søndag den 28. juni 2009

Den stundesløse

I går var vi i Grønnegårds teatret for at se "Den stundesløse". Stykket blev spillet udendørs i Kunstindustrimuseets have og som nogen måske ved er forfatteren til stykket Ludvig Holberg.
Holberg havde en kort uddannelse fra Københavns Universitet og underviste i mange år samme sted. Han er forfatter til utallige komedier og skrev i 1731 komedien "Den stundesløse". Mit første bekendtskab med Holberg var i gymnasiet, men jeg fik først for alvor interesse for ham da jeg så Den politiske kandestøber på det Kongelige Teater. Det er stadig et af de sjoveste stykker jeg nogen sinde har set på en scene. Grønnegårds teatret tager jævnligt hans stykker op, og det
er en fornøjelse hver gang.
Man kan købe en picnic kurv sammen med sin billet og nyde maden i haven, men i år valgte vi at købe en picnic kurv hos Meyers Deli på Gl. Kongevej. Her forstår de virkelig at lave lækker mad. Grønnegårds teatret ligger næsten ved siden af Langelinie og det store park område ved Kastellet, så vi valgte af spise vores picnic der. Jeg kan vist rolig sige at vi kun kommer i det område den ene gang om året. Men hvor er her dog smukt.
Det vrimlede selvfølgelig med turister af alle nationaliteter. De havde nok været ude og se den lille havfrue (lad os håbe at de ikke blev skuffet), eller var der noget med at den skulle udenlands? Syntes jeg læste noget om at den skulle udlånes....................nå men turisterne er vel ikke gået glip af meget!

Stykket blev spillet uden pause, startede kl 19.30 og var færdigt kl 21.15. Så det var stadig meget lyst da vi forlod det smukke København og kørte over Amalienborg slotsplads, rundt om marmorkirken, tæt på Gammel Scene, langs Christiansborg, passerede Nationalmuseet, Tivoli, Fisketovet og Carlsberg, ud af byen og hjem til vores dejlige parcelhus område.

6 kommentarer:

 1. Det må have været en dejlig lørdag med udendørsteater og picnic ved Kastellet - vejret var perfekt til at være ude.

  Jeg husker stadig nogle Holberg-stykker, jeg så på tv som barn. Det var utroligt morsomt. Og det er imponernede, at hans dramatik holder stadigvæk så mange år efter :-)

  Rigtig god søndag, Havehyrde!

  SvarSlet
 2. Madame: vejret var ganske perfekt. Og det lyder som I også havde et godt blogtræf i Hillerød.
  God søndag til dig også!

  SvarSlet
 3. Jeg kender også en, som nødig vil undvære sin årlige Grønnegårdsteatertur, og jeg kan da godt forstå hvorfor, så dejligt som du beskriver det her.
  Men altså, hvis det regner... så må fornøjelsen trods alt være mere behersket. Eller aflyser man forestillingen?

  SvarSlet
 4. Ellen: der er vist nogle regler for hvis det skulle regne så man kan få en ny billet eller pengene tilbage.
  Men det er vist 5-6 år i træk vi er der inde og det har aldrig regnet. Et år var det hunde koldt, så vi sad med en masse overtøj, regntøj (just in case), tæpper mv. Det var nu ellers ganske hyggeligt.
  Men hele arrangementet er bare så dejligt og haven er så smuk. Det kan virkelig anbefales!

  SvarSlet
 5. Åh ja, teater i Kunstindustrimuseets have er noget af det skønneste (når vejret er godt! Har engang set en forestilling derinde, som måtte afbrydes (pga. kostumerne), hver gang regnen begyndte igen). Det er et par år siden, jeg sidst har været der, men ... måske i år ;-).

  Jeg kom meget på Kastellet, da jeg var barn, men det er efterhånden længe siden, jeg sidst har været der - skønt mine forældre bor 'lige rundt om hjørnet'. Det må jeg vist også have gjort noget ved :o).

  P.S. Havfruen drager i øvrigt først udenlands til næste forår.

  SvarSlet
 6. Bente:Det var da ellers ærgeligt at I oplevede regnvejr i forbindelse med forestillingen.
  Kastellet er et dejligt sted, selvom der var mange turister da vi var der, var der mange uforstyrrede pletter man kunne nyde.
  Det var rart at få de rette oplysninger om den lille havfrue, jeg kan bare huske at have læst en del om det, ikke hvornår hun skulle afsted.
  Hav en fortsat god dag

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...