torsdag den 25. september 2008

Damshussøen
Udsigten på min daglige cykeltur frem og tilbage på job var i dag ekstra god. Solen skinnede og Damhussøen tog sig ud fra sin bedste side. For over en uge siden observerede jeg et svane par der opholdt sig på den "forkerte" side af Roskildevejen (som ligger langs noget af Damhussøen).
Jeg undre mig over hvordan de kom over til søen, da vejen jo er meget trafikeret.
Det spørgsmål fik jeg så svar på idag. Selvfølgelig går man tværs over Roskildevejen hvis man vil hurtigst muligt til Damhussøen. Så det gjorde de to svaner..................... og al trafik stoppede.
Folk havde alligevel overskud til at more sig lidt over disse to meget uelegante vraltere. Og det midt i myldertiden. Man kan ane de to svaner på de to øverste billeder. Men de er ikke helt gode da de er taget med mobilen.

4 kommentarer:

 1. Sikke en smuk rute du cykler ad, Havehyrde, og det glæder mig, at bilisterne holdt tilbage for svanerne!
  Det er dejlige billeder, du har taget .o)

  SvarSlet
 2. Ja der er rigtig smukt ved Damhussøen. Roskildevej er dog noget kedelig. Men efter damhussøen kommer der en del parker som jeg prøver at smutte igennem.

  SvarSlet
 3. Det er jo en skøn historie; jo, det er rart at der er overskud til den menneskelige dyrevenlighed.

  Jeg synes jeg har hørt at de to eller andre to svaner ynglede på fortovet eller cykelstien (på den rigtige side?)

  Cyklister og fodgængere passede på! Men man må da håbe at en lokal beboer har åndsnærværelse til at flytte dem en anden gang.

  SvarSlet
 4. Jeg den har jeg også hørt, den med de to svaner der ynglede på fortorvet. Det område hvor de fleste fugle opholder sig mest er uhyre tæt på vejen. Svanerne er fuldstændig ligeglade med alt og alle. De er ikke hver dag de tager ruten over Roskildevej, men de går ofte rundt på cykelstien. Når de har unger gælder det om at holde stor afstand. Ellers puster de sig op og gør sig "store" og hvæser.
  Men ellers er det et dejligt syn.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...