lørdag den 18. august 2012

Ny beboer

Som jeg skrev i sidste indlæg har vi fået en ny beboer. Stribe, en hankat på 8 år. Nu har vi igen 4 katte, som egenligt er lidt i overkanten og dog. Her er plads nok, men når 4 katte skal enes kan der godt opstå problemer.
Stribe (som den hedder indtil videre) kommer fra en gård, men har siddet på Dyreværnets internat i Rødovre siden april 2012 da gården blev solgt og ejerne flyttede i lejlighed. Dyreværnet gør et kæmpe stort arbejde, hatten af for dem, men burene til de hjemløse dyr er meget små. Man regner ikke med at de sidder der så længe og så har man også pladsmangel.
Nå men dyreværnet har en facebook side som var her jeg stødt på Stribe. Man bruger Facebook til at give dyrene nye hjem. Her så jeg så denne søde stribede kat der havde sidde mange måneder i et lille bur og som ventede på nye ejere. Ja, mit kattehjerte kunne bare ikke klare det. Stribe måtte ud og bo hos os. Jeg har et blødende hjerte for dyr i nød, ja det har både gemalen og jeg. Jeg kan sidde og stortude hvis jeg f.eks ser billeder af dyr der er i nød på en eller anden måde. Så da jeg så Stribe kontaktede jeg straks dyreværnet, og nu har den så boet her 1 uge.
Den minder lidt om vores vilde-tam kat, Missan. En kat vi tog til os for år tilbage, men som forsvandt for 3 år siden. Missan var desværre meget lumsk. Den var umulig at aflæse og ind i mellem angreb den os. Det har betødet at vi har været meget forsigtige med Stribe. Det ligger virkelig dybt i en, når man har haft så skadet en kat som Missan. Men Stribe er bare så sød og venlig. Og det mest besynderlig er at den kommer ganske godt ud af det med de andre forkælede katte. De hilste meget pænt på den, uden det store drama (hvæsen og kløer ude). Det er aldrig sket før.
Den var inde i huset i 4 dage, hvorefter vi lukkede den ud i vores indhegnede have. Den skulle jo lige vænnes til de nye omgivelser og lære alle duftene at kende før den kunne komme ud på egen hånd. Men nu har den være ude i sit nye område og kommer pænt når man "kalder". Den har en plads i skuret hvor den kan sove, men den vil hellere sove på sofaen om dagen og være ude om natten.
I lørdags var vi i opera hedeland og se Don Giovanni, vejret var super godt og vi mødes med et vennepar før forestillingen til picnic. Dejlig forestilling og dansk sommer aften, dog pænt kølig.
Det er så hyggeligt at sidde i mørket, at se og høre opera, stjernehimlen (og stjerneskud) og høre fugle småsnakke i det fjerne.
I dag skal vi et smut til Køge, der er torvedag og så mangler vi lige at se nogle små ting dernede.
God weekend til dig der læser med her.

16 kommentarer:

 1. Godt Stribe fik et hjem hos jer.
  Det er en stor oplevelse at sidde under åben himmel og overvære teater eller lignende. Især når det begynder at mørkne, så man kan se stjernerne.
  Jeg er til friluftsteater hver år, fordi min søn og svigerdatter spiller med. Hyggeligt når bare det ikke regner.

  SvarSlet
  Svar
  1. udendørsteater der bare fantastisk. Lyder spændende med det du deltager i. Er det på Samsø`?

   Slet
  2. Nej det er på Nordfyn. Vi har ikke friluftsteater herovre.
   Min søn friede til sin kæreste den aften, vi var ovre at se det. Det var meget rørende, der var 450 tilskuere og hele familien var i blandt også svigerfamilien :o)

   Slet
 2. Århhhhh - hvor er han flot og lækker! Det kalder jeg en rigtig kat.... jeg er ikke så vild med smarte racekatte! Men Stribe er lige min type, hahaha..... det er ret imponerende, at han er blevet gode venner med de andre katte så hurtigt. :-D

  Jeg håber, at I nød Don G. i Hedeland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er bare så sød, den gode Stribe. En rigtig kat.....den ligger pt hele dagen ude på naboens carport tag, så nå vi kalder stikker den lige hoved op så vi kan se den. Den kommer ind når der er mad og den vil kæles bag ørene.
   Vi har jo en enkelt racekat, en hellig birma. Det er jorden mest fantastik søde kat, mild og utrolig venlig. Men det er mere som en slags skøde kat (lige som de der skøde hunde der er så moderne), den er meget anderledes end de andre "rigtige" katte vi har. Men sød det er den virkelig.
   Men Stribe er virkelig blevet et hit..........de andre katte er meget glade for ham, men stadig meget forsigtige ;-)
   Don G var rigtig god, det var nogle gode sangere de havde fået...........lyden er en anden sag. Men jeg tror det er meget svært med ordentlig lyd til udendørs forestillinger, med mindre det koster en bondegård og det tror jeg ikke lige er i operahedelands budget, med kun 3 forestillinger pr år. Vi taler om at næste skridt må være opera i Verona. En af vores venner siger det er ganske fantastiskt....

   Slet
 3. Nååe hvor er han sød, og dejligt at han er blevet taget godt imod af de andre katte..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. det andre katte er normalt meget sure på andre katte, især den yngste. Det aftager vist med alderen. Men Stribe er virkelig et hit ;-)

   Slet
 4. Hvor er katten sød. Godt den fik et hjem hos jer.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er rigtig sød. I disse dage ligger den og daser indenfor. Den gider ikke være ude før om aftenen, så skal den på udflugt. Når det er mere køligt ;)

   Slet
 5. Tillykke med jeres nye kat, Stribe. Han ser vel nok sød ud :-)
  Det glæder mig meget, at I har givet ham et godt hjem, og at de andre katte har taget sig godt imod ham. Du har virkelig et godt kattehjerte :-)

  Det er en god idé, at Dyreværnet har fået en Facebookside. Jeg tør slet ikke kigge for meget på siden, da jeg også helst vil redde alle dyrene - især de, som har siddet der længst.
  Jeg har luftet en del hunde på Rødovre Dyreinternat, da jeg havde overskuddet til det og min egen hund, Rufus, ikke kunne gå lange ture mere. Mærkelig nok fik jeg ikke min nuværende hund derfra, men fra et internat i Nordsjælland. Men Rødovre er et fantastisk internat, hvor de gør et stort arbejde for dyrene og har en stor hygiejne. Endnu engang tillykke med Stribe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke man skal kigge på fotos af de mange dyr der savner hjem, når man som du og jeg har et stort dyrehjerte. Men det var heldigt for Stribe :-)

   Slet
 6. Hej Havehyrde. Sikken et held for Stribe at du har et godt hjerte. Nu får han et dejligt liv hos jer. Jeg tuder også, når jeg hører om dyr i nød. Jeg blev så oprørt i går, da jeg hørte om vores oddere. De er totalfredede, og mange af dem render rundt med hagl i kroppen.
  Så jeg skrev en lille artikel.
  Tillykke til dig og Strib. Ka' I ha' det godt. Det glæder mig at høre om mennesker med kærlighed til dyr. "Strib hos Havehyrden" er en af de gode nyheder. Måske vil jeg gerne skrive en lille artikel om dig ?
  Venlig hilsen
  Grethe ´)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe.
   DEt er ganske enkelt skandaløst at der findes dyre med hagl i kroppen, fredet eller ej. Jeg ved at en del fasaner også lider samme skæbne. Nu ved jeg ikke lige hvad du mener med at skrive en artikel om mig, men det kan du måske uddybe?
   God weekend ;-)

   Slet
 7. Hej Havehyrde, jeg kan godt lide mennesker der har hjerte og husrum for dyr. Det er så smukt at du tog Strib til dig. Du skal ikke være nervøs for, hvad jeg skriver, det vil kun være en kort artikel på min blog, udelukkende positivt, og det bli'r på min danske blog. Jeg viser dig det til godkendelse. Men det bli'r ikke lige med det samme, for jeg har lidt travlt lige for tiden. Jeg har snart rund fødselsdag!!
  Venlig hilsen til dig og dine skønne katte
  Grethe Bachmann ´)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok, du er velkommen til at skrive.....og tillykke med fødselsdagen, snart ;-)

   Slet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...