søndag den 23. august 2009

Hmmm

Måske er der en grund til at ikke mange blogger skriver om politiske emner. Men jeg vover pelsen og skriver lidt om den seneste tids polimik angående Burkaer.
Nassar Khader, som jeg engang havde meget stor respekt for, har meldt ud at han og de konservative ønsker et forbud mod burkaer i Danmark. Det er ikke demokratiskt hvis man ikke kan se sine medborgeres ansigt.
Magen til sludder har jeg da aldrig hørt. Og jeg syntes ellers den beklædningsgenstand er et levn fra oldtiden, men at den skal forbydes fordi omkring 100 mennesker i Danmark går med den, tja det lyder jo helt tåbeligt i mine ører. Men er det ikke blot et udtryk for hvor desperate politikkere (og nogle mere end andre) er? Forslaget er vel fremsat for at hive stemmer fra DF?
Ja jeg ved det ikke, men hvorfor bruger Tv og aviserne så meget plads på sagen?
Glemt er allerede politiets aktion mod Brorsons kirken. Jeg syntes der skal meget til at ryste mig, men optagelser fra aktionen i forrige uge, var alligvel mere end jeg kunne klare. Selvom irakkererne er udvist og derfor skal ud af landet var der ingen rimelig grund til at gå så hårdhændet til værks. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan politiet retfærdiggør den brutale aktionen for sig selv. Men sagen burde giver meget stof til eftertanke og fylde meget mere i tv og aviserne. Istedet er det så burka sagen der fylder medierne. En ligegyldig debat, der er grundlovsstridig , og som derfor ender i ingenting. Tja, i mine ører siger det meget om medierne og deres vægtning af nyheder.
OPDATERING 30.8: I dag har politiet frigivet en video med deres aktion inde i kirken. For at fortælle os at de ikke var voldelige og kampklædte. Det er præcis det billede videoen giver, men ændre det på den voldelighed de optrådte med, uden for kirken?

17 kommentarer:

 1. Jeg er fuldstændig enig med dig, Havehyrde. Og alligevel fatter jeg ikke, at nogle kvinder kan finde på at gå med burka i dette land, da det jo vækker enorm opsigt. Til en vis grad synes jeg, man må indrette sige efter det samfund, man bor i. Men det er en storm i et glas vand at gøre de få burkaer til et problem, som flere embedsmænd skal bruge tid på - ja, mon ikke, det drejer sig om at høste stemmer fra DF?

  SvarSlet
 2. Madame: Ja jeg syntes goså det er utrolig at nogen gider at gå i Burka, men at lave sådan en stor sag ud af det syntes jeg er helt overdrevet. Ja og tænk at de har nedsat et burka udvalg!! Det syntes jeg næsten er endnu værrer, tid og penge fra skatten, til et udvalg der ender med at finde det grundlovsstridigt.

  SvarSlet
 3. Syntes hele debatten omkring dette emne har været utrolig skæv, enten er man ude på den en fløj ellers er man det andet sted.

  Jeg er egentlig imod burkaer, men går heller ikke indfor lovgivning imod dem, så motiver dem dog ved at tage kontant hjælpen og giv reelle tilbud om integrering, i hvertfald til den næste generation. Oplysning og uddannelse er nok den bedst vej.

  Er også ret overrasket over måden kirken blev ryddet på, politiet har jo haft god tid til at forberede aktionen så hvorfor gik tingene ikke mere glat - fatter det bare ikke. Om de skal sendes hjem eller ej kan jeg ikke udtale mig om, kender slet ikke detaljerne i deres sager, men at der er børn involveret går jo at man hurtig har en tendens til at tilte i en vis retning.

  Føler lidt jeg svæver i midten, men hvis man siger det ene eller det andet bliver man hurtigt placeret som ekstrem til den ene eller anden side, hvilket ikke rigtig gør det muligt at tale om sagen.

  SvarSlet
 4. Burka-debatten er interessant fordi den lægger vægt på xenofobien i stedet for at lægge vægt på at man skal kunne se ansigtet på en buspassager og i det hele taget andre i det offentlige rum, hvis man skal undgå forklædning mv.

  Burkaer har været brugt som bombemands-forklædning. Alene det gør at det er problematisk. Den kvindeundertrykkelse, som den symboliserer, fremhæver Naser Khader med rette, men han forstår åbenbart ikke at man ikke kan forbyde sig til kvindefrigørelse.

  SvarSlet
 5. Karen: Jeg tror disse sager er meget emotionelt betonet og ofte skrider debatten over til at handle om for eller imod flygtninge/indvandre.
  Noget jeg syntes mange politikere er med til at fremavle, desværre.

  SvarSlet
 6. ... og så rammer du plet med at burkadebatten bruges som skjul for FN-stridig udvisning af asylansøgere eller flygtninge.

  Hvorfor kan vi ikke hjælpe de stakkels mennesker? Fordi vi er bange for at hele verden kommer flyvende. Jamen kan man dog ikke skille de to problemer ad og måske endda hjælpe andre flygtninge på andre måder, uden politi, men med plov og traktorer så at sige? Der er jo plads nok i verden.

  SvarSlet
 7. Donald:Ja selvfølgelig skal man kunne se ansigtet på buspassagere, hvis de har et månedskort med billede på. Det kan vi da kun blive enige om. Men at forbyde en genstand som 100 mennesker render rundt med er da at skyde forbi målet.
  Ja den er kvindeundertrykkende, men som du selv bemærker, så er de kvinder der bærer den, vel også undertrykt selvom de ikke bærer burkaen.
  Men jeg anfægter nu ikke selve udvisningen af flygtningene i Brorsons kirken. Blot måde det blev gjort på. Jeg kender ikke til omstændighederne angående udvisningen, (hvilket jeg tror at mange heller ikke gør) og kan derfor ikke udtale mig i nogen retning.

  SvarSlet
 8. Enig omkring alt det med de 100.

  Udvisning af flygtninge er og har altid været meget problematisk og der kendes sager fra såvel nyere som ældre tid hvor ildhuen i rigspolitiet har farvet facts og hvor udviste mennesker er blevet placeret i et land som har tortureret og invalideret ganske unge uskyldige børn (jeg nægter at kalde det "hjem"-lande).

  SvarSlet
 9. Jeg er fuldstændig enig med dig. Jeg går heller ikke ind for burkaen. Især fordi jeg ser den som et symbol på kvindeundertrykkelse.

  Så er der naturligvis mange andre problemer forbundet med den. F.eks. genkendelse af personen inde bag, at den kan bruges som forklædning o.s.v.

  Men at vi skal lave lovgivning om hvordan folk må gå klædt kan jeg slet ikke acceptere. Hvad der bliver det næste vi skal lovgive om, kan man jo så begynde at gisne om. - og som du selv nævner hvor mange ressourcer skal vi bruge på en sag, som vedrører så få mennesker.

  SvarSlet
 10. Jeg hører til dem som ikke skriver om politik på min blog og sådan bliver det forhåbentlig ved med at være, selv om jeg ofte synes at det er svært. Jeg er nemlig meget interesseret i politik og følger meget med i alt det der foregår.

  Egentlig vil jeg heller ikke skrive om politik her, men bare en lille kommentar. Det undrer mig, at man siger der kun er 100-200 som bruger burka i Danmark. Hvis det er sandt, så bor de formodentlig i mit område alle sammen. Eller sagt på en anden måde: jeg tror simpelthen ikke på det tal.

  SvarSlet
 11. Donald: ja jeg kender ikke til detaljerne, men kan kun undre mig over den brutalitet der blev lagt for dagen
  Helle: Jeg tror vi er mange der syntes den sag er noget overdrevet, om der er 100 eller flere med burka, ja så skal vi jo ikke bestemme hvordan folk skal gå klædt

  SvarSlet
 12. Jens: En stor del af dem bor jo nok i Københavner området. Her hos mig bor der ingen. Hos svigermor bor der heller ingen (sønderjylland), men tallet kan jo sagtens være forkert. Men ideen om at vi skal bestemme hvordan folk skal klæde sig syntes jeg faktiskt er udemokratiskt.
  Jeg kan godt forstå hvorfor man vælger at undgå politik på sin blog. De fleste gange vælger jeg ofte at lade være med at skrive om det, ellers handlede min blog nok kun om hvor intollerant jeg syntes politikken i DK er og hvor utilfreds jeg er med den siddende regering............så det undlader jeg at skrive om..........men nogle gange må jeg have lidt luft!!

  SvarSlet
 13. Kære Havehyrde
  For flere år siden blev der højlydt debatteret om, hvorvidt kvinder iklædt det muslimske tørklæde, kunne få job i fødevareforretninger og lign. – og det er vist ikke mere end ½ år siden, at debatten var højlydt igen, med hensyn til at domstolene - ikke skulle have mulighed for at ansatte dommere, som på grund af en muslimsk påklædning signalerer et religiøst tilhørsforhold.

  Hvis nogen er undertrykt, må det vist være de politikere og andre kritikere, der ikke kan respektere andre fremmede religioner og kulturer.

  Undskyld, at jeg kommer helt op i det høje gear, men det forarger mig, at danskerne er så intolerante.

  Muslimske kvinder der bærer burka gør det på grund af en streng fortolkning af hijab, som forbindes med ære, beskedenhed og moral.

  Altså – vi kan fortsætte i al evighed med at diskutere, hvorvidt det muslimske tørklæde er kvindeundertrykkende eller ej.
  Det er frit for enhver fortolkning.

  Og Havehyrde, tak fordi du bragte emnet på bane.

  SvarSlet
 14. Bente: Ja jeg er også ind i mellem forundret over hvor intolerante vi kan være.

  SvarSlet
 15. Kære Havehyrde
  En lille tilføjelse til mine ovenstående kommentarer, er - at vi ikke må glemme, at kristendommen siden det 12. århundrede har kendt til nonnedragten og sløret.
  Sløret er et ydre tegn på deres indvielse til Kristus. Mens novicerne bærer hvidt slør, bærer nonner, der har aflagt de livslange løfter sort slør.

  SvarSlet
 16. Dette emne er noget, der kan bringe sindene i kog, så jeg forstår dine forbehold, men også din lyst til at bringe det op.
  Jeg synes som Madame, at man bør synge med de fugle, man er iblandt.
  I arabiske lande må man ikke vise skuldre og lår - altså går vestlige kvinder ikke i korte shorts og ærmeløse t-shirts i disse (muslimske) lande.
  Hvis vi gjorde det, blev vi sandsynligvis straffet.
  Jeg siger hermed bestemt ikke, at vi skal straffe burkaklædte kvinder; heller ikke, at vi skal forbyde den klædning.
  Men disse kvinder burde måske tænke lidt over, i hvilken kultur de har søgt ly, og måske tænke endnu mere over, hvorfor de har valgt at søge ly heroppe nordpå. (Jeg kan ikke lide Pia K. og stemmer ikke på hende parti).

  Burkaer skal ikke forbydes. Men jeg synes det er helt i orden at prøve at få burkaklædte kvinder til at tænke over, hvorfor vi ikke-burkaklædte kvinder synes, at det er en dårlig ide at bære en burka. Den kan måske godt sammenlignes med kristendommens slør, men det er vist længe siden, at sløret helt har dækket ansigtet?

  SvarSlet
 17. Ellen: jeg tror vi er helt enige. Men jeg tror at vi resonerer som vesterlændinger. Ja jeg ved ikke om det giver mening, men jeg tror at vi tænker på at hvis vi boede i et andet land, ja så ville vi da respekterer landets skikke osv. Nu er det bare således at mange af de flygtningen/indvandre der kommer til DK IKKE kommer fra uddannede familier i de respektive lande. Og det er her hele problemstillingen ligger. Mange af dem kommer fra landet og har en kort skolegang. Og det tror jeg betyder at de ikke tænker som vi mener de skal gøre. De tager deres skikke mv hertil fordi de ikke kender til andet. Og nogle har svært ved at lærer sproget pga deres meget ringe skolegang. De bor så i områder med mange andre flygtninge/indvandre og derved lever de i en parallel verden og ikke som en del af det danske samfund. Jeg mener at det er her man burde gribe ind og ikke ved at forbyde en beklædningsgenstand.
  Jeg ved at man i en del kommuner sorterer mellem beboer i sociale boligforeninger, for at undgå grupperinger af indvandrer. Det har man glemt i Voldsmose og her er der så ballade med uheldige elementer der ikke vil indordne sig under de danske "regler".
  Åh det er et stort emne og slet ikke egnet til en blog, men jeg tror at vi, i bund og grund, er enige.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...