søndag den 4. marts 2012

Har du penge i overskud?

Hvis du har mulighed for det vil jeg opfordre til at give en pengegave til Kattens værn. Foreningen har hårdt brug for penge for ikke at gå konkurs. Man kan læse om det i seneste nummer af Kattens Værns blad
Du kan støtte på flere måde, ved donation af penge, ved køb af vare i deres web butik, ved at tilmelde dig you-me shopping, ved at blive medlem osv. Man kan læse om det på foreningens hjemmeside.
Mange mennesker tror at katte sagtens kan klare sig i det fri, det kan kæledyr normalt ikke og kattens værn har derfor mange herrerløse katte i deres internater. Har du lyst til at få en kat er det derfor en god ide at komme forbi et af disse internater. For et lille beløb får man en kat der er neutraliseret, vaccineret, øremærket og måske en ven i mange år fremover.
Vore egne katte kommer ikke fra internater, men søgte nye hjem af forskellige grunde. Den fede fandt vi på gaden da vi boede i Valby. Den tog vi til os, da vi troede den ville dø af kulde. Frøken fik vi af en ung fyr der ville aflive den og Vigga købte vi af en ung pige der troede at en kat var en slags skødehund. Wursten skulle også havde været aflivet pga at ejeren blev allergisk. Vores udekat- Missan, som desværre forsvandt for nogle år siden, levede ½-1 år på vejen og især i vores have. Efter kontakt til Kattens Værn kom de og tjekkede den igennem, neutraliserede, vaccinerede og øremærkede den. Vi betalte 500kr, et meget lille andel af det egentlige udgift. I tilgift beholdte vi så Missan, som levede i vores isolerede skur i 2 år indtil den en dag forsvandt.
Næste kat vi får bliver helt sikkert fra et internat!

8 kommentarer:

 1. Tak fordi du gør opmærksom på det, for Kattens Værn gør et kæmpe arbejde.
  Jeg er mere hundemenneske end kat, men jeg har gjort brug af Kattens Værn i efteråret fordi vores kommune har en aftale med dem vedr. indfangning af vilde katte. Vi fik pludselig et problem for et par år siden, hvor vilde katte slog sig ned i en af nabohaverne og på trods af at vi i november 2011 har fået indfanget 5 vildkatte er der nu igen 5. De 5 der er der nu ser ok ud, men jeg siger dig at nogle af dem der blev fanget var syge og dårlige. Det gør mig så usigeligt ondt at se et dyr komme haltende med pelsen i elendig forfatning og jeg fatter ikke at dem der har kattene i deres have ikke gør noget ved problemet, f.eks. rydder op i det rodehjørne hvor kattene holder til.
  Kattens værn tilbyder at sætte kattene tilbage efter sterilisering og
  hvis jeg kunne få det til at gå op i forhold til vores 2 hunde der HADER katte, ville jeg indrette et sted til en eller 2 af dem og fodre dem og lade dem holde min have som territorie, men det går bare ikke med de gamle hunde jeg har for de kommer aldrig til at elske katte.

  SvarSlet
  Svar
  1. De gør et stort stykke arbejde, bestemt. Så de er værd at støtte ;)

   Slet
 2. Du nævner you-me shopping men intet link. Så ville jeg bare lige nævne er www.youmeshopping.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. linket står på kv.dk´s hjemmeside som jeg linker til;)

   Slet
 3. Vores Sofus er fra Dyrenes Beskyttelses internat i Hillerød, som gør et enestående arbejde for herreløse katte og hunde. Dyrene er neutraliserede, øremærkede og vaccinerede, når man køber dem. Jeg anbefaler varmt, at man kigger enten der eller hos Kattens Værn, når man vil have en kat. Men Inges Kattehjem gør også et stort arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. alle dyreinternats foreningerne gør et kæmpe arbejde, så de er virkelig værd at støtte ;)

   Slet
 4. Vi har også lige modtaget tidsskriftet 'Kattens Venner'. Det er hjerteskærende at læse, at det måske kan blive nødvendigt at lukke foreningen.
  Her må Foreningen til Dyrenes Beskyttelse altså give en ordentlig skærv. De arver millioner, og jeg antager at de, som har testamenteret deres penge til hjælp til nødlidende dyr, også havde foreninger som Kattens Værn i tankerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes nu også at vi, skal give penge til foreningen :)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...