER :-D
  Jeg kan ikke fordrage duer...

  SvarSlet
 8. Ellen: aha, men tyrkerduer er da utrolig smukke!! Skovskader er nu nok lidt mere interessandt :-)

  SvarSlet
 9. Jeg syntes også, at indkøbscentret, Spinderiet, er alt for bombastisk. Det passer slet ikke ind i lokalområet. Jeg har kun været igennem centret lige efter åbningen. Det tiltalte mig ikke, så jeg har ikke været der siden.
  Vandas Have lyder til at være et besøg værd. Men først skal jeg i Rødovrecenteret (om 14 dage) og købe en blomsterlagkage til en visit :)
  Det er smukke billeder af blomster og fugle :-)
  Rigtig god tirsdag, Havehyrde.

  SvarSlet
 10. Lone: Jamen du kan glæde dig til et besøg hos Elsebeth i Rødovre centrum. Men vær opmærksom på at det bliver svært at vælge blandt alle de smukke blomster. Det samme gælder også Vandas have.
  God tirsdag til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...