tirsdag den 3. februar 2009

Solsorte og æbler


Ja jeg ligger jo på langs og kan ikke andet. Heldigvis kan jeg ligge og kigge ud i haven på den heftige aktivitet som solsortene ligger for dagen.
Vi køber 2.sorterings æbler om vinteren og smider dem i haven, solsorte elsker æbler. I går smed jeg 5 kæmpe æbler, de er alle rundbarberet, skrælden står ofte tilbage. I dag har jeg smidt 6 stks og de er næsten alle væk. Mine (indtil videre 2 dages) observationer har givet følgende resultat: Solsorten vil have æblerne for sig selv, uvedkommende sjagger jagtes bort. Økologiske æbler spises hurtigere end ikke økologiske (jo det er rigtigt), det der levnes af økoæblet er en mindre del end den ikke-økologiske. Ivrige solsorter nærmest flår æblekødet ud, dette giver plads til hurtige ring og tyrkerduer som kan få sig en æblebid. Skaderne er ikke så vilde md æbler. Det kan lige spises hvis der ikke er andet foder.
Ja det var så min pseudovidenskabelige beretning fra sygesengen......................
Åh foresten, fuglene i haven i dag har været: fuglekonge, stor flagspætte (den sidder endnu på den store fedtkegle), solsorter, blåmejse, musvit, sortmejse og en enkelt rødhals.

7 kommentarer:

 1. Bortset fra, at du har flere forskellige fugle end vi har, har du gjort de samme hyggelige observationer omkring æbler og solsorte, som jeg :)
  Vores solsorte er nu også glade for de fedtkugler, jeg selv laver til dem.
  Vi er begyndt at købe en vildfugleblanding nede i foderstofforretningen. Den er klasser bedre end det, man kan få i supermarkederne - man skal godt nok købe 15 kg af gangen, men det skal nok blive spist.

  SvarSlet
 2. Undskyld, jeg er ikke spor anonym, bare for hurtig på tasterne, åbenbart.
  Hilsen fra Ellen :o)

  SvarSlet
 3. Imponerende at du kan så mange fuglenavne! Jeg havde engang en kæreste som påstod, at han havde rødspætter på altanen! ;0)

  Fortsat god bedring!

  SvarSlet
 4. Ellen:
  Enig mht foderblandinger fra supermarkederne. Vores fugle gider slet ikke spise det. Kun deres mejsekugler.
  Jeg laver også fedtkugler (dog ikke den størrelse som spætten ses på på billedet) og egne foderblandinger af havregryn, diversenødder,solsikkefrø, hampefrø og vegetabilsk fedt. De elsker det.
  Jens:
  Ja fuglenavne er jeg god til. Jeg er lidt "miljøskadet", da jeg er uddannet biologi. Men interessen kom vist først da vi fik hus. De er de "vilde arter" man primært ser tæt ved huset.
  Det lyder da ellers spændende med rødspætter på altanen :0)

  SvarSlet
 5. Det var en spændende observation, du har gjort mht. solsortenes smag for æbler :o)

  Rigtig god bedring!

  SvarSlet
 6. Åh, det er træls at du stadig er syg!

  Men det er dejligt, at du kan nyde fuglene. Jeg fodrer også med æbler om vinteren - her er det kun solsorte, jeg har set spise æbler. Vi har ud over dine fuglearter i øjeblikket sumpmejser, kvækerfinke, skovspurv og kernebider.

  Rigtig god bedring!

  SvarSlet
 7. Lone:
  Ja når man ligger syg er der jo ikke meget man kan foretage sig.......
  Madame:
  Skovspurv glemte jeg. Men de lækre kernebiddere har vi ikke set i haven, så jeg er lidt misundelig på dig.
  De andre du nævner ser vi med jævne mellemrum

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...