onsdag den 8. april 2009

Opera i Hamburg

Jeg kendte kun Hamburg fra de endeløse motorvejskøer vi har holdt i, de somre hvor vi skulle ned syd på. Pga Elb tunellen kunne der være kø i timevis, og alle veje fra Danmark, sydpå, går åbenbart via Hamburg.
Hamburg blev jo sønderbombet under 2.verdenskrig. Min svigermor oplevede det på tætteste hold, da hun boede i byen under bombningen. Men en del af det gamle er bygget op igen, i original stil. Så husene ser noget ældre ud end de egentlig er.
Der var mange turister i byen, ikke udlændingen, men tyske turister. En af de helt store attraktioner var havneområdet. Byen har jo en kæmpe skibsindustri, der, trods den økonomiske krise, kører fint. Så en havne rundfart i Hamburg er ikke en sejltur igennem smukke kanaler for at se byen seværdigheder. Nej, det er en rundtur i havnen for at se al skibsindustrien. Ikke lige hvad jeg forventede, men alligevel spændende.
Turen bød også på et besøg i Staatsoper Hamburg, hvor vi så Rigolette, en af Verdis mange opera. Kedelig scenografi, men meget dygtige sangere, hvor hovedpartierne blev sunget af Ha Young Lee og Wookyoung Kim, som sang fænomenalt. Sidstnævnte vandt Placido Domingos Operalia i 2004. Alt i alt en stor operaoplevelse som vi delte med en del andre danskere, som var på opera bustur med Riis Rejser.
Vejret var dejligt, omkring de 17 grader og de japanske kirsebær træer var næsten sprunget ud. Inden hjemrejse nåede vi lige de to store kunstmuseer, hvor der var særudstillinger med Degas og Matisse. Så var det afgang til Hovedbanengården, hvor vi steg ombord på DSB expressen til den danske hovedstad. Dejlig weekend!!

8 kommentarer:

 1. Det lyder som flere store og dejlige oplevelser, selv om I kun var af sted en weekend! Jeg har ikke været i Hamborg, siden jeg var 16 år, men det er da en skam. Jeg holder meget af Rigoletto - I var heldige, at der var en god opera, mens I var i byen, men det var måske på grund af Rigoletto, I havde valgt netop denne weeekend?

  SvarSlet
 2. Vi valgte en weekend hvor der var en interessandt opera. Men der er spændende opera næsten hver weekend.....så byen er et besøg hver under alle omstændigheder

  SvarSlet
 3. Jeg har ogsaa kun oplevet Hamburg som noget, der tager enormt lang tid at komme igennem... + den gang, vi skulle sejle fra Hamburg til Newcastle. Eller Harwich. Tl UK i hvert fald :-)
  En af de to veninder, jeg snart skal til Paris med, er helt bidt af Hamburg og siger, at den by skal vi altsaa laere at kende, for den er saa vidunderlig.
  Det har jeg saa til gode at opleve, men hun skal da naesten have lov til at bevise, at hun har ret ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg var også noget overrasket over byen. Den var ganske pæn og hyggelig, med kanaler og søer samt en kæmpe stor botanisk have. Selve bymidten er ikke stor, og der er gå afstand til det meste. Men 2 dage i byen er rigeligt, så mange seværdigheder er der ikke. Men jeg syntes da du skal tage din veninde på ordet og lade hende vise dig Hamburg. Man kan blive glædelig overrasket, når byen kun er kendt fra motorvejskøer.
  God påske til dig........regner med at du er i det engelske og hjælper familien.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en dejlig tur og jeg er selvfølgelig dybt misundelig. Jeg har nemlig aldrig været i operaen i Hamburg. Hvordan er selv operahuset? Er det stort? Og jeg er også nødt til at spørge lidt om selskabet fra Riis Rejser. Jeg har en formodning om at det mest er ældre kvinder. Tager jeg fejl? Jeg spørger, fordi at jeg gerne selv vil prøve deres ture. Mine venner synes jeg er bindegal, hvis jeg tager på sådan nogle busture. Men jeg tror at det er lige noget for mig. Og jeg har jo en masse gode bøger, som jeg kan hygge mig med undervejs.

  SvarSlet
 6. Kære Jens.
  Jeg tror nu nok at de fleste på Riis turen var over de 50 år, men jeg så nogle yngre danskere. Om de var med Riis ved jeg ikke. Men det var et blandet selskab, altså ikke kun kvinder. De så nu ud til at hygge sig gevaldigt. Vi har faktiskt været på nogle busture, ikke med Riis, men Gislev. Og det er det ældre klientel, men utrolig søde personer. List som at være på tur med ens bedsteforældre.
  Operahuset så nyt og moderne ud, men jeg er ikke helt sikker på at det var så nyt. Sæderne var noget smalle og ikke langt til næste række (både min mand og jeg har lange ben). Men det er pænt og der er plads til mange. Sammenlignet med vores operahus er det selvfølgelig ikke nyt. Men det var en kæmpe oplevelse, idet det jo var "rigtige" operastjerner der sang. Ikke fordi de danske operasangere ikke er gode, men jeg bliver altid imponerede over standarden når vi hører opera i udlandet (og de store udlandske stjerner i DK) standarden er betydelig højere.
  Men jeg syntes da du skal prøve en tur med Riis. Hvis der kommer noget spændende er jeg da parat til at tage en tur med dem. Det er dejligt at det hele er pakket og klart, så behøver man ikke at tænke på andet end den gode musik.
  Den tur til Hamburg som de andre dansker var på kostede 4000 kr incl 2 gange teater, 4 stjernet hotel osv. Operabilletterne er så i den dyre kategori. Vi sad i den billige ende, til små 300 kr pr plads.

  SvarSlet
 7. Jeg har virkelig brugt mange timer på at kigge i programmet fra Riis Rejser. Jeg synes det lyder perfekt til mig og jeg vil bare så gerne med på sådan en tur. Jeg har jo stadig problemet med misserne. Jeg er ikke glad for at de skal være alene hjemme. Men.... alligevel er jeg meget, meget fristet. Alle deres ture lyder bare utrolig spændende. Og jeg er fuldstændig overbevidst om, at jeg ville hygge mig sammen med alle de andre.

  SvarSlet
 8. Jens: Jamen spring ud i det. Kattene kan jo f.eks blive passet derhjemme af professionelle. Jeg kender et firma der hedder "den rene bakke", netadresse med samme navn. De er vist gode.
  Og jeg tror også at du ville hygge dig sammen med de andre. Det er vist umuligt ikke at kunne hygge sig hvis man er blandt operafans!!!
  Du kan jo altid starte med en af de kortere ture (som f.eks den til Hamburg), så kan du se om det er noget for dig.
  Fortsat god dag!

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...