søndag den 23. oktober 2016

Indtryk

En dejlig tur rundt på Rügen og Berlin er slut.
 Vi startede med en sejltur fra Trelleborg til Sassnitz i stiv kuling og meter høje bølger
Fik set en masse efterårsfarver , nogle steder var sommerpragten der endnu
Berlin er en af mine yndlings byer. Vi bor normalt altid på Melia Berlin der ligger lige ved Friedrichstrasse stationen. Et stop fra hovedbanen og meget central for alt.
Vi har set en masse i byen på vores mange besøg, men mange steder ser vi igen og igen. Museums Insel er en af dem vi ser igen. Der er sket noget nyt hver gang vi ses. Denne gang fik vi set Neues Museum og National Gallerie. De var under renovering sidst. Renoveringen er nu kommet til Pergamon museet som kan ses i en rimelig amputeret udgave.
Potsdam nåede vi også, her renoverer de også. Men området er nu imponerende alligvel. Man forventer simpelthen ikke at se så mange flotte slotte i Tyskland, og så samlet på et mindre område. Har du ikke været der er det virkelig et "must". Der går en masse toget fra Berlin, det tager mellem 30-40 minutter at komme derud og er alle pengene værd.
 Nogle af sporvognene i byen er pænt gamle. Denne lignede en rest fra det gamle DDR
 Den længste del af muren der stadig står er Eastside Gallery som ligger ved Ostbahnhof.
I DDR havde man lyskryds med stop og gå mænd som disse, Ampelmann hed de og dem har man syntes så godt om at de ny præger alle lysreguleringer i byen og er blevet helt kult. Der er en kæde der hedder Ampelmann hvor man kan købe en masse souveniers med manden på.

2 kommentarer:

  1. Berlin er vist manges yndlingsby, og jeg har hørt før, at Potsdam er et must at se.
    For mit vedkommende er det London, men Berlin er godt nok noget nemmere at komme til for os danskeres vedkommende ...

    SvarSlet
  2. London er bestemt også en af mine yndlings byer....jeg har en del. Der er også altid noget nyt at se. Berlin er hurtig og nem at komme til, både med tog og med fly. Der går vist sågar et nattog fra Malmø.

    SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...