fredag den 22. januar 2010

Lækre bøger

Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg elsker bøger. Før i tiden læste jeg utrolig mange romaner, mange af danske forfattere, men indenfor de sidste par år er det mere spændingsromaner jeg læser. Omkring 10-15 stykker om året skal det nok blive til. Senest har jeg læst Hypnotisøren af Lars Kepler og Flaskepost fra P af Jussi Adler Olsen. Begge bøger var så utrolig spændende at jeg glædede mig til hver side i bøgerne. Men langt de fleste bøger jeg køber, er faglitterære bøger. Jeg elsker simpelthen bøger om planter, haven, rejser, arkitektur, kunst og bagning, ja bøger hvor man bliver klogere.  Senest har jeg købt bogen: The, fra blad til kop af Christian Huncheldey, syvende generation i A.C. Perch´s Thehandel.

Det er en overdådig bog om theens historien, med smukke fotografier, information om forskellige thetyper samt historien om et af Europas ældste thehuse, Perch´s thehandel og en af Danmarks ældste forretninger. Den er fortalt så spændende at jeg slet ikke har kunnet lægge bogen fra mig.
Jeg har købt en del the hos Perch, det er så dejligt at de sender den hjem til en, når man ikke lige sådan kommer forbi deres butik. Men der findes mange andre gode thehandler, f.eks Kong Christian X i tønder og Chaya i Lyngby, begge butikker har en online shop. Men en af de allerbedste er nu Tante T i Viktoriagade på Vesterbro, en thesalon med butik. Her mødes jeg og en af mine ex-kollegaer ofte og får noget af deres hjemmelavede brød (ejerens mor fra Jylland står for opskrifterne)  samt en eller to kander the. Hvilken the vi skal vælge, kan tit være et problem. Der er så mange forskellige sorter og blandinger at man kan blive helt forvirret.Men godt smager de nu alle.
En anden bog jeg har "slugt" er bogen om "Finn Juhl og hans hus". Her får man hele historien om manden og hans arbejde samt nogle flotte fotos af hans hus, der nu er en del af Ordrupgård samlingerne.
Den næste bog i køen er  "Meyers bageri", den ligger og venter på at blive læst. Det bliver nok først i vinterferien, hvor jeg også må prøve nogle af de mange opskrifter der følger med.
Er der andre end mig der er helt tossede med spændingsromaner og faglitteratur?

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Intressant bok om te historia du har köpt. Jättefin blogg du har med vackra bilder och söta katter ;)!
  Ha en underbar helg!
  Xini Björnmamman

  SvarSlet
 2. Bare rolig, du er langt fra alene. Her bugner hylderne med krimier, historiske romaner, fagbøger om fugle, akvarel, tegning, kunst, skak osv.
  Hyldeplads købes ;-)

  SvarSlet
 3. Melder mig under fanerne...
  Jeg låner de mest underlige fagbøger på biblioteket, fordi det kunne være interessant at vide bare en lille smule om et eller andet fjollet emne, jeg lige render ind i.

  Spændings- kriminal- og eventyrromaner (f.eks. Harry Potter) er altid i høj kurs her.

  Men... jeg er sjovt nok selv lige nu midt i 'Flaskepost fra P'. Og jeg synes, den er væmmelig - jeg kan ikke helt finde ud af med mig selv, om jeg vil fortsætte med at læse den. Jeg kan ikke lide at læse noget, hvor det går ud over børn, og den psykiske terror, der bliver begået af ham, jeg endnu ikke ved, hvem er, er også lige meget nok for mig.
  Den ender forhåbentlig godt?

  SvarSlet
 4. Næ, egentlig ikke ;-).
  Jeg er mest til de 'traditionelle' romaner. Det betyder ikke, at jeg ikke har læst en spændingsroman eller fem - men for mig at se er de ikke nær så interessante som de romaner, hvor der virkelig er noget på spil, fx psykologisk.

  Det lyder spændende med bogen om Perch's (men det kan da godt irritere mit danskkandidatøje, at Gyldendal har valgt at stave 'te' 'the', når nu det er uden 'h' på dansk!). Selv om Perch's også har et ukorrekt genitiv-s i sit navn, holder jeg meget af at købe te der. For nu handler det hele jo ikke om sprog ;-).

  SvarSlet
 5. Xini:
  Tak for din kommentar. God weeknend til dig også.
  Per:
  Rart at høre, og glemte at nævne at vi også har en masse fuglebøger. Vi har netop købt to bøger om rovfugle, en om dem herhjemme og en om dem i Sverige. Det er farligt for os at gå i en boghandler (men godt for boghandleren). Vi blive altid fristet.

  SvarSlet
 6. Ellen: Jamen det er lige netop det psykologíske spil jeg elsker. Men du har ret, jeg er heller ikke til bøger hvor der sker børn noget. Men jeg tror nu det ender godt. Så længe det ikke er virkelighed kan jeg godt klare det. Det er værre når man ser tv avisen og de fortæller om børn der er blevet mishandlet af deres forældre, andre børn eller pædofile. Ja så slår jeg væk, sådan noget kan jeg slet ikke rumme. Det må bare væk.

  SvarSlet
 7. Bente: Ja jeg tænkte nok at enten du eller Ellen lige ville kommentere det med h i te. For det skriver han faktisk om i bogen, det var vist den korrekte stavemåde før i tiden men den korrekte er selvfølgelig uden h. MEN, butikken er grundlagt i 1835, dvs før den officielle skrive (1872)måde var uden h. Og det vil de ikke ændre på.
  Men prøv lige at tjek hvor mange tehuse der skriver deres navn med h. Det er faktiskt mange. Hvorfor de gør det vides ikke. Men jeg syntes bare at ordet the er så meget smukkere end uden h, også selvom det er sporgligt ukorrekt.
  :-)

  SvarSlet
 8. Nah, jeg tror ikke vi læser de samme bøger. Jeg er vist ikke til spændingsromaner og faglitteratur! *S*

  Men det var meget spændende at læse om The-bogen, for jeg overvejer nemlig selv at købe den. Efter at jeg har læst din beskrivelse, så synes jeg at den lyder endnu mere spændende. Problemet er selvfølgelig bare, at der er så mange bøger man ønsker sig og man kan jo ikke købe dem alle sammen. Og hvis man kunne, så ville man ikke have tid til at læse dem. Næh, det er nødvendigt at prioritere! Men the-bogen står ret højt oppe på prioriteringslisten!

  SvarSlet
 9. Jens: nej jeg tror heller ikke at vi læser de samme bøger. Og dog..... the bogen er et must. Den tror jeg du vil syntes om. Jeg syntes den var rigtig god, vidste f.eks ikke at der fandtes te der var som pulver, og var grønt! Samt forskellen mellem de mange sorter og blandinger. Det er en bog jeg tror jeg vil slå op i løbende. Jeg har læst det meste, men kan nok ikke lige huske alt. Så jeg er glad for den står på hylden og smiler til mig, med sine indbydende fortællinger og fotografier. Køber du den på nettet er den vist noget billigere end i den fysiske butik.
  Fortsat god søndag!

  SvarSlet
 10. Ja, faglitteratur som de bøger du fortæller om, er også lige mig :-)Og lige om Per er det også historie og bøger om fugle, der står højt på min hitliste. Problemet hos os er, at vi ikke har flere steder at gøre af alle vores bøger :-)
  Tusind tak for anbefalingen af Tante T - det sted må jeg bestemt prøve!

  SvarSlet
 11. Madame: ja vi har nu heller ikke så meget plads mere. I lejligheden blev det dog helt slemt til sidst... nu har vi trods alt mére plads, også til bøgerne.
  Tanten er bestemt et besøg værd. :-)

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...