mandag den 1. august 2016

Så er der floks

Og ny opgravet kartofler i flere farver. Floks har en speciel duft som gør at må have dem i en vase indenfor. Så dufter der nemlig af sommer og haven indenfor.
høstanemonerne er også i blomst. De står snart alle steder, mest utroligt er det at de kan vokse på nordsiden af skuret. Her er der ikke meget lys.
Sommerfuglebuskene og violfrøstjernerne blomstre også og min "mark" er fyld med lød, kartofler, krydderurter , tomater, chili og salat. Uhm. Alt har overlevet vores 3uger i Spanien.
Vores søde nabo har været så venlig at vande medens vi var væk.
Hun har været hjemme medens manden var på ferie? Hvorfor? Jo hun blev fyret efter 39år som folkeskolelærer.
Jo da. Hun gik ned med stress og skolen ville ikke ændre på de ting der gjorde at hun gik ned med stress, og så havde hun svært ved at komme tilbage. Og vupti, så bliver man fyret.
Jeg tror ikke jeg behøver sige noget om hvad jeg syntes om den behandling, va!
Men fordi hun får dagpenge kan hun jo ikke sådan tage på ferie, hun er i jobaktivering og har været hjemme hele sommerferien.
Heldig for os, men måske ikke lige drømmescenariet for hende.


Kartoflerne er forskellig farvet, det er nemlig forskellige sorter (og nej jeg kan ikke huske hvad de hedder) det skulle være gamle danske sorter der er modstandsdygtige overfor skimmel.
Og de ser fine ud. Højbedet har været kartoffel fri i snart 3 år, så nu kunne jeg plante i det igen. Man skal sædskifte pga et eller andet (igen kan ikke lige huske hvad) som ødelægger kartoflerne hvis man dyrker i den samme jord år efter år.

Vores badeværelse er snart færdig. Meget underligt at komme tilbage fra ferie og se noget helt andet end da vi tog afsted.
Det er næsten for moderne til os. Passer ikke til resten af huset (godt at vi snart skal have malet stuen og køkkenet af professionelle).
Det er så underligt at tage brusebad uden at skulle kravle op i et badekar.
Badekaret  brugte vi aldrig og det var bare så grimt fordi de forrige ejere ikke havde vedligeholdt det. Fliserne var oprindelig lyseblå og saniteten var meget gammel. Vi havde fået det skiftet og opgraderet lidt, men det var stadig fra 1964, så 52 år.
Det havde holdt godt, men nu var det tid ti at får det udskiftet.
Vi fik lavet en total renovering, dvs de gravede ned og fjernede fundamentet (hvor der var rør i ) og lagde ny isolering og fundament og rør. alle vægge og lofter blev udskiftet...ja kæmpe arbejde.
Tror godt det kunne være lavet billigere, hvis man blot havde undgået at grave hele fundament mv op. Men vores fik den helt store tur. Og god for det. De fandt et knækket kloak rør (der også lækkede vand). Det var ikke en del af planen, men forsikringen dækkede skjulte rør så den stod de for. tænk 21000kr for at ordne det.
Man skulle havde været VVser.
Vi Mangler lige nogle småting. Vi har valgt ikke at få en brusedør til badet, men får bare et forhæng i stedet. Det fylder mindre i rummet.
Vasken skal allerede skiftes. De opdagede en fejl på den da de sætte den op, så i morgen kommer Dansani og skifter den til en ny . Dansani laver badeværelsesmøbler og sanitet.
Vi kom jo hjem til varmt vejr efter vores ferie i udlandet. Alt for varmt vejr. Jeg er slet ikke til de der 30-40 grader somre. Hellere 25 grader. Men jeg skal jo ikke brokke mig, for i dag mindede det til tider om efterårsvejr. Det var lige lidt for tidlig.
Ja man kan ikke få det hele.
Lørdag var vi en tur i Odsherred og det væltede ned da vi tog afsted, men sørme om det ikke klarede op og blev rigtig godt vejr.
Vi spiste skaldyr på Annebergs restaurant i Nykøbing og fik aftenkaffen på terrassen med Danmarks bedste udsigt. Jeg lyver ikke. Prøv det
Sejerøbugten
Det er Isefjorden derude

2 kommentarer:

 1. Stakkels nabokone! Sådan kan man altså ikke opføre sig som arbejdsgiver.
  Det må være skønt at have plads i haven til kartofler. Det er selvfølgelig kun et spørgsmål om prioritering, men en køkkenhave skal i mine øjne ikke kunne ses fra huset eller terrassen, og dermed er der ikke plads i vores have til den slags.
  Det er heldigvis noget andet med krydderurter!
  Floks er skønne - det har altid været en af mine yndlingsstauder.

  SvarSlet
 2. Vi har et "heldigt" hjørne hvor vi dyrker kartofler mv uden at man kan se det sådan rigtigt fra huset. Men det havde nok ikke betydet så meget om man kunne. Hjemme dyrket er det bedste :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...