torsdag den 19. januar 2017

Blomster og snart forår

Blomster kan man godt få, hvis man lige smutter forbi en blomsterhandler. Men forår? Nej det  er ikke lige rundt om hjørnet. Her i huset mener vi faktisk at februar er det rigtige vintermåned. Vi har ofte haft planer for vinterferien, for så at måtte aflyse dem pga snestorm.
En gang for år tilbage skulle vi udforske Sorø området i uge 7...og så blev det til snestorm. Vi kom til Sorø, med tog og vi overnattede også dernede. Men vi så ikke så meget andet end 1-2 km fra Hotellet. Det var hårdt at gå rundt i 1m høje snedriver. Hyggeligt, men hårdt. Det var de år hvor vi aflyste flere ture/ferie i uge 7 pga vejret. Så om ikke andet, så regn med sne i uge 7 (eller 8).
Men tilbage til blomster. Min lokale blomster pusher ligger i Rødovre centret, Elsebeth. Elsker buketter fra hendes butik. Butikken er et blomsterbinderi, for alle kan åbne en blomsterhandel. Og der er tydelig forskel på buketter fra de to steder.
I Carlsberg byen stødte jeg på butikken Blomster by Ilse Jacobsen. Rigtig smukke buketter og blomster. Som man kan se på billederne er foråret kommet til buketterne. 
Der har været behov for smukke blomster i mit liv. 9 af mine kollegaer er blevet fyret fordi regeringen vil spare 2 % på alle uddannelser. Iflg Esben (jeg skal nok lade være med at skrive hvad jeg syntes om hans indsats) Lunde var der jo så mange "kornfede uddannelser". Og her taler han om alle de penge vi åbenbart har på uddannelsesinstitutionerne. Jeg ved ikke hvor de har placeret deres kilder, men at det er en usandhed (som bekendt er en pæn måde at sige noget helt andet...) kræver ikke en Ph.D i teologi.
Nu skal vi alle, igen igen, til at arbejde endnu mere. De 43 timer bliver vel snart til 45-47 timer. Ikke så underligt at 3 af mine kollegaer, sidste år, gik ned med stress.
På mit gymnasium har vi i mange år, vendt hver en 25 øre for at få det til at løbe rundt, så er det utroligt respektløst at en politiker kan kommer med sådanne udsagn. respektløs og arrogant. Eller blot et tegn på en person der ikke aner hvad han taler om. Og det er nok der hvor Esben er havnet i mit univers. Det er tydelig at se at han som landbrugsminister ikke aner hvad han taler om og dette til trods for at han tror, at fordi man er landbrugssøn, ja så ved man noget om miljøet. 
Nå men godt man har nogle elever som man kan lære noget om naturvidenskab, om metoder og faget og kildekritik og om hvornår der er belæg for en påstand. Så kan de da i det mindste vokse op og blive gode samfunds borgere, der forhåbentlig stiller de gode spørgsmål og som ikke tror på alt hvad politikere siger.6 kommentarer:

 1. Hej

  Det lyder godt med vinter vi uge 7 eller 8, det vil være en velkommen afveksling!
  Og ja det er noget af det dummeste at spare blindt på uddannelser. Tror den der minister er mere loyal overfor exceldrengene i finansministeriet end på at gøre det bedste på sit område.
  Godt vi har så meget andet at glædes over:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. ja desværre er løsningen i folketinget oftet kortsigtet pga regnedrengene...
   Jeg ville nu foretrække vinter i december. Jeg husker faktisk et år for ikke så længe siden, hvor det var vinter og hård frost til sidst i marts.
   Hav en god lørdan

   Slet
 2. Februar er tit den værste vintermåned - den viser lige tænder for alvor, inden den forsvinder.
  Og nej: Skoler og uddannelser skal man ikke spare på - det er jo vore råstoffer, de unge.
  Nogle af 'dine' unge vil jo også blive politikere - der sker åbenbart noget med folk, når de kommer ind på Borgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må da håbe at de kan bruge det de har lært fornuftigt. Jeg tror bare at mange af dem på borgen rent faktisk slet ikke har været ude i den virkelig verden. De ved ikke meget andet end det de har læst sig til og fået rådgivet af en embedsmand. Det er faktisk ret uhyggeligt at det er dem der styrer vores land.

   Slet
 3. Jeg er helt enig med dig i at februar er en vintermåned. Jeg har vinterferie i uge 8...har jeg haft i de 20 år jeg har været lærer...og det har været mere reglen end undtagelsen, at der faldt masser af sne i uge 7+8...ganske tit i uge 7, så jeg havde et pokkers bøvl med at komme på job dengang jeg boede ude på landet uden offentlig transport.

  Jeg orker ikke at skrive noget om Esben.....!

  SvarSlet
  Svar
  1. nej. Esben er det barn man ikke kan nå :-)
   Nu jeg kommer til at tænke over det. Dem findes der en del af på borgen

   Slet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...