onsdag den 22. februar 2012

Syndens hule

Ja så har jeg lige skrevet et indlæg om mit nye sunde livsstil og sørme om jeg så ikke tager på fransk konditori og spiser kager.
Konditoriet Le Montmatre ligger i Oehlenschlægergade, en sidegade til Vesterbrogade og er bestemt et besøg værd, meget autentisk. Inden nogen tror at jeg er faldet af "vandvognen" skal jeg lige sige at jeg tog en lille bid af nogle af kagerne, resten spiste gemalen. Han har en meget sød tand og elsker kager. Og for at gøre det endnu mere uretfærdigt, så kan han spise alt han har lyst til. Han tager stort set ikke på. Sådan fungerer min krop desværre ikke, men når man stort set ikke spiser sød og søde sager, så bliver man tilfredsstillet med meget små bidder af noget lækkert.
I går var jeg i haven. Alt det visne fra stauderne skulle fjernes. Jeg nåede to bede, sikken en masse affald til komposten jeg fik lavet.
Fuglene fik også nye æbler og før jeg kunne nå at tælle til 5 kom en flok sjaggere og spise rub og stub. Det gik hurtigt og normalt bliver de underkuet af solsortene. Men ikke i går, der var de i flertal.
Jeg skal lige for en god ordens skyld oplyse at æblerne ikke var økologiske og at Sjaggerne var ligeglade. Alt blev spist.
Ovenstående foto viser meget fint hvor godt karmofleret sjaggerne er. Smuk fugl.

14 kommentarer:

 1. Det er meget smukke billeder af sjaggerne! Dem har vi ikke set her hos os i vinter.
  Sikke et kagebord - det er jo helt vildt :-) Måske kender du også 'Tante 'T i Viktoriagade - ellers kan det sted varmt anbefales ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tanten har jeg været på mange gange, deres kager er ikke lige så overdådige som den franske konditor. Men de smager nu også godt.
   Sjaggerne har holdt sig væk det meste af vinteren, men lige i går var det altså tid til et besøg i vores have ;)

   Slet
 2. Sådan en mand har jeg også, det kan slet ikke ses på ham, at han næsten lever af søde sager, men jeg ja jeg tør ikke en gang kigge på det :o(
  Flotte billeder af sjaggerne.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er uretfærdigt med de mænd og deres stofskifte ;)

   Slet
  2. Det er nu ikke alle mænd, der er så heldige. Jeg har en søn, som har det akkurat som mig, bare han kigger på mad, tager han på. Så han knokler med træning et par gange om ugen, for at kunne tillade sig at gå ud og spise.

   Slet
 3. Tillykke med dine tabte kilo og vundne muskler - det er rigtig godt gået - vi ved jo alle, hvor svært det er at smide de irriterende kilo.
  Allersværest, når man i de første 45 år af ens liv kan spise ALT, og så inden for ganske få år bare ikke kan det mere, men tager på, bare man så meget som tænker på at spise kager ;-)
  Fortsat god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. da jeg var yngre kunne jeg faktisk spise alt uden at tage på. Og så pludselig, bang, så sad der "pludselig" en masse ekstra kilo. Jeg tror nu nok at det også har noget med ens aktivitetniveau daler med alderen. Nu er mit så sat i vejret igen, for selvom jeg altid cykler til job, så giver det ikke så meget på kJ kontoen ;)

   Slet
 4. Årh, hvor ser det lækkert ud med alle de kager. Hvis jeg ikke var veganer, så ville jeg straks springe på cyklen og drøne af sted. Jeg elsker kage og det er en af de få ting som jeg nogen gange kan savne......

  Det er nemt nok at lave masser af lækre veganske kager. Desværre er der ikke ret mange steder man kan købe dem, så man er som regel nødt til at lave dem selv! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. der er nok brugt en del fløde samt andre mælkeprodukter til de "franske" kager. Jeg er normalt ikke til den slags kager, men en lille bid smagte godt ;) Du har jo nogle ganske lækre opskrifter på veganer kager så jeg tror nu ikke du går glip af det helt store;)

   Slet
  2. Jamen, man kan da aldrig få kage nok, hahahaha......

   Slet
 5. Kagerne ser lækre ud.
  Tak for dine fine fuglebilleder.

  SvarSlet
 6. Sikke nogle smukke fuglebilleder du har på din blog......og kagerne de ser nu også gode ud;, tror ikke jeg kunne have nøjes med små smagsprøver

  vh Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det med at nippe kan godt være svært ;)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...