tirsdag den 26. maj 2009

Hvad er lykke?


Lykke er mange ting og meget afhængig af
øjnene der ser. Jeg er lykkelig når jeg sidder i haven og kigger rundt på alt det grønne og de smukke farvede blomster. Eller som i morges da jeg opdagede en hel flok mini-edderkopper på vores rude. De sad i et beskyttelsesspind og bevægede sig ikke langt væk fra midten. Mor edderkop sad i nærheden, hende var jeg ikke så vild for at komme i nærkontakt med. Jeg hader store sorte edderkopper. Men de små var søde.

Køkkenhaven og højbedene er blevet beplantet (og der er kommet sneglehegn hele vejen rundt). I år er der: Basilikum, kartofler, timian, dild, persille,purløg, ærter, bønner, gulerødder, 4 slags tomater, jordbær (Jeg fik nogle planter fra naboen) og jordskokker. Jeg har dyrket andre grøntsager, f.eks rosenkål. Det år rendte jeg konstant rundt og fjernede larver fra planterne. Selvom rosenkålen smagte vidunderligt, gider jeg nu ikke at bruge min tid på at dræbe larver. De planter jeg har nu er dem jeg har gode erfaring med, de kræver ikke alt for megen pleje.
Kattene har været sløve her til eftermiddag, Missan prøve at spise katteurt. Men et rovdyr er ikke skabt til at spise planter, så de så noget komiskt ud. Frøken slappede som sædvanlig af og nød solen, de to andre var ude at gå tur.
Og så fik jeg den nye bærbare leveret lige til døren. Herligt. Det hele virker som det skal, alt gik nemt og smertefrit, så nu er jeg klar til at bruge den i haven. Eller måske siddene på min chaiselong, med en kop te og et lille tæppe. Glæder mig allerede.

9 kommentarer:

 1. Så er du tæt på flyvende sommer :-)
  Held og lykke med alle dine projekter i haven - er helt med på tanken om minimal pleje...
  Og god fornøjelse med din Acer - jeg synes Vista og Office2007 er rigtig godt at lege med.

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt, Havehyrde, ny computer, der virker som den skal - og fine højbede, der allerede er beplantet. Og også nogle smukke katte der nyder at være i nærheden af dig - ja, det er lykken :o)

  Jeg håber, du bliver glad for computeren! Det er meget smukke billeder ;-)

  SvarSlet
 3. Sikke nogle dejlige kattebilleder! Det er så flot at du har fanget arbejdet med at spise - en "katurt" :-)

  SvarSlet
 4. Ellen: mit bærbare eventyr er startet fint. Vista er jeg nu ikke helt vild med, men office2007 er god. Hav en god dag.
  Madame: Jeg er rigtig glad for mine højbede, men god jord. Den almindelige jord i haven er fyldt med sten, så den er svær at dyrke noget i
  Donald: Jeg sad på lur, da jeg så at katten "angreb" katteurten

  SvarSlet
 5. Kære havehyrde
  Lykke er umådeligt stort og bl.a.:
  Morgenstund har guld i mund, og med observation af edderkoppenet. Et flot billede. Det er er stort og dekorativt net, de edderkopper laver. Jeg tror de arbejder i døgndrift, og samtidig er det jo deres indfangst af mad.
  Uanset om man kan lide edderkopper eller ej, så når jeg til tider - før kattene, at indfange en edderkop, for derefter at slippe den løs uden for huset.

  Du må være stolt af din store indsats i have og højbede. Og der er ikke tvivl om, at kattene nyder det dejlige vejr.
  Når jeg læser din side, får jeg mange gode billeder af Missan og Frøken, og Frøken sammen med hvide mis, Wurst. Men Havehyrde, jeg savner også et billede af Fede.

  SvarSlet
 6. Bente: den fede ligger normalt og sover i en busk og er dermed svært at finde. Det er en gammel kat der bare vil være lidt i fred.

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det skønt med sådan en køkkenhave og alle de dejlige krydderurter - så kan jeg næsten blive helt misundelig. Det må være dejligt at have den slags i sin egen have, så man rigtig kan frådse med det!

  SvarSlet
 8. Kære havehyrde

  Jeg er helt fortrolig med din beskrivelse af Fede, der er blevet gammel, og ikke ønsker at blive fotograferet og udgivet med fotos. Han vil gerne hvile og strække sig dovent.
  Hvor gammel er katten Fede?

  SvarSlet
 9. Jens: det er bare helt fantastiskt at have sin egen urtehave, hjemmedyrket kartofler smager bare himmelskt.
  Bente: fede er 10 år, tror vi. Vi fandt den på gaden i sneen en vinter. Efter at have observeret den 1 uge hvor den blev mere og mere pjusket og tynd, tog vi den ind. Selvom det ikke var tilladt at have husdyr i vores , dengang, lejlighed.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...