søndag den 24. maj 2009

Hvad skal vi med alle de computere?

Vi har to computere her i huset, begge stationære. Den ene er placeret i arbejdsværelset og er kun til arbejde, den anden er en gammel oldsag som min mand bruger til spil. De spil han spiller er så gamle at de ikke virker på nye computere. Men nu er den ved at dø. Det tager 15 minutter at starte den op, i opstarten skriver den at nogen har ændret på et eller andet (hvem og hvad, ved vi ikke?), så man skal sidde ved siden af maskinen for at trykke på de rette taster når den laver alle sine fejlmeddelser. Jeg tror den er 8 år gammel og fra Zitech computere hvor vi før hen har købt alt vores it udstyr.
Medens vi begge læste på Universitetet købte vi en såkaldt Pc-pakke. En stationær pcer, skærm og printer til 14.500 kr. Det var utrolig billigt dengang for 15 år siden. Maskinen holdt i 4 år og jeg husker tydeligt at der ofte var noget galt med det indbyggede modem. Det var dengang med windows 95 og DOS systemerne. Sidstenævnte var min mand specielt glad for, idet mange spil kørte rigtig godt med dette styresystem.
Siden har vi haft 2 pcere fra samme firma, men for 2 år siden var jeg så kontroversiel at bestille en stationær fra Dell. Den er nu 2 år gammel og virker stadig fint.
Men den gamle Zitech computer er altså ved at dø, så jeg syntes vi måtte have en ny, og en bærbar en.
Jeg har en bærbar fra mit arbejde, men bruger den ikke så tit hjemme da jeg ikke gider slæbe den frem og tilbage hver dag. Men hvor er det dejligt med en sådan. Man kan sidde i haven og arbejde, i sofaen , i dækstolen osv. Herligt, det føles næsten ikke som arbejde.
På mandag/tirsdag ankommer vidunderet på adressen, den er bestilt på nettet. Her kan man spare mange penge, helt op til 1000kr for den model vi har valgt. Jeg tror muligvis at den mangler den danske manual, men jeg læser jo sjældnt manualerne (hvilket ikke altid er særlig heldigt), og så har man vel altid en engelsk version.

13 kommentarer:

 1. Kender det godt... vores go'e gamle stationære røg til Sverige, for den er nemlig god til de spil, vi kan finde ud af at spille :-)
  John og jeg har hver en bærbar til privat brug, og jeg har en arbejds-ditto, som jeg rent faktisk slæber med frem og tilbage hver dag. Så er jeg sikker på at kunne komme komme på arbejde via VPN'en, hvis jeg skulle blive syg, eller bilen er punkteret, eller det lige blev snestorm i løbet af natten, eller...

  SvarSlet
 2. Tillykke med nyanskaffelsen! Inden længe kan du slet ikke forstå, hvordan du klarede dig uden en bærbar ;-) . Jeg har både en bærbar og en stationær (hænger sammen med behov i mit tidligere arbejdsliv som selvstændig), men det er oftest den bærebare, der er gang i - som nu i sofaen ;-) .

  SvarSlet
 3. Tillykke med den nye computer, Havehyrde! Jeg er utrolig glad for at være ejer af en bærbar computer, som man kan tage med ud i haven. Min erfaring er, at jeg skifter for sjældent ud, så jeg bliver irriteret over, hvor mange problemer computeren har nået at få. Men det er frygteligt svært at sige, nu er det nok :o)

  SvarSlet
 4. Ellen: man får ellers samlet sig en del computere. De gamle stationære dør jo nok snart, så må vi se om den "nye" stationære kan tage min mands spil.
  Bente: Ja jeg glæder mig rigtig til at indvie den, siddende i sofaen.

  SvarSlet
 5. Madame: Jeg elsker nye computere, når den gamle går for langsom syntes jeg det er tid til at skifte den ud.
  Min nye er en Acer. Jeg har spurgt en del mennesker til råds, jeg ved intet om bærbare, og det var enten Acer, HP eller Compaq der blev anbefalet. Iflg en undersøgelse jeg fandt på nettet var de også disse der blev repereret mindst. Lenovo var vist den bedste, den er bare en del dyre end de andre. Så det endte med en Acer (som vist også er den du ejer?), som jeg også har haft som arbejds pcer engang. Den virkede rigtig fint.

  SvarSlet
 6. Til lykke med den nye computer. Fremover vil jeg også kun købe bærbar. Man kan slæbe den med sig, men den er også nemmere at pakke væk. Den fylder jo ikke så meget og så synes jeg forøvrigt også den er pænere.

  Jeg håber at I bliver rigtig glade for den.

  SvarSlet
 7. Jens: ja jeg tror også at vi fremover køber bærbare, de er pæne, som du også skriver, og så er det bare mere smart at man kan bruge den der hvor man ønsker og ikke kan være bundet til en bestemt stol og skrivebord.
  Nu må vi se om det er en god computer, du havde jo nogle opstarts med din. Det var vist også en Acer (som er den vi har bestilt)?
  Fortsat god dag.

  SvarSlet
 8. Ja, jeg var bestemt ikke glad for min nye Acer i starten. Men jeg tror at jeg er ved at vænne mig til den og i dag er nok nogenlunde tilfreds.

  SvarSlet
 9. Jens: ja jeg kan godt huske dine indlæg om din nye bærbar for nogle måneder siden. Og jeg tænkte også over dem da jeg bestilt acer maskinen. Men madame og andre ejer den samme som dig og er godt tilfredse. Så jeg krydser fingre for at det var en "mandagsmodel" du fik.
  Eller måske var det opstarts problemer med farverne (så vidt jeg husker)

  SvarSlet
 10. Tillykke med dit valg af bærbar, Havehyrde. Jeg har også en Acer, og den virker helt upåklageligt.
  Man skal lige vænne sig til Vista, som du sikkert ikke har på den gamle.

  Jeg ville slet ikke kunne finde mig i at sidde ved en stationær mere. Min bærbare følger mig overalt, når jeg forlader hjemmet i mere end to døgn.

  Du kan glæde dig til dit nye køb :-)

  SvarSlet
 11. Lone: Jo vi har vista på den gamle( altså den 2 år gamle), det er jeg nu ikke særlig begejstret for. XP virker meget bedre. Men jeg tror bestemt jeg bliver afhænig af min nye bærbare. Fortsat god dag.

  SvarSlet
 12. Tillykke - Ofte er de engelske vejledninger en smule bedre end de danske.

  Jeg har ikke engang en sofa at sidde ordentligt i, så der skal reorganiseres en del herhjemme inden det vil være en glæde med en bærbar PC.

  SvarSlet
 13. Donald: der var faktisk en dansk vejledning med. Og en sofa er jo faktisk billigere end en bærbar, men begge dele kan jo blive en stor udgift

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...