onsdag den 24. juni 2009

Et smut i en anden landsdel

De sidste to dage har jeg været på arbejdet i Odense. En smuk by, som jeg fik nydt en smule selv om det primært stod på arbejde. Boede på hotel Knudsens gård, lidt udenfor city og ved to meget trafikerede veje. Nok ikke et sted jeg ville vælge igen.
Efter arbejdets første dag gik jeg en tur ned til Odense Å. Her lå Odense tivoli i gamle dag, men Odense Zoo har overtaget deres arealer og grænser nu ned til begge sider af åen. Området er utroligt

smukt og man kan kigge ind til deres store fugle afdeling, men både eksotiske fugle og de lidt mere normale.
Man kan tage en sejltur på åen, men aafarten. Det tager 1 time og jeg var desværre så træt at jeg bare sad på en bænk og nød vejret og området.
Ned mod åen ligger kæmpe store villaer, gamle og flot istandsatte. Nogle af dem havde haver ned til åen og jeg overvejede om jeg skulle overtale min mand til at flytte. Men priserne er sikkert lige så høje som visse attraktive steder her i nærheden af København. Så det bliver nok ved

drømmen.
Dagen efter fik jeg set lidt af Odense city, jeg var meget betaget af de flotte blomsteropsatser de havde i bycentrum. Jeg elsker at komme til byer hvor man gør noget ud af udsmykningen.

Kunstmusset lukkede desværre kl 16.00, men iflg deres hjemmeside har de mange spændende malerier, men det må blive en anden gang. Inden jeg nåede stationen fik jeg set Kongens have, som man er i gang med at renovere, samt Odense slot. Mindede mere om et kloster eller en herregård, men flot var det da. Kl 18.46 gik toget hjem igen, men det var to spændende dage, selvom det mest var arbejde blev der tid til at nyde byen og livet.

11 kommentarer:

 1. Du må endelig ikke snyde dig selv for en tur på Fyns Kunstmuseum, næste gang du kommer til Odense! Det er bestemt et besøg værd, synes jeg - men nu er jeg jo også lidt kunstfreak ;-).

  SvarSlet
 2. Herligt når en by gør noget ud af blomsterudsmykningen. De store kummer har vi også i Vordingborg. Lige ny er der en stor blomsterrigdom i Botanisk Have ved Gåsetårnet, hovedsagelig med gamle læge-og krydderurter.
  Jeg har et indlæg derfra på min blog i mandags.

  SvarSlet
 3. Bente: ja jeg er også en kunstfreak og havde glædet mig til et besøg på museet. Lidt tideligt at lukke kl 16.00 syntes jeg nu.
  Har du set fyns flotteste museum? Faaborg museum, det er bare så utroligt smukt

  SvarSlet
 4. Manna: jeg har skam været i Vordingborg og set alt det du skriver om, det er også en smuk by!

  SvarSlet
 5. Sikke nogle dejlige billeder fra dine to dage i Odense! Jeg har ikke selv været i byen i mange år, men der er jo en masse at se på. Hvor er billedet øverst til højre fra? Det ligner en smuk park.

  SvarSlet
 6. Det må da være dejligt at blive udstationeret lidt en gang imellem, så man kan se lidt andre græsgange end de sædvanlige.
  Odense er jo ikke det værste sted at blive sendt hen :-) og en smule fritid har du åbenbart haft til at få taget et par gode billeder.

  SvarSlet
 7. Jeg kender kun meget lidt til Odense, men når jeg har været der, har jeg altid fået det indtryk at det er en rigtig hyggelig by med en god stemning. Og det er netop det samme indtryk jeg får fra dine billeder.

  SvarSlet
 8. Madame: billedet af parken er fra slottes park. Jeg tror den er renoverede indenfor de seneste par år. Sidst jeg var der syntes jeg ikke jeg lagde mærke til hvor smuk den var. Den ligger meget tæt ved stationen

  SvarSlet
 9. Ellen: ja det er da dejligt ind i mellem at komme til andre byer og lande i forbindelse med ens job. Det er dog sjældnt jeg har tid til at se byen som jeg havde denne gang.

  SvarSlet
 10. Jens: det er en hyggelig by, men meget lille. Så 2 døgn der er rigeligt for at nå at se det hele. Alt ligger meget tæt på banegården, med rigtig gode forbindelser til København.

  SvarSlet
 11. Ja, Havehyrde, jeg har også været på Fåborg Kunstuseum for et par år siden. Skønt med masser af den kønne, gamle kunst ;-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...