fredag den 22. marts 2013

Kamp

Der er virkelige gang i den ved foderstationerne her på matriklen. Solsorte og sjaggere render rundt og slås, både indbyrdes men også arterne imellem. TÆNK at de gider, der er så meget mad at der er nok til alle. Men de skal vist slås, måske en territorial kamp? Og så er det jo også snart yngletid.
I dag har jeg haft fri og har derfor kunne nyde fuglene i haven. Og det har virkelige været en bonusrunde. Kernebideren kom igen, denne gang gik den i fælden, fotofælden. JUHU!!! Og så kom der en enkelt silkehale forbi. Underligt, de plejer altid at være i store flokke, men denne var alene. Den sad og guffede æbler i sig og var rimelig ligeglad med mig og mit kamera. Den var sulten! Så tror jeg det var en gulsisken jeg også fik set og to rødhalse. Det betyder altid krig, altså to rødhalse. "There can be only one" og den patruljerer hele haven, tænk hvis der kom en fremmede!
Og så kom skovskade igen. Denne smukke smukke fugl er en hyppig gæst her på matriklen. Denne gang var der to og jeg har før skrevet om at vi har observeret at den ene piller skallen af jordnødden, den lille brunlige "hinde", før den spiser den. Men den er åbenbart ikke alene, begge skovskaderne sad og fjernede skal før de gad spise jordnødden.
Og hvor blev kernebideren af? Her er den, endelig....
Jeg er meget glad for min super zoom ;-)

Vær opmærksom på at billederne er taget gennem ruden og gennem et trådhegn, så alt taget i betragtning er det vist fint at man overhovedet kan se fuglene.
Bogfinken nød solen.
Og en gulsisken?
Halemejserne har vi ikke set de sidste par uger. Der har været mange småflokke på besøg
Og endelig, havens ubestridte tyran, sjaggeren. Jeg husker tydelig de mange år hvor solsortene var meget bedre til at jage sjaggere ud af haven. Nu er det omvendt.
God weekend til dig der læser med her.

6 kommentarer:

 1. Fine fuglebesøg og fine billeder, du har taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak der var mange at tage billeder af netop i dag;-)

   Slet
 2. Det er dejligt med alle de små fine fugle, jeg har set en rødhals i dag, for første gang i vores have..:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er bare så hyggeligt. Og rødhalsen er en utrolig smuk lille fugl, men meget krigerisk ;-)

   Slet
 3. Du har en dejlig stor variation i fuglelivet - skønt. Og ja: en superzoom er godt at have - billederne er blevet rigtig gode.
  Jeg har også tænkt på fuglenes yngletid ... lægger de æg efter årstid (lysmængde?) eller efter temperatur? Der er da ikke noget, der kan overleve endnu, vil jeg tro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror de er i parringshumør for øjeblikket, det må have noget med lyset at gøre. MEN jeg tror ikke de får unger nu, men måske starter det om nogle uger, hvor vi forhåbentligt har varmere vejr.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...