lørdag den 2. juli 2016

Ferie

Vi er nu på ferie, hele 3 uger bliver det til. Det har allerede været ganske spændende. Vi tager normalt altid toget (jeg HADER at flyve...virkelig hader, klaustrofobien hersker i de små maskiner). Vi tager ICE til Hamburg og derfra nattoget til Basel. På Basel hovedbanegård ligger en Starbucks (som jeg ellers ikke er en stor fan af...) som serverer morgenmad og kaffe. Vi kunne få den på toget, den er med i prisen. Men det er sådan noget morgenmad som man sagtens kan være foruden. Så kl 06.30 indtog vi Starbucks og fik en omgang morgenmad inden vores TGV tog til Avignon kom. Vi landede i Avignon ved 12 tiden og fik allerede set en masse den dag. Pavepaladset er jo imponerende. En af de italienske paver søgte til Frankrig da pesten hærgede i rom.
Pave Paladset
Sur la Pont D'Avignon
Mere af Pave Paladset
Vi overnattede i et meget lille hotel (måske kunne man kalde det et B&B) på en meget stille sidegade, fine senge og rigtig død syg morgenmad. Ofte når vi har været nede syd på oplever vi disse utrolige kedelige morgenmads serveringer. Og så er der altid en masse kager? Jamen jeg forstår det slet ikke. Kager til morgenmad? Men måske syntes de også vores morgenmad er ganske kedelig?
Efter Avignon tog vi toget til Nimes hvor vi lige fik set den store gamle Arena inden TGV toget tog os til Barcelona, hvor vi er nu. Vi tager 3 dage i byen inden vores krydstogt.
Har du været her? Det er 30 år siden jeg blev bjergtaget af byen og især Antoni Gaudi. 
Det er jeg stadig, og byen er vokset siden mit sidste besøg. Det samme er antal turister. Her er godt nok mange. Heldigvis kan man købe billetter til de store turist attractioner online og det betyder at man ikke skal stå i kø. HADER at stå i kø, især i 30-35 graders varme.
Gaudis Park Güell- søjler under pavillionen
Øgle med springvand


La Pendrera
udluftningskanaler på La Pedrera
Palau Güell-udluftningskanaler

La Pedrera -som betyder stenbrud-set ude fra

Udluftningskaneler-Palau Gûell
De første billeder er fra Park Güell som Gaudi har skabt til en rigmand. Den er meget unik og bærer tydelig præg af inspiration fra orienten og islamisk kultur.
De næste billeder er fra to huse som han fik opført, de er fra hans senere inspiration i Art deco stilen. Igen skabt til rige familier men helt unikke i stilen. De underlige skorstenslignende figurer er udluftningskanaler øverst på begge huset. Hvis man kan gøre det så flot, hvorfor finder er så så mange grimme udluftningskanaler?
Imorgen skal vi nå lidt mere Gaudi. Hans aldrig færdige kirke La sagrada familia og endnu en af hans bygninger til private rigmænd. Og så står den på krydstogt ned langs den Spanske kyst, Gibraltar, Marokko og Portugal

3 kommentarer:

 1. Har ikke været i Barcelona, men byen er på vores to see-liste ... havde dog nok luret, at den er ved at være noget af et turisthelvede, men selvfølgelig har det også noget med årstiden at gøre.
  Er spændt på at høre mere om jeres krydstogt og hvor det går hen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror man skal herned om vinteren/forår/efterår. Her er virkelig mange turister pt, især Amerikaner, englændere og australier. Og vist tyskere, men også danskere og portugisere.
   Men I kan jo tage herned når I har lyst ;-) Men her er virkelig smukt og spændende.

   Slet
  2. Og krydstogeten går til den spanske sydkyst, gibraltar, marokko og lissabon

   Slet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...