lørdag den 12. december 2009

Livet går videre

I går var jeg til fysioterapi. Det er ikke første gang, og jeg var negativ på forhånd. Min sidste oplevelse med en fys efterlod mig ikke med et godt indtryk. Men heldigvis tror jeg at jeg var uheldig, det kan man jo være. For jeg skal da lige love for at den spinkle lille fysioterapeut virkede kvalificeret. Jeg blev undersøgt meget grundigt, der blev trykket alle mulige steder og hun tjekkede rygsøjlen, min krops holdning o.s.v. Og hun fandt hurtigt hvor problemerne var opstået, og jeg skal da lige love for at det gjorde ondt. 45 minutter tog det og jeg fik en øvelse "med hjem". Og tænk, resten af dagen havde jeg stort ingen smerter!! Ja altså i benet, nu var de lokaliseret til lænden. Og jeg fik strengt påbud om ikke at sidde i sofaen, det var åbenbart det værste man kunne gøre......så i aften, når vi skal til middag hos nogle af vores venner, må jeg enten stå op eller sidde på en almindelig stol.


Men det er komplet ligegyldigt, jeg er så glad for at smerterne i benet ikke er så udbredte mere. Men med denne dårligdom kommer så erkendelsen af at jeg, resten af livet, bliver nød til at have fokus på min ryg. Jeg er vist i stor risiko for at udvikle en diskusprolaps.

I dag cyklede vi til Rødovre centeret. Det er den eneste måde man kan kommer derover i godt humør, her ved juletid. Centeret hyrer hver år nogle mænd der ordner det trafikale kaos der opstå ved parkerings området. Det undgår man jo heldigvis hvis man cykler. Ulempen (og jeg tror nok at min mand vil kalde det en fordelen) er så at man ikke kan shoppe igennem. Man kan simpelthen ikke have alle varene på cyklen.
I centret findes den smukkeste blomsterhandler, Elsebeth hedder den og ejes af en blomsterdekoratør, vist med samme navn. Hun laver de smukkeste opsatser og buketter man kan tænke sig og jeg falder altid i svimer over hendes smukke butik. Heldigvis var min mand med, og så røg der en buket i kurven. I Lilla nuancer og
med to Vanda orkide. Utrolig smuk kæmpe stor blomst.
Jeg ved ikke lige hvor den kommer fra, ja oprindelig er orkideer jo fra regnskovsområder, men denne skulle efter sigende være en krydsning mellem flere forskellige arter. Selve blomsten er omkring 10cm i diameter.
Ellers var vejret jo smukt, solen har skinnet en stor del af dagen og der er vild aktivitet i haven. Ikke af husets beboer, men af de mange fugle vi fodre. 4 skovskader, tonsvis af skovspurve, 2 tyrkerduer, 4 ringduer, 5 skader, 8 grønirsk, 4 mejser, 5 blåmejse, 1 stor flagspætte (han) og en masse solsorte. Jeg venter med længsel på halemejserne. De små hvide, smukke og elegante fugle, med en let genkendelig "stemme". De kommer normalt først når det bliver rigtig frostvejr, og det lover de jo i næste uge. Så man kan jo håbe....

7 kommentarer:

 1. Godt at høre, at fysioterapeuten gjorde noget godt for dit ben - det må da i hvert fald have hjulpet meget, siden du kunne cykle i dag. Dejligt.

  Og ja, vejret har været skønt! Vi var en lang tur i skoven og nyde det!

  SvarSlet
 2. Der kan ske to ting med fordomme: De kan blive bekræftede eller man kan blive tvunget til at forkaste dem, og det var vist det sidstnævnte, der skete for dig :-)
  Det tror jeg nu ikke, du havde noget imod - det var godt, at det gjorde godt, så du ikke har det så slemt mere.

  Den dér fladspætte - er han en hverken-fugl-eller-fisk, eller er han en både-og?
  (Undskyld, men jeg kunne altså ikke lade være :lol: - håber jeg kan blive tilgivet en gang i fremtiden)

  SvarSlet
 3. Bente: det var så dejligt at kunne cykel, selv med lidt smerter var det herligt.
  Ellen: hmmm, den fladspætte havde jeg slet ikke fået tjekket, den må jeg da vist rette straks. Men den kender du nok, den flyvende fladspætte. Det er en ny art der er kommet til DK pga klimaændringerne ;-)
  Og ja jeg var mere end glad for at komme forkaste min fordom. Dejligt!!

  SvarSlet
 4. Dejligt at læse, at det går den rigtige vej med ryggen. Pas godt på den - du har ikke mere end én. I know... ;-)

  SvarSlet
 5. Per; ja jeg er super lykkelig og pøj pøj til dig også.

  SvarSlet
 6. Hvor er det dejligt at høre, at du har det bedre, Havehyrde! Pyha, det har været en drøj omgang. Jeg håber, du bliver helt rask igen hurtigt.

  SvarSlet
 7. Madame: ja tak for det, det håber jeg sørme også. Men iflg fysioterapeuten skal jeg nu aflære alle de Forkerte holdninger i ryggen jeg har tillært mig over de sidste mange år. Det bliver nok hårdt.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...