lørdag den 11. august 2012

Guldet fra haven

Kartofler. Er der noget der smager bedre end egne kartofler?
Eller hvad med tomater?

Eller chili? eller æbler?
Hvor er det lækker at dyrke sine egne afgrøder. De smager 100000000000000 gange bedre end dem man køber. Og så er det så nemt og tomater kan f.eks dyrkes de fleste steder, på altaner, i altankasser osv. Den nye trend indenfor afgrøde dyrkning er faktisk Urban gardening, som Signe Wenneberg f.eks har skrevet en bog om. De fleste af os har jo ikke disse enorme haver som man så ofte ser på tv. Men det betyder bestemt ikke at man ikke kan dyrke kartofler, krydderurter eller andet. Man skal bare være lidt mere iderig og finde spændende løsninger. Hvis man følger hende på facebook kan man finde en masse links til alternative måder at dyrke have på.
I aften skal vi i Opera Hedeland og se Don Juan. Vejret er super godt og vi starter med picnic fra Meyers køkken. Guf.
I dag har vi også været ude og hente en ny kat. En ældre model der havde siddet på kattehjem i lang tid og som vi bare måtte have herud og forkæle. Mere om ham en anden dag ;-)10 kommentarer:

 1. Der er INTET, der kan måle sig med hjemmeavlede ting. Spændende tomater, i øvrigt, de der stribede, du viser, og har man nyopgravede kartofler behøver man intet andet at spise.
  Chili forventer jeg at høste i rå mængder på et tidspunkt ...
  Dejlige og flotte billeder.
  Håber, at Don Juan levede op til forventningerne - I kunne næsten ikke få bedre forhold at se den under - heldigt valg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. chili er jeg også blevet glad for. nu prøver jeg at dyrke dem på friland, om det lykkes må vi få se. Operaen var fantastisk og vejret var rigtig godt. Det har aldrig regnet når vi har været der, i snart 10 år ;)

   Slet
 2. Dejligt med hjemmedyrkede grønt og spændende med den nye beboer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. bestemt, dyrker du noget på altanen? ;)

   Slet
 3. Årh, hvor er det dejligt, at I skal have sådan en ny ældre kat. Hvis jeg skulle have ny kat, så ville jeg vælge det samme. Det gør bare så ondt i mit hjerte, når jeg tænker på alle de ældre katte som er blevet KASSERET og nu er der bare ingen der vil have dem. Jeg glæder mig til at se billeder af den nye kat! :-D

  Jeg håber at I havde en god aften i Hedeland!

  SvarSlet
  Svar
  1. det var rigtig dejligt i hedeland. De sang virkelig godt, lyden er dog ikke super, men hyggen og oplevelsen er helt i top.
   Stribe, som katten hedder, har været på en gård som blev solgt. Derefter har den siddet på dyreværnets internat i Rødovre i 5 måneder i et lille bur og den var rigtig utilpas. Så den skulle vi selvfølgelig have. huset er stort nok, men den vil sikkert hellere løbe omkring. Det kan den så gøre og sove i skuret hvis den skal være ude om natten. ind til videre går det fint. De gamle katte hvæser lidt af den, men ikke det helt store drama. Vi er positive ;-) og Stribe er rigtig glad, ligger og ruller og små snakker hele tiden....vi er i gang med at tilvænne den til haven og ude livet.

   Slet
 4. Mmmm Afgrøder fra haven:-) Det ser rigtig lækkert ud. Jeg glæder mig selv meget til snart selv at skulle starte have op. Først og fremmest prøver jeg et urte bed... -Mon ikke det er et godt sted at starte? Jeg er helt ny-udklækket have entusiast.

  Dejlig blog:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Urter er nemme og gode at starte med. Glæd dig til hjemmedyrket ;-)

   Slet
 5. Hvor ser det godt ud.
  Hjemmedyrket ER bedst.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Intet over eller under Hjemme dyrket ;-) Og god torsdag aften til dig.

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...