onsdag den 17. februar 2010

En tur hinsidans

Vi er netop hjemkommen fra en tur i det skånske. Denne gang gik turen til Skanör og overnatning på deres gæstgiveri. Der er bare et eller andet ved svenskerne, deres natur, mad og deres service niveau. Vi danskere når dem ikke til sokkeholderne.
Skanör er et rigtig sommersted og de fleste butikker har kun åbent om sommeren. Så der var ikke meget liv i centrum. Men vi kom der nu primært for at se fugletræk og få noget lækkert skånsk mad.
Førstnævnte var det desværre ikke det bedste vejr til. Men vi fik da set rød glente (som man blot skal over broen for at se), en falk (den var lidt langt væk, så hvilken falk det var kunne ikke rigtig bestemmes), en større rovfugl (kunne havde været en ørn!!),  troldænder, knopsvaner og stor skallesluger. Sidstnævnte kan man se på Mogens flotte hjemmeside. Ja og ikke at forglemme en meget stor mængde af grågæs, taffelænder og canadagæs.
De fleste fugle fik vi set i Skanör havn og vi måtte rende rundt i meter høj sne for at komme bare lidt tæt på. Samtidigt blæste det en del og så sneede det selvfølgelig også. Så vi var noget gennem frossen da vi nået Gæstgiveriet. En kop kaffe var de eneste der stod mellem os og forfrysninger!!

 Middagen om aftenen stod på en 7 retters smage menu, med alt godt fra det skånske køkken og primært økologiske varer hentet i omegnen. Jeg syntes det virker som en sund og bæredygtig filosofi. De 7 retter var generelt uhyre velsmagende og heldigvis var portionerne ikke så store. Ellers havde det vist også være umuligt at spise 7 retter. Men det var som sagt en smage menu, så vi smagte lidt af hvert. Det tager selvfølgelig sin tid at spise så mange retter, cirka 4 timer. Så efterfølgende gik vi i seng og læste i cirka 10 minutter og så faldt vi begge i en dyb søvn.
Vel udhvilet, bød morgenen på hjemmebagte boller, kun til os. Vi var rent faktisk de eneste der overnattede på Gæstgiveriet og det er vel knapt højsæson i februar. Tænk at man vælger at holde hotellet åbent for 2 overnattende gæster. Vi har prøvet det før, når vi vælger Skåne i vinterferien. Det er virkelig en sløj periode for branchen. MEN niveauet opretholdes og morgenmaden var rigtigt dejlig.
Vejen hjem gik over snebeklædte landeveje. De var umulige at holde rene, p.g.a snefygning fra markerne.


Før turen gik hjem over broen tog vi selvfølgelig forbi Svågerstorp hvor Plantagen ligger. Planter kan man aldrig få nok af og så har de selvfølgelig en masse godt fuglefoder. Det skal jo snart være snevejr igen, så foderbræt "Hus og have", må holde ekstra åbent for at holde liv i de søde små fugle.
De sidste par dage har vi forresten haft besøg af par vindrosler og nogle halemejser. Dem ser vi ikke så tit.
Men, her på matriklen er vi klar til en ny omgang sne, som efter sigende skulle komme torsdag. Men DMI glemte helt at oplyse at tirsdag også var en snevejrsdag. De er gode til at forudsige vejret, men den med sneen kunne de måske godt havde oplyst om, ved blot at kigge ud af vinduet?

12 kommentarer:

 1. Det var dog imponerende, at de ville holde åbent bare for jer - det må da være ren underskudsforretning for dem - men dejligt for jer.
  Vi har aldrig været inde i Plantagen, selv om vi kommer lige forbi hver gang, vi er på ødegården. Det lyder som om det er værd at besøge en gang.

  Jeg har langt om længe set et par kvækerfinker her hos Chez Mommer - kundevariationen er ellers lidt begrænset. Men her er dog mere end to kunder ;-)

  SvarSlet
 2. Ellen: vi køber blandt andet Peanuts hos plantagen. De kan kun være billiger end i DK hvor der jo er slikafgift på dem? Kvækerfinker er bare søde og der er vist mange i år. Hold udkig efter halemejserne. De er svære at få øje på, de flyver hurtigt igennem haven. Men deres kald er meget anderledes end andre mejser, så man må lytte sig frem.
  Fortsat god dag til dig!

  SvarSlet
 3. Jeg kan huske, at vi også engang tog til Skåne for at se fugletræk. Det var en pragtfuld oplevelse - også selv om alle ekstremiteter, som det vist hedder, nærmest frøs af.

  Halemejser er yndige; vi har så mange i vores engelske have - men her i Danmark kan jeg ikke se, om vi har dem. Vi har nemlig et dejligt gammelt hus med blyindfattede ruder, hvilket betyder, at man kun kan se små farveklatter udenfor. Er det en rødhals? Eller en kvækerfinke eller....? Ret irriterende, når man er fugleinteresseret, men det gør selvfølgelig vinduerne meget charmerende... :-)

  SvarSlet
 4. Mia: velkommen til. Skåne er fantastisk til at se fugle i. De er nemme at lokalisere og der er mange af dem. Selvom det lyder charmerende med gammelt hus med blyindfattede vinduer foretrækker jeg nogen man kan se ud af. At kunne se hvad der sker i haven er virkelig vigtigt. Men ellers kan man lærer halemejsernes kald. Det er meget specielt og ofte derfor jeg opdager at de er i nærheden.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en super skøn tur over Øresund.....man følger sig altid velkommen hos Svensken. Hos mig er rovfuglene begyndt at søge til foderbrættet i desperat søgen efter føde.....småfugle vel at mærke. Velkommen hjem :0)

  SvarSlet
 6. Det lyder som en rigtig dejlig oplevelse i Skåne, Havehyrde - noget jeg godt kunne tænke mig at prøve! Vi har en del halemejser ved foderbrættet om vinteren. De er fantastisk smukke og også sjove at betragte, fordi de er så rastløse.

  SvarSlet
 7. Fr. Solhat:her har vi ikke set rovfugle ved foderbrættet endnu, lagde ellers en død due til dem på taget. Men de burde kunne tage mange afkræfter småfugle.
  Fortsat god dag :-)

  SvarSlet
 8. Madame: de er så søde de små halemejser. De spiser ikke foder her på matriklen, men de suser rundt i træerne og spise et eller andet. Insekter?

  SvarSlet
 9. Jeg synes det lyder som en rigtig dejlig ferie. Det må være skønt at komme væk sådan et par dage - ud hvor der er stille og fredeligt. Når man samtidig får god mad og bliver vartet op, så må det være en rigtig afstressende ferie.

  SvarSlet
 10. Jens: Det var super lækkert. Selvom det ikke var så langt hjemmefra, er det bare dejligt afstressende at komme lidt væk. Og super dejlig mad!
  God weekend :-)

  SvarSlet
 11. Det lyder som en skøn tur, I har haft. Der er ikke noget som, når serviceniveauet er i top. Får faktisk helt lyst til at tage en tur til Skåne ;-).

  SvarSlet
 12. Bente;Skåne er bare fantastisk. De har så mange gode overnatning og spisesteder, god service og gode råvare. Der er mange steder i DK hvor man har glemt dette, desværre.
  Og så er de rigtig glade for dansker besøg. Jeg tror at vi lægger mange penge i de skånske pengekasser!

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...