fredag den 12. juni 2009

Hvordan kommer man i bedre humør?

Hvis det er ok, så vil jeg bare lige sige; Sikken en L.... vejr! Det har regnet uafbrudt siden i går kl 19.00. Og det regner stadig.........Det er lige til at få en forårsdepression af. Ja måske et nyt ord, men meget passende.
Men heldigvis har jeg nogle billeder af en smuk kat der spiser ærter. Det får mit humør til at blive bedre og måske også andres?
Katten hedder Fräulein eller Frøken og den spiser kun friske ærter. Ikke noget med frosne ærter, kun gode friske råvarer. Nu kender jeg ikke andre katte der spiser grøntsager, men måske findes de? Jeg har hørt om hunde der elsker gulerødder og kartofler, men aldrig katte.
Jeg har netop købt Claus Dalby´s nyeste bog, i to bind. Havedrømme. Det er en stor moppe dreng, så jeg kan nok få en del af weekenden til at gå med at læse i den.
I dag skal vi have jomfruhummer med persillesmør og Laks med basilikum smør, pasta og bønnesalat og selvfølgelig en tysk Riesling. Det er næsten sommer, selvom vejret siger noget andet, og om sommeren skal man have let og lækkert sommermad. Det bliver man vist også i godt humør af.

11 kommentarer:

 1. Hvor er hun dejlig, hende Frøken! Og nej, jeg har heller ikke set katte spise ærter før. For nylig fandt jeg ud af, at min Møffe gerne vil spise kogt broccoli(!), og både han og hans bror Laban er også til kogte kartofler. Men ellers er det ikke grøntsager, de svælger i :o).

  Og ja, nu er det snart nok med den regn. Her i Frederikssund har det regnet siden kl. 11 i går formiddags! Men det ser heldigvis ud til, at den står på solskin i morgen.

  God weekend!

  SvarSlet
 2. Kære Havehyrde

  Uafbrudt regn og blæst, så kommer man kun udendørs, hvis det er strengt nødvendigt. Men regnvejr kan også have sin charme, så råhygger man indendørs, måske med bagt brød i ovnen, eller med dit menukort med jomfruhummer m.m.
  Dine dejlige billeder af Frøkenen, viser alle tegn på råhygge. Kattene bliver dovne, og vi mennesker sætter vores aktivitetsniveau på afslapning og forkælelse. En god bog kan altid blive taget i brug.
  Jo havehyrde, en af mine katte vil også spise ” friske saftige ” ærter, men tillige spiser den også mit purløg og persille. Det er aldrig lykkes for mig, at få mine katte til at spise kattegræs, men derimod spiser de græs, når jeg har dem med mig i kolonihaven.

  SvarSlet
 3. Bente: broccholi, det var alligevel utroligt og kogte kartofler. Tja. Det er ofte ved sjove tilfælde at man finder ud af sådan noget. At vores kat spiser ærter opdagede jeg, da jeg en sommer dag for år tilbage sad og nød nogle nye dansker ærter. Pludselig havde jeg en kylende kat ved siden af mig. Og den blev ved med at hyle, indtil jeg prøvede at give den en ært......

  SvarSlet
 4. Spøjs kat :-D
  Den vil sikkert også være helt vild med jeres jomfruhummere, kunne jeg forestille mig. Menuen lyder ellers ret lækker.

  SvarSlet
 5. Bente: Rart at høre at andre katte også har grøntsager på menuen

  SvarSlet
 6. Ellen: Ja meget spøjs kat, men jomfruhummere rører den ikke. Kun ærter og almindelig kattemad.

  SvarSlet
 7. Haha, hvor er det sødt, at Frøken spiser friske ærter - og hvor er hun dog smuk! Jeg havde også engang en kat, der spiste ærter, det var dog optøede frosne. De har sandelig personlighed :-) Det lyder spændende med Claus Dalbys 'Havedrømme'! Det er sådan en bog jeg ville nyde som godnatlæsning, hvor andre jo læse krimier. Her regner det stadigvæk, men blæsten er løjet noget af, heldigvis.
  God fredag aften til dig!

  SvarSlet
 8. Madame: ja katte kan være nogle sjove nogle. Her er der oversvømmelse i baghaven. Vores solterasse står under vand og en del af urtehaven. Det skete sidst i den forfærdelig sommer for nogle år tilbage. Lad os krydse fingre for at vi ikke skal opleve en sådanne igen.
  Rigtig god weekend til dig...

  SvarSlet
 9. Uha, jeg håber ikke der sker skade på din urtehave, det ville være frygtelig ærgerligt! Vi bor højt, så vand er ikke det store problem hos os.

  SvarSlet
 10. Hvor er 'Frøken' smuk - med den fineste præstekrave :-) Hvis hun engang skal have killinger, så sig lige til :o)

  Det er helt utroligt, at hun spiser ærter. Og fra bælgen? Det tror jeg ikke, der er nogen andre katte, der gør.
  Netop ærter - og majs - er som regel de grønsager både katte og hunde efterlader i madskålen.

  Åh, hvor fiskeretterne lyder skønne. Det skal vi også have inden længe. Laks er min favoritfisk.

  God weekend :-)

  SvarSlet
 11. Madame: vandet er sunket i jorden igen, så forhåbentligt er der ikke sket nogen skade på planter mv.
  Lone: Desværre kan hun ikke få killinger, hun er steriliseret!!!
  Men ikke nok med at hun er smuk, hendes væsen er tilsvarende sødt....hun elsker at blive kælet, helst hele dagen. Til tider en meget krævende kat. Men dejlig.
  Ja middagen med laks smagte fantastiskt. Alt fra Skagenfood.dk.
  Kan virkelig anbefales

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...