onsdag den 27. marts 2013

Nu mangler vi bare at der lander en trane

Der er godt nok gang i den i baghaven. Jeg tror det er fordi vi er den eneste foder station i området og så at vi stadig har vinter. Det gør det svært for trækfugle at finde føde. Især når jorden, mange steder, stadig er frossen.
Silkehalerne var her i går og jeg fik en del fotos. To stks kom hele dagen og spiste af æblerne. Nej de åd af æblerne. Spætten er en kendt gæst på matriklen, men vi kan altid høre når den kommer, med de specielle spæt lyde. Grønsisken ser vi også ind i mellem. Jernspurven, som vi plejer at se hver vinter, har ikke været her. Det samme gælder Kvækerfinkerne. En vinter havde vi over 50 stks ved foderhuset.
Men nu mangler vi så bare at der lander en trane og spise noget fra foderbrættet. Men de er vist ikke kommet så langt endnu. Iflg mine kilder er de i Tyskland, i Sverige har man stort set ikke set nogle. Pulken, ved Kristianstad er ryddet for traner. Til gengæld er der mange rovfugle, men vi ville gerne havde været derover og se traner, men den tur er aflyst. Måske næste år. Selv Hornborgasjön har stort set ingen traner. På nuværende tidspunkt sidste år var der 10000 traner deroppe. Nu gider man slet ikke tælle, for der er ingen. Men de kommer jo nok, bare ikke i marts.
I aften får vi venner på besøg, vi skal prøve en omgang tapas som vi har købt i en delikatessebutik på Peter Bangsvej. Det ser meget lækkert ud, så det glæder vi os til.
God påske til dig der læser med her.

10 kommentarer:

 1. Det var et herligt besøg I havde af silkehalerne, jeg gad vide hvor alle "mine" fløj hen for de er ikke set siden de sad model i solskinnet for uger siden. Men det skulle ikke undre mig om du fik besøg af en trane inden længe:-)
  God fornøjelse med jeres tapas det lyder lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi venter i spænding på traner....måske ikke i haven, men så oppe i luften over matriklen.

   Slet
 2. Det kunne være sjovt hvis der kom et par traner forbi, men de lander nok ikke i haven..Fine billeder af dine fuglebesøg.. :-D

  SvarSlet
 3. Hvor er du heldig.... Vi har også mange smukke fugle i vores have, og også mange spændende og specielle arter. Men "dine" silkehaler kan jeg godt være lidt misundelig over :-) De er meget meget flotte.
  mange hilsner og god påske.
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. vi har aldrig haft silkehaler i haven før. de er normalt meget sky, men ikke disse to ;-)

   Slet
 4. Smukke billeder af silkehalerne.

  SvarSlet
 5. Du følger også med hos Carl Christian, kan jeg se ... de traner venter i Tyskland på bedre vejr - jeg håber sandelig det kommer her i påsken, for vi skulle meget gerne nå at se et ordentligt træk, inden vi kører hjemover igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke de kommer til påske i år. Carl Christian skriver at der ingen er og på Kristianstads hjemmeside kan man læse at de er i tyskland....men weekeneden efter måske ;-)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...