søndag den 26. februar 2012

En tur i haven

Åh hvilken dejlig dag. Vi stod tidligt op og drog til Dagmar biograf hvor vi så The Artist. Dejligt med en forestilling kl 9.40, så kan man også nyde resten af dagen. Allerede kl 12.10 var vi retur igen og efter frokost skulle vi alle i haven. Kattene spændede rundt og virkede glade over at solen skinnede. Gemalen og jeg fjerner staude rester. Efterhånden kom alle de nye skud til syne. En del juleroser er allerede fremme, men nogle lader vente på sig.
Erantis, vintergækker og krokus er kommet frem. Specielt erantis fylder godt i haven, de er alle steder.Inde i huset står der en masse løgplanter og tulipaner, købt på planteskolen i går. Der var danske tulipaner for 20kr, billigt for de er generelt af god kvalitet.
Jeg fik et godt råd dernede. Tulipaner skal have skåret stilken af 1 cm fra enden og derefter trække 1 time i koldt vand, i indpakningsplasten. Ellers vælter de ud til alle sider når man sætter dem i vase. Og det kneb virkede, de står alle så ranke og smukke i vaserne. Ikke som dem jeg købte i starten af ugen. De hænger ud over vasen og ned på bordet. Dette råd vil jeg huske fremover.
I nat kommer der Oscar galla. Vi optager det på harddisken fra Norge 1. Så holder vi Oscar night i morgen aften. Vi vil se det hele, ikke de sammendrag som DR og andre kanaler viser. Nej, det hele. Så kan vi spole hvis det keder os. Nu er det så spændende om vi kan komme igennem mandagen uden at få at vide hvem der vandt de forskellige statuetter ;)

18 kommentarer:

 1. Jeg købte en buket tulipaner sidste torsdag og gjorde det samme som du skriver her. Det er først nu, de trænger til at blive smidt ud, så ja det virker :o)
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. det er altid rart med råd der virker ;)

   Slet
 2. Øv det kneb kunne jeg godt have brugt, da jeg købte tulipaner i torsdags.

  Det er nogle dejlige billeder, det myldre frem i din have kan jeg se.

  Fortsat god søndag :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er et godt kneb. Mine tulipaner fra sidste uge hænger også gevaldigt. Fortsat god søndag til dig også ;)

   Slet
 3. Tak for tipset med tulipanerne, og skønne billeder du har taget af dine blomster..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg glemte mine stedmoder og violer :)

   Slet
 4. Hvor bliver man bare i godt humør, når man ser alle de dejlige billeder af forårsblomsterne - tak for det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. det gør man nemlig, nu er der snart flere på vej.

   Slet
 5. Sikke en masse dejlige forårsblomster du viser :-) og hvor er opsatsen med perlehyacinterne smuk.
  Jeg bruger også altid det råd med tulipaner, og yeps, det virker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine roser. Og jeg er glad for det råd, det virker helt klart.

   Slet
 6. Tak for tulipanråd. Jeg synes altid de lynhurtigt hænger, men det gør de så forhåbentlig ikke fremover.

  Synes, du, at 'The Artist' skal have prisen for årets bedste film?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var meget anderledes, men jeg syntes nu ikke det var den bedste film jeg har set af dem der er nomineret. Det mindede på mange måder om en film som Chaplin kunne havde lavet, han var godt til sjove påfund.

   Slet
 7. Sikke mange skønne ting, der er kommet op i din have - så langt er vores forårsbebudere ikke. Men havevalmuerne er dog på vej op, så jeg i går. Tak for rådet om tulipanerne! God mandag til dig, Havehyrde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun de planter der er så heldige at få sol på sig der er kommet frem, resten gemmer sig stadig ;)

   Slet
 8. Jeg pakker altid tulipanerne ind i våde aviser og stiller dem i en spand iskoldt vand et par timer. De bliver altid lækre og saftig-sprøde.

  Ja, det er nu man skal ud at fjerne stauderester. Jeg må også til at igang. Vejret skulle blive varmere i løbet af ugen, så skal det gøres.

  Det er utroligt, at dine krokus allerede er så langt fremme. Jeg har ikke fået øje på mine endnu.
  Dejlige billeder du har taget. Du har mange farver i haven allerede. Jeg har kun vintergækker og én erantis.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tror at nogle af mine krokus er så langfremme pga de står i solen og at jorden der har været overdækket ;)

   Slet
 9. Jeg har det på samme måde - hvis jeg endelig skal se Oscaruddelingen, så vil jeg se det hele. Det er på samme måde når jeg læser bøger - jeg hader når andre mennesker vil afgøre hvad jeg finder interessant og hvad jeg ikke finder interessant. Derfor læser jeg aldrig forkortelser eller uddrag..... det er sådan en underlig form for formynderi overfor voksne mennesker. Øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. bestemt og det værste ved oscar i hvertilfældet før i tiden, var at de snakkede ind over det der blev sagt under prisuddelingen. Forfærdeligt :(

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...