lørdag den 23. juli 2016

Det var så det

Efter Sevilla sejlede vi til Lissabon. Det er en fornøjelse at komme ind fra søsiden, byer virker altid så smukke fra søsiden og man kan tage super gode fotos af hele byområder.
Byen var en stort overraskelse og virkelig et besøg værd. Mange spændende attraktioner, meget smuk by og meget gæstfrie portugisere. Der til og med talte godt engelsk.


 Der var finale i fodbold EM 2016 medens vi var i byen og Portugal var i finalen for første gang.....og vandt.  Dagen efter var der velkomme hjem til hele holdet, hvor af Ronaldo er den eneste fodbold spiller jeg har hørt om. Og sørme om vi ikke fik set ham, det var jo ganske sjovt sådan at være midt i det hele. Lige som dengang i 92 hvor vi vandt.
Vi fik også besøgt kongebyen Sintra, 30 minutters kørsel uden for Lissabon. Kongebyen hvor konger i forskellige århundrede boede om sommeren. Og hvor H. C Andersen havde tilbragt et helt år. Det giver anledning til tanker over hvor lang tid den rejse tog? altså hvor lang tid tog det ham at komme helt derned? Det er langt væk fra lille DK så jeg gætter på 1 uge eller mere. Men der var helt unikt og jeg forstår godt at han blev 1 års tid. Det kunne jeg godt fristes  til.
 efter Portugal tog vi nattoget til Madrid som jo er hovedstaden i Spanien. Flot by, kæmpe store boulevarder, kæmpe parker og en utrolig grøn by.
Men hvor var der mange biler. Hold da helt op. Der stank af bilos overalt hvor man gik og det virkede som om at alle dage og tidspunkter var myldretid.
Vores hotel lå super godt, nede af en af de små sidegader nær Prado museet.
Mange spanske museer har gratis adgang på et givent tidspunkt og Prado har mellem 18-20. Så vi ville gerne betale 0 kr for at komme ind. Desværre var vi ikke de eneste der havde fået den gode ide, så køen var flere km lang. Ja det blev så til at vi købte billetter online så vi ikke skulle stå i kø (den almindelig kø er nemlig også lang) og prisen var noget højere end de 0 kr.
Et af de andre museer som ikke var så kendt havde også gratis adgang om aftenen, og her var køen kun 100m lang, så vi fik udnyttet muligheden.
 Efter nogle dage i Madrid tog vi nord på til San Sebastian. Virkelig en smuk by, idyllisk beliggende i Biskay bugten inden i en slags lagune. Virkelig smukt. Mange turister kommer og besøger byen (som os selv) og det er den by i verden med flest Michelin stjerne i forhold til indbygger tallet.
Vi spiste frokost på en Pinxtos restaurant (tapas kaldes Pinxtos i Baskerlandet) og det smagte himmelskt, kæmpe udvalg, gode råvare og super entusiastiske tjenere.
Nattoget til Paris tog os langt op og dagen efter var vi hjemme.
Vi oplevede desværre også at få de dårlige nyheder med Terror i Nice. Men i Spanien  render politiet rundt med store maskinpistoler og togene undersøges flere steder. De har haft en terroroplevelse på en stor banegård i Madrid, for år tilbage. I Frankrig gik der også meget politi rundt og Thalys (højhastighedstoget fra Paris-Bruxelles-Köln) havde stort sikkerheds tjek ind. Tror ikke at det skyldes Nice episoden, men snare er der nok højnet på sikkerheden efter at Amerikanske soldater (på orlov) stoppede en sindsforstyrret person i at skyde rundt i et tog fra Paris til Bruxelles (det var for nogle år siden og netop på et Thalys tog).
Ingen, hveken politi eller skarpskyttere kan forhindre terror, men det er betryggende at sikkerheden på højhastighedstogene er styrket. På en måde er de vel landjordens flyvere? går noget galt på et sådant er sandsynligheden for en stort katastrofe meget nærtliggende. De kører trods alt over 300km/timen.
Men vi oplevede heldigvis intet mærkeligt på vores lange rejse gennem Europa og man kan vel også sige at det generelt er meget sikkert at rejse både med tog, fly og skib.
Vi havde en super dejlig ferie, så en masse og har nu behov for 2 ugers søvn for at absorberer alt det vi har oplevet.

2 kommentarer:

  1. Igen tak for turen rundt i det sydlige Europa. Hvor har I dog oplevet meget - og er da også meget aktive synes jeg ... alt andet er altså også fjollet, hvis du spørger mig ... hvorfor dog betale flere tusinde kroner for at tage flere tusinde kilometer hjemmefra for at smide sig ved siden af en swimmingpool med en bog?

    SvarSlet
    Svar
    1. ja det er vi vist enige om. Men ind i mellem er vi vist også for aktive. Vi syntes vi skal nå alt, det er jo ikke sikkert vi kommer igen. Det betyder så at når vi kommer hjem har vi behov for meget søvn...det er nu 4 dage siden vi landede på matriklen og vi er stadig meget trætte. Godt vi har lidt ferie tilbage ;-)

      Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...