torsdag den 18. juni 2009

Et postivt indlæg

Selv om det pt regner, så kan ingen tage solskinsdagen i går fra mig.........
I denne uge arbejder jeg det meste af tiden hjemme, så når det er godt vejr bliver arbejdet udskudt til senere. Og i går var vejret da noget nær fantastiskt.

Mine chiliplanter vokser fint i drivhuset, tomaterne på terassen har det også fint og det vælter frem i køkkenhaven med kartofler, dild, persille, jordskokker, jordbær o.s.v.
I dag har vi fået fiskelevering fra Skagenfood. Jeg kan ikke rose det firma nok. Vi har valgt luxuspakken og får dermed de "finere" fisk. Denne gang er det vist havkat, som vel er et noget misvisende navn? Den ligner overhovede ikke en kat. På tysk hedder den seewolf, søulv. Jamen kan det blive mere dramatiskt? Navnet stammer fra langt tilbage, fra fiskere som beretter om angreb fra havkatte, der bed i årene og ikke gav slip før deres tænder knækkede. Milde moses, det lyder nærmest som angreb fra en kamphund.
Fredag kommer min far til middag, her står menuen også på fisk. Han laver jo sjældnt mad til sig selv, og fisk indgår bestemt ikke.
Søndag skal vi til barnenavngivning og 40 års bryllupsdag i Farum. Jeg har faktiskt aldrig været til en navngivning før. Alle børn vi kender er blevet døbt. Og at finde et navn til ens børn er blevet det helt store. Det er utrolig underligt at sidde og høre på venner og families overvejelser angående navn til den nyfødte. Det der gentager sig er at det er vigtigt at barnet får et specielt navn, et som meget få hedder. På nettet findes der åbenbart sider hvor man kan få tal på hvor mange børn i DK der hedder et bestemt navn. Iflg en veninde er navnet Magne den feminine udgave af Magnus?..............måske refererer hun til udtalen? Jeg forstod det nu ikke helt. Så er der også noget med stavemåden, man kan jo stave Theis med H eller uden, Teis. Også her er det vigtigt at så få har et navn der staves på denne måde.
Iflg DMI skulle det klare op i løbet af dagen, så jeg satser jeg på at drikke eftermiddagskaffe i haven, medens jeg kigger på min Agapanthus der har så mange fine skud. Planten er 3 år gammel. Første år blomstrede den fint, andet år skete der intet og i år er de der så igen. I år har den overvintret i drivhuset, det kan den åbenbart godt lide.
Lidt i god tid, men hav en god weekend når du kommer dertil!!

6 kommentarer:

 1. Jeg kan godt blive en anelse misundelig over, at du har mulighed for at få fra Skagenfood :-)
  Det fik vi i en del år, men så skiftede de leveringsdag til fredag. Så måtte jeg sige stop, fordi om fredagen kører vi til Sverige, og så kan det ikke nytte noget, at den pakke står der og blomstrer til søndag aften...
  Vi havde også luksuspakken, og jeg var bare vild med både fiskene og opskrifterne, der altid fulgte med.
  Jeg kan, lige som dig, kun anbefale, at man bliver kunde hos Skagenfood.

  Nogle gange synes jeg godt nok, at folk kan blive en anelse for kreative, når det gælder deres poders navne :-)

  Vi satser på opklaring i vejret.

  SvarSlet
 2. Ellen: Ja det er et super firma. Læste at deres fisk er friskere end dem man kan købe hos fiskehandleren. Og så smager det bare godt, for ikke at tale om deres nemme men lækre opskrifter. Uhm!.
  Ja det kan blive lidt for meget med den kreative navngivning af børn.

  SvarSlet
 3. Uha den havkat ser frygtindgydnede ud! Men din Agapanthus må være den på det andet billede, og den er utrolig smuk.
  Ja, navne til små børn kan sandelig sætte sindene i kog, haha :-)
  Det glæder mig meget, at din far nu kommer og spiser hos jer, og det er vist i dag, han får din søster og sit barnebarn hjem til landet. Så jeg gætter på, hans humør er højt :O)

  Rigtig god arbejdslyst!

  SvarSlet
 4. Madame: ja det er i dag de kommer hjem, dvs det er kun min svoger og niece. Min søster skal arbejde derude til sidst i juli. De kommer hjem for at sætte huset i stand. Det har været udlejet i de 4 år de har været ude. Jeg tror han glæder sig rigtig meget.
  Ja børnenavne er åbenbart en hel videnskab.

  SvarSlet
 5. Steinbit heter den fisken på norsk, og den er riktig så god å spise, en av mine favoritter.

  Navn til de små er ikke alltid så enkelt, men jeg mener nå at foreldrene selv må bestemme dette. Magne er forøvrig et vanlig mannsnavn i Norge.

  Agapantusen liker å overvintre heller kjølig, jeg har også min i drivhuset(uten varme) om vinteren og den har alltid blomstret. En herlig plante.

  SvarSlet
 6. Juni: sjovt navn på norsk, måske mere passende end det danske.
  Ja agapanthus er en fantastisk plante. Den står ved mange danske slotte og herrergårde og giver et flot og præsentabelt indtryk

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...