søndag den 20. december 2009

Hygge og fugle i haven


I går havde vi familien på besøg. Jeg havde lavet Amerikansk Julekage, småkager og gløgg. Jeg er jo en stor fan af gløgg og laver kun gløgg vv.h.a opskrift fra Isabella Smith. Det er ganske enkelt den bedste. Min niece var meget interesseret i fuglene i haven og rendte rundt med en af vores kikkerte, for at se hvad der foregik. Billederne viser et udsnit af fuglene i have.

Torsdag var vi inde og se Al Gore i Imperial. Han fortalte lidt om forhandlingerne i Bella Centeret og om hans nye bog. Han talte uafbrudt i næsten 1½ time og folk sad og lyttede meget opmærksomt. Der er virkelig nogle mennesker der kan det med at formidle. Og da jeg jo selv er "formidler" er det selvfølgelig en egenskab jeg lægger mærke til hos andre folk. Jeg tror næsten at der for hver 1000 personer kun findes 10 (eller færre) gode formidlere. Men Al Gore kunne virkelig sit kram. En lille person som man knapt ville lægge mærke til hvis man så ham på gaden, men som havde tilskuerne i sin hule hånd. Imponerende.
Fredag var sidste arbejdsdag i 2 uger. Men det med at nyde ferien når man har problemer med læn og ben er jo ikke lige sådan. Jeg gruer for togturen den 23.12 til Jylland. 3 timer i siddeposition er nok ikke det bedste for smerterne!!! Fysioterapien hjælper, det går bare så langsomt og jeg er en utålmodig sjæl. Men for 2 uger siden kunne jeg jo slet ikke gå og stå. Det kan jeg nu, dog kriber det stadig med at sidde.
Juleaften holdes hos gemalens familie, den står på kalkun, rosenkål, brune kartofler, rødkål og almindelig kartofler. Og svigermors hjemmelavede ris alamande. Og den er rigtig god. Rødvin til maden må vi selv medbringe, der nede drikker man ikke???? Og portvin til alamande bliver også pakket i kufferten.

8 kommentarer:

 1. Sikke nogle smukke fuglebilleder, du har taget!
  Og hvor er det dejligt, at det går fremad, og at smerterne er aftagende, selv om du ikke er dit gode, gamle jeg endnu.
  Uha, det bliver da underligt at skulle hive sine egen vin op af tasken juleaften ... ;O)

  SvarSlet
 2. Madame: ja det er mærkeligt at skikke i andre familier er så anderledes end dem i ens egen. Men vi er jo vant til det efterhånden.

  SvarSlet
 3. Rosenkål til kalkun? Det har jeg ikke hørt om før... Men der er mange sæder og skikke i vort lille land.
  Det er vel nok besynderligt, at I selv skal medbringe vin og dessertvin. Jeg har aldrig kendt mage. Er dine svigerforældre indremissionærer? Det er i al fald godt, at I overhovedet må drikke i deres hjem. Ellers blev det da lidt for kedeligt :-)
  Nu må vi håbe, fysioterapeuten får gjort dig så smertefri som muligt, inden togrejsen, Havehyrde.
  Har I nogen til at passe kattene i juledagene?

  Det er nogle smukke billeder af fuglene i jeres have.
  God mandag til dig.

  SvarSlet
 4. Lone: ja det er mærkeligt at støde på en familie der stort set ikke drikker. De er ikke indremissionske og til fester serveres også alkohol. Men de tænker slet ikke på at vi (min mand og jeg) måske gerne ville have et glas rødvin til maden. Det er ikke fordi de er ugæstfrie, og der er da øl?? Min mands bror drikker vist kun øl.....
  Rosenkål til kalkun smager faktisk ret godt, så det er helt fint.
  Min far kigger til kattene i julen, det er han så glad for. Han nusser lidt om dem giver dem mad og snakker lidt med dem.
  God mandag til dig også

  SvarSlet
 5. Dejlige fuglebilleder.
  Det er rigtigt, at det er sjældent, man møder en virkelig god formidler, men når man så gør det, er oplevelsen stor - som da du hørte Al Gore.
  Ganske som der er lærere, der kan få det mest dødssyge stof til at være interessant. Og vice versa, desværre... Det er ikke noget, man kan lære på et seminarium eller andet. Det er man født med, er jeg sikker på.

  Rigtig god jul og også fortsat god bedring til dig. Håber du klarer turen uden for mange smerter. Kan du ikke få et eller andet voldsomt af din læge, så du kan klare turen?

  SvarSlet
 6. Ellen: jeg skal til lægen imorgen og har sørme også tænkt mig at bede om noget stærkt smertedæmpende. Men pt spiser jeg intet, jeg hader piller, men det holder hårdt ind i mellem....

  SvarSlet
 7. Håber du klarer togturen uden for mange smerter - ellers er sådan en tur da helt uudholdelig! Og ... så kan jeg kun tilslutte mig de andre kommentatores undren over dine svigerforældres forhold til gæste-'forplejning'. Det er da ret aparte.

  P.S. Hvor er det i øvrigt nogle kønne fuglebilleder!

  SvarSlet
 8. Bente: jeg har lige været hos lægen og fået nogle "just in case" smertestillende piller, så går alt galt må jeg tage dem. Jeg er også blevet henvist til en reumatolog, 4 måneders ventetid??? Det er da for galt. Tænk hvis jeg havde uudholdelige smerter permanent?
  Ja, vi har fundet julevinen og puttet portvin på en midreflaske. Så nu er juleaften reddet :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...