søndag den 19. februar 2012

Det er ganske vist

Vi har ofte besøg af skovskader. De er så smukke og dejlige og elsker jordnødder. Vi har ind i mellem besøg af en meget speciel udgave af en skovskade. Den piller altid den lille hinde af jordnødden før den spiser dem. Og i dag lykkedes det så at få synlige beviser for den påstand.

Der går max 10 minutter efter vi har smidt jordnødder i fuglehusene, før skovskaden kommer på besøg. Enten kan den lugte nødderne på lang afstand eller også så ved den at når vi går rundt i haven på denne årstid, så er det med foder.
Solsortene foretrækker æbler. Især økologiske. Jo det er rigtig, jeg har lavet flere test og de spise de økologiske først.
De første eranthis og vintergækker er kommet frem. Foråret er på vej ;)

10 kommentarer:

 1. Flotte klare og skrappe billeder at både SKovskaden og Solsorten - tænkevækkende at den vælge økologisk......den ved nok et eller andet :o)

  SvarSlet
 2. øh ikke skrappe men skarpe, mente jeg ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Økologisk er jo bedst ;9 det ved en solsort selvfølgeligt. Nej, jeg mener at man har bevist at der dannes flere naturstoffer i økologiske produkter blandt andet pga den langsommere vækst. Det kan betyde at den kan smage forskel. Men de spiser også de ikke-økologiske, blot spiser de øko æblerne først.

   Slet
 3. Flotte billeder af de kloge fugle :-)

  SvarSlet
 4. YES, det er snart forår :-)
  Det var godt nok en god billeddokumentationsserie, du fik skudt af den kræsne skovskade.
  Og sjovt med de økologiske æbler, men du kommer jo med en fin forklaring i dit svar.
  Det skal jeg altså lige afprøve...

  SvarSlet
  Svar
  1. og det er bare så dejligt at man kan fornemme foråret ;)
   Det kunne være sjovt hvis du også fik afprøvet om dine solsorte også foretrækker økologiske æbler. Der kan jo være forskel i hvor "kræsne" fugle er. Vi havde for nogle år siden, nogle rigtig dyre, efter sigende super gode, mejse kugler. INGEN fugle gad spise dem...................jo da de fandt ud af at det var dem de fik. Men det tog 1 måned eller mere ;)

   Slet
 5. Skønne billeder af fuglene og sjovt at det kun er den ene skovskade der piller hinden af...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan være at der er flere, men vi observerer kun en af gangen. Men det ser ganske sjovt ud ;)

   Slet
 6. Vi har sikkert noget at lære af fuglene. Der må være en grund til, at skovskaden piller hinden af jordnødderne. Der er sikkert noget grimt i.

  Se bare på solsortene! De ved godt, hvad der er det sundeste :-)

  Flot billedreportage.

  Det har været forår siden medio januar. Da spottede jeg både erantis og vintergækker MED hoveder i min have :-)

  SvarSlet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...