lørdag den 4. juli 2009

Vejr fænomener


Jeg fandt en sjov side som jeg vil gøre brug af de næste par uger.
Ferien venter derude, haven, Schweiz, Italien, grill aftener, besøg hos venner osv.
Sidste år var vi på rundtur gennem Finland og Norge, med højdepunktet Nordkapsklippen hvor vi så midnatssolen danse. Super dejligt vejr og med en uforglemmelig smuk natur hele vejen.
Der er noget med de der bjerge. Det må være fordi vi bor i et land uden bjerge, at jeg er komplet fascinerede af dem. Schweiz er som bekendt også et bjergland og vi skal selvfølgelig op og kører rundt på verdens tinder. Ikke i bil, det tør hverken min mand eller jeg at begive os i kast med. Næ vi skal på bjergrundtur med tog. Jeg har været i landet for mange år siden, der er rigtig smuk natur, så jeg glæder mig til at gense en del af stederne.
Billedet er fra en dag i juni hvor der var en halo omkring solen. Det ligner en regnbue, men er et anderledes fænomen. På DMI´s hjemmeside står "En halo dannes når sollyset passerer gennem cirrusskyens iskrystaller. De virker som små prismer, der bryder lysstråler, så man kan se en smal lysende ring omkring Solen eller Månen".
I morgen trækker jeg stikket ud og vi ses igen om nogle uger.
Hav en rigtig god ferie!

8 kommentarer:

 1. Det lyder så spændende, at I skal rundt i Schweiz med tog - det vidste jeg ikke, at man kan.

  Jeg har haft samme oplevelse op gennem Norge til Nordkap og ned gennem Finland, som I har. Det er nok min største naturoplevelse nogen sinde.

  Fænomenet med den runde ring omkring solen er utroligt smukt - det er flot fanget med kameraet!

  Rigtig god ferie, Havehyrde!

  SvarSlet
 2. Kære Havehyrde
  Ih hvor jeg glæder mig på dine vegne, at du skal holde sommer i Schweiz. Jeg har selv været på ferie to gange i Schweiz, men det er efterhånden mange år siden.
  Jeg glæder mig til at læse om dine oplevelser, når du er tilbage igen, samt se dine billeder fra det skønne og bjergrige land.
  Hav en rigtig god ferie.

  SvarSlet
 3. Det var fasinerende! Og tenk at du har fått tatt bilde av fenomenet.

  Det er ikke bare du som er fasinert av høye fjell, jeg er det jeg også selv om jeg bor i fjelllandet Norge. Det er noe med både lys og luft høyt der oppe som er så spesiellt.

  God ferie og kos deg i alpene:)

  SvarSlet
 4. Madame: man kan købe specielle færdigpakket ture gennem DSB rejsebureau. Vores er dog en selv sammensat. Det bliver rigtig spændende. Du må også have en fortsat god ferie

  SvarSlet
 5. Bente: tak for det. Sidste jeg var i schweiz var jeg 17 år, så det er et godt stykke tid siden. Selvfølgelig kommer der en rejsebeskrivelse her på bloggen, om et par uger.........
  Hav en god søndag

  SvarSlet
 6. Juni:
  Tænk jeg troede at slet ikke at folk der boede i bjergrige områder var så fascinerede af dem............så blev jeg så meget klogere....
  Men jeg elsker bjerge, især der hvor der er evig sne.
  Hav en god søndag

  SvarSlet
 7. Ha' en rigtig dejlig ferie. Det lyder som en skøn tur, I har i vente, så nyd den nu ;-).

  Hvor er det i øvrigt et skægt link, du startede indlægget med. Jeg gik lige i og troede, at siden ikke kunne vises :o). Det beviser vist bare, hvor lidt vi læser af de beskeder, nettet sender os.

  SvarSlet
 8. Rigtig god ferie til dig.
  Når du læser dette, er den vel sagtens overstået for dit vedkommende, og jeg er på vej til Nordkap :-)

  Schweiz er et meget smukt land, så jeg er sikker på, at du har haft nogle fantastiske naturoplevelser.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...