lørdag den 14. juni 2008

Saftig æblekage

















Billederne er fra det nye elefantområde i Københavns Zoo, nyd dem!

Den bedste æblekage er fra Camilla Plums spalte i Politiken. Jeg erstatter marcipanen med mandler (som hakkes i småstykker) og normalt laver jeg ½ portion, da nedenstående er til 2 kager. God fornøjelse.
Saftig æblekage til te
Til to mellemstore kager: 2 kg. Æbler, for eksempel Gråsten, Belle de Boscoop, Pederstrup. 250 gram smør, 375 gram sukker, 200 gram mel, 8 mellemstore økoæg, 100 gram marcipan, 100 gram kartoffelmel, 1 tsk. Bagepulver, sukker og eventuelt kanel til drys.
Skræl æblerne, skær dem i kvarter, tag kernehusene ud. Pisk æg og sukker til sukkeret er opløst i en mega æggesnaps. Smelt smørret og pensl to springforme godt og grundigt. Resten af smørret røres i æggesnapsen. Sigt de to slags mel og bagepulver ned i dejen og vend rundt til, der ikke er nogen klumper. Hæld dejen i formene og arranger æblebådene i dejen i et jævnt tykt lag. Der skal være næsten lige så meget æble som dej. Marcipanen skæres i små stykker og trykkes ned mellem æblerne. Drys med et lag strøsukker og kanel, hvis man vil have det. Bag ved 165 grader til kagerne er færdige, de skal være stivnet i midten. Det kan tage op til en time. Måske skal der folie over den sidste tid.
Køl af og spis kagen lunken eller kold.
Som med alle kageopskrifter skal den følges, hvis man vil have et ordentligt resultat. Dels skal sukkeret faktisk piskes, til det er opløst, dels skal melet sigtes i, og så er faktorernes orden ikke ligegyldigt.

2 kommentarer:

  1. Uhm det lyder lækkert :0) Elefanthuset ser flot ud... jeg må vist have børnene med i Zoo når en gang vi når på de kanter. Hvilket ikke sker så ofte :0)

    SvarSlet
  2. ja den er helt utrolig lækker og saftig. Zoo huset er også et besøg værd, selvom det bliver en mindre formue når hele familien skal ind.

    SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...