tirsdag den 23. september 2008

Lærere

Indspireret af et indlæg fra Madamens hjemmeside kom jeg til at tænke på de lærere jeg har haft i folkeskolen.
Jeg har gået på 3 folkeskoler. Vi flyttede i 70erne til rækkehus i et nybyggeri. Her gik jeg på en skole ½ år (4. klasse), medens man byggede den nye skole tættere ved vores bolig.
Min klasselærer til 6 klasse hed Else. En ældre dame, der bare var så sød som sukker. Hun kaldte os tit "skat". Dengang syntes jeg det var meget irriterende, det var bare lidt for barnlig og pinligt. Når jeg tænker tilbage nu var det jo bare sødt.
Min matematiklærer hed Jens. han sagde ofte "at kan man ikke matematik kan man lige så godt bliver gadefejer". Måske lidt hårdt, men noget jeg tænkte meget over dengang.
Min historielærer hed Torben. Han var en rigtig 60er hippie. langt hår, hønsestriksvest og fløjlsbukser (med svej). Utrolig sød. Jeg husker som var det i går hans beskrivelser af ham og kærestens tur til Rom. Hele klassen led også med ham, da han fortalte om fødslen af sit første barn. Han var meget livagtig i sine forklaringer. Som at være der selv. Hård kost for en elev i 6. klasse at hører om alle detaljerne i en fødsel.
Sjovt nok husker jeg ikke de andre lærer særlig godt..............de har ikke gjort et stort indtryk.
Mine gymnasielærere husker jeg alle meget tydeligt...............dem skriver jeg om en anden gang.

2 kommentarer:

  1. Det er sjovt som mange af vores lærere står så tydeligt for os nu mange år efter. Jeg synes, jeg havde flere helt uegnede lærere, der var alt for hårde og truende, men også nogle elskelige som din klaselærer Else.

    SvarSlet
  2. Jeg havde heldigvis kun Fru Winther i ½ år medens jeg ventede på min nybyggede skole. Men hun var godt nok en "farlig" en. Jeg tror sådanne lærer er nogle der havde personlige problemer, problemer de lod gå ud over eleverne.

    SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...