fredag den 13. februar 2009

Nu er det snart slut

med ferien, men vi har nået en masse:
Udstilling på Ordrupgård med Gustav Caillebotte, en overset impressionist. Meget smukke malerier, en del af malerens store lidenskab, roning og sejlads. Jeg gad nu godt have et af den hængende derhjemme.
Vi fik også set to rigtig gode film i biografen: Milk og Changeling.
To film der på hver sin måde er utrolig fængende. Førstnævnte handler om Harvey Milk der bliver den første åbentlyse homoseksuelle der vælges til offentlig embede i U.S.A. Spændende og rystende på en gang. Filmen tegner et portræt af Milk men også af USA i 60-70erne, hvor mange mente at folk der var "anderledes" var "farlige". F.eks blev der i nogle stater indført forbud for homoseksuelle lærer at undervise i skolerne.
Changeling er også en sand historie, I 1920'ernes USA forsvinder Christines søn sporløst. Efter måneder dukker en dreng op, som påstår at være hendes søn. Men selvom Christine giver ham husly, så ved hun at drengen ikke er hendes søn. I stedet fortsætter hun med at udfordre LAPD og andre autoriteters efterforskning af sagen. Og den slags gør en alenemor ikke ustraffet.
Begge film er utrolig godt lavet, er sande historier og med skuespiller der virkelig kan deres fag. De er alle pengene værd.
I dag skal vi på Arken og se Monet, Renoir, Gaugain og Van Gogh. Ustillingen er fra det Israelske kunstmuseum, Jerusalem. Jeg tror det bliver spændende.

5 kommentarer:

 1. Nu har jeg snart hørt så meget om Changeling, at jeg bliver nødt til at se den :o)
  I er gode til ikke at lade en ferie smuldre. De kan vi ikke prale af, med mindre vi tager helt væk hjemmefra.

  SvarSlet
 2. Jamen den er helt fantastisk den film..............den er så gribende at det er ligefør man snøfter lidt i biografens mørke.
  Vi er rigtige aktive i vores ferie, nogle gange så meget at det er lige før vi skal have en ekstra uge, hvor vi kan sove lidt.
  God weekend Ellen.

  SvarSlet
 3. Sikke dejlige oplevelser du har haft i din ferie! Du er god til at få flydt kulturelle oplevelser på! Vi har ferie om 14 dage, og så håber jeg, at jeg får fyldt lidt på selv.

  SvarSlet
 4. Madame: ja vi syntes at det er vigtigt at vi når alt det vi ikke får nået til hverdag, i vores ferier. Nogle gange propper vi for meget ind.............vi tror stadig vi er i 20erne og har samme energi som dengang!!!
  Det lyder dejligt at du snart har ferie. Skulle jeg vælge en ting at anbefale ville det nok være filmen Changeling. Den er så rørende,jeg tror du vil kunne lide den.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for din anbefaling af filmen Changeling! Den vil jeg prøve at få set i vores ferie :o)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...