søndag den 14. april 2013

Så er de her

Altså tranerne. Der havde været en mindre gruppe for nogle uger siden, men den så kun gemalen. I dag lød så de dejlig truuuut fra de smukke fugle og vi fløj ud med kikkert. Langt nede fløj flere små flokke, vel mellem 60-100 stks. De cirkulerede og havde ikke særlig travlt med den videre færd. De ved jo der er mad nok både ved Pulken og Hornborgasjön.
Billederne er fra påsken 2007 hvor vi var ved Hornborga mellem 14000 traner. Fantastisk oplevelse.
Forleden havde vi besøg af et dompap par. De er længe side vi sidst så dem på matriklen, men det er ikke en fugle man misser, især ikke hannen med det kraftig rødfarvet bryst.
I dag har vi fået sat en nyt hegn op på et mindre område af forhaven. Det gamle var gået i stykker, men med tanke på at det var købt i Bilka for 150kr for 12 år siden, har det vist holdt godt. Men nu skulle der et nyt til og denne gang et i sort fra Plus.
Vejret er jo utrolig dejligt, så jeg skal videre i haven. Men trane synet gav lige en lille pause. Det er først forår når de er kommet ;-)

10 kommentarer:

 1. Flotte fugle.
  Vi har også dompap i haven og i går så jeg for første gang en stilits og kvækerfinke, de er bare flotte.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Fugle er bare dejlige, det er så let at sidde og lure på dem uden at de forsvinder. Stilits og kværkere er også smukke fugle ;-)

   Slet
 2. Traner er utroligt smukke... Jeg ville føle mig utrolig heldig hvis jeg bare så én.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, men hvis på øst sjælland, så bare kig op. Du kan simpelthen ikke undgå at høre når der er traner i området, meget speciel lyd ;-) Ellers må du afsted til Pulken (Skåne, ved Yngsjö) eller Hornborgasjön (100 km fra Göteborg) der er jo mange 1000. ;-)

   Slet
 3. Ja, så er det rigtigt forår :-)
  Det var uden tvivl i den lige opbrugte weekend, vi skulle have været i Sverige, men det er ikke altid, at timingen passer helt, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også, men mon ikke der er nogle i næste også? ;-)

   Slet
 4. Sikke flotte billeder af tranerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de var gode "skudsmål" de dejlige traner ;-)

   Slet
 5. Tak for de dejlige billeder.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...