tirsdag den 13. marts 2012

Sluk for lyset

den 31. marts fra klokken 20.30 til 21.30 er der Earth hour. Husk at sluk for lyset ;)

6 kommentarer:

 1. Nej, jeg vil ikke! Jeg synes det er et dumt projekt, men det siger jeg jo hvert år. I år tror jeg hellere, at jeg må skrive et indlæg på bloggen.......... :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmm, jeg syntes det er en rigig god måde at få fokus på et stort problem. Vi bruger jo alt for meget strøm på ingen ting :)

   Slet
 2. Tænk, hvis alle virkelig parerede ordre? Så ville elproducenterne eksplodere, fordi der overhovedet ikke var nogen aftagere i en hel time. Ikke godt ... og hvorfor i alverden skulle jeg sidde en hel time i mørke og ikke kunne foretage mig noget som helst? Det synes jeg simpelthen er noget pjat.
  Jeg synes ikke, dette er en god måde at gøre opmærksom på, at mange af os godt kan spare mere på strømmen end vi gør; det skal ske på en måde, så det virker i det lange løb, og det gør dette ikke - virker tværtimod provokerende på mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg har en helt anden holdning til det, som du nok havde regnet med. Jeg syntes det er et godt initiativ for at gøre opmærksom på et meget stort problem som har indvirkning på alle på vores klode. Så at individet syntes at det er generende at skulle slukke for strømmen i 1 time, ja det må man så tage med. Der findes jo stearinlys ;)

   Slet
 3. Jo, det havde jeg da regnet med, men debat kan være meget hyggeligt :-)
  Jeg kan ikke se tilstrækkeligt ved stearinlys, og hvis jeg - og andre - skulle tænde stearinlys nok til at kunne arbejde ved (eller såmænd bare nogle få stearinlys), ville jeg/vi forurene langt, langt mere end den modsvarende elektricitet ;-)
  Er man ikke tilbøjelig til at fokusere på en enkelt ting i stedet for at se det i en større sammenhæng?

  SvarSlet
  Svar
  1. hvis man ser det så isoleret så ja, stearinlys forurener mere end el. MEN det er jo ikke formålet med kampagnen, det er at gøre opmærksom på at der stadig er mange mennesker, virksomheder osv der bruger unødvendigt lys.........Jeg syntes desværre mange mennesker har en evne til at fokusere på hvilken betydning det har for en selv og ikke på hvilken betydning det har for vores samfund og jord. Så hvad den enkelte mener der godt for sig selv, er jo ikke nødvendigvis godt for os andre. Og når ens adfærd har konsekvenser for andre, ja det er det jo et fælles anliggende og det er det kampagnen vil gøre opmærksom på. Og så er det nu også sjovt at flere storbyer deltager og at de så er mørklagte i den time der tager ;)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...