tirsdag den 22. juli 2008

Helsinki Finland






Næste stop var Finlands hovedstad Helsinki (eller Helsingfors som den vist kaldes på dansk og svensk). En glædelig overraskelse. Først hotellet, SAS Radisson, uhadada hvor lækkert. Meget moderne og lækkert interiør, kæmpe fladskærm med alt indenfor underholding og en kæmpe badeværelse med lækre hudpleje produkter (som selvfølgelig er taget med hjem til DK). Det er nu dejligt at komme sådanne steder man ikke normalt kommer.
Byen var også en usædvanlig stor overraskelse. Meget at se og en flot og ren by.
Første stop var den katolske Uspenski katedralen, med guld og glitter som kun katolske kirker kan gøre det. Noget jeg finder utrolig fasinerende at beskue. Jeg er en ivrig samler af ikoner fra alverdens kirker og elsker derfor at komme i specielt de katolske. Det er ligesom at træde ind i et festlokale med flotte udsmykninger og smukke malerier.
Helsinkis katedral var flot udvendig, holdt primært i hvid, men noget kedelig indenfor. Her var alt også hvidt og sterilt, men tilgengæld var tempelkirken et arkitektonisk mesterstykke. Kirken er bygget ind i en klippe midt i et boligkvarter og er et af de helt store turistmagneter.
Byen huser også kunstmuseer, lækre cafeer, flotte butikker, parker og en masse andet. En flot by som måske ikke er kendt af så mange danskere, men bestemt et besøg værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...