fredag den 30. december 2016

Jul og lidt ferie

Det er dejligt med noget ferie, især når man bliver ved med at skulle arbejde mere for hvert år. Det der for 2 år siden var en 37 timers arbejdsuge er i dag en 43-45 timers. For i det offentlige skal vi være effektive, vi skal hele tiden arbejde mere, så der kan gives skattelettelser og bilafgifterne skal være billigere.
Når man ikke kan holde de uinspirerende politikere på borgen ud, er det godt at man kan sidde i sin stue og få fred i sindet. Billedet viser et udsnit af vores stue køkkenområde. Her blander vi nyt med gammelt. Bordet er et gammelt teaktræs spisebord som jeg har arvet fra min faster. For nogle år tilbage fik det en omgang lak og kom til at se helt nyt ud. Stolene er fra Bolia, som jeg er meget glad for. Chatolet er fra min mormor, muligvis fra hendes mors hjem. Det skulle være nøddetræ.
Sidste år solgte jeg et af de gamle chatoller som stod i stuen. Det fyldte for meget, men jeg havde store kvaler ved at sælge det. For det var et flot gammelt bogskab som vi brugte som barskab.
Jeg fik kontakt til en forhandler i jylland der renoverede gamle møbler og solgte dem og han tog mit bogskab med. Han lovede at passe godt på det og kun sælge til en der virkelig ville værdsætte det.

Sidste år holdt vi jul her. Spisebordet kan slås ud og vi kan være 10 personer (med lidt god vilje). Pladerne ligger under bordet, det hedder vist Hollandsk udtræk. Meget smart.
I år holdt vi jul hos min storesøster. Og vi var glade for at det ikke var snevejr.
For nogle år tilbage, var vi på vej til sønderjylland lille juleaftens dag. Så startede problemerne. Ved Greve var der isslag, ingen billister kunne komme af motorvejen, da afkørslerne har en stigning på over 20% . De kunne ikke stå fast. Over fyn var der isslag flere steder, samt en masse sne som man ikke havde fået ryddet væk. Ved Kolding var sneen blevet til sjap og som brun sæbe. Så det tog 8 timer at kommer fra stor København til Tønder området. En tur der normalt tager 3-4 timer.
Så vi er slet ikke til sne omkring juletid. Det giver kedelige minder.
1 og 2 juledag slappede vi af, men de sidste par dage har vi nået en masse, blandt andet en tur i Vaserne ved Furesøen. Fugleværnsfonden (drives af DOF) har købt hele området og lagt det ud som fuglereservat. Det er en ganske unikt område, meget sumpet og der giver gode muligheder for forskellige typer af fugle.

Vi fik også nået en tur til Malmö. Det skulle havde været en by og fugletur, da Skåne er en langt bedre fugleland end Dk. Men alt var indhyllet i tåge og det var rigtig koldt. Så vi fik nået lidt shopping samt en lækker kop kaffe inden turen gik retur over broen. Flyene fløj meget lavt. Pga tåget kunne man ikke se dem før de var lige over broen. Ret fascinerende.
Pludselig var der en kæmpe maskine lige over hovedet på en.

Nytårsaften går vi ud og spiser, nogle gange med venner men ofte kun os to. I år skal vi i Tivoli. Vi har været der to gange før og det er altid en fornøjelse. Fin pakke med god mad, lækker vin og kl 23 fyrværkeri. Vi er normalt hjemme lige før kl 24, inden det helt store brag. Vi gider ikke være i byen efter 24, der er for meget uro og ballade og vist kun spændende hvis man er meget ung.
For bare 5-7 år siden var det svært at finde en god restaurant der havde åbent nytårsaften men jeg skal da love for det er blevet moderne at gå ud og spise netop den aften. Nu vrimler det med tilbud om nytårspakker.
Godt nytår til dig der læser med her

6 kommentarer:

 1. Interessant indlæg! Vi arbejder også i det offentlige, som lærere, og jeg kan kun tilslutte dig dine betragtninger om arbejdstid, skat og vores nuværende regering:(
  Jeg ser efterhånden kun frem til, at jeg kan gå på pension! - så jeg kan komme mere i haven:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ærgerligt at man ikke prioriterer uddannelse og kvalitet....og tror at skattelettelser er løsninger på alt. Der er desværre pænt mange år til jeg kan gå på pension, men de kollegaer jeg har der snart der der til, er rigtig glade.
   Godt nytår

   Slet
  2. Jeg synes det er så latterligt med de skattelettelser...for os almindelige lønmodtagere kan jo bare "juble" over 50-100 kroner mere om måneden. Det er skørt.
   Jeg arbejder også som lærer - og ser bare med længsel frem til den dag jeg kan gå på pension...selvom datoen konstant rykkes ud i fremtiden...lige pt. er den vist 67½....argh....

   Nå, men godt nytår trods alt.

   Slet
  3. Tak Esther. Ja jeg er bestemt ikke interesseret i skattelettelser...vil heller have bedre forhold på skoler, gymnasier og for de ældre.

   Slet
 2. Det er en god ide at spise ude nytårsaften, men det har vi ikke de store muligheder for hernede, og vi gider ikke køre langt for det lige den aften, så vi hygger hjemme med Johns bror i stedet for.
  Mon det er den samme jul, du taler om som den, hvor min søster og svoger skulle til Holstebro (de boede i Havdrup dengang) og kørte afsted i god tid om formiddagen, men da de havde været fire timer om at nå til Ringsted, hvad der normalt tager ½ time, ringede de og spurgte os, om vi havde mad nok til to til. Det havde vi, men de nåede det kun lige netop til klokken 18 :-)
  Den slags hvide juler kan jeg snildt undvære!

  SvarSlet
 3. det lyder som det samme år. Vi tog heldigvis afsted lille juleaften, så vi nåede det, men hold da op det var anstrengende at sidder så længe i bilen. Tror lige vi tog et stop ved McDonald i Odense, men ellers var vi på vejen stort set alle timerne.
  Godt nytår til jer I hytten ved fjorden :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...