onsdag den 28. december 2011

Svend

I aften sendes dokumentaren Svend, om Svend Auken. Under optagelserne til dokumentaren bryder kræftsygdommen ud og der sker derfor en drejning i filmens fokus. Filmen er en reflektion over Aukens liv som minister, folketingsmedlem, far, ægtemand og ven. Efter min mening, en af Danmarks bedste politiske hjerne. Hans engagement og entusiasme var uhyre smittende.
Jeg skal se programmet, som vises på DR1. Han er helt klar en af mine forbilleder og hans tid som miljøminister var noget af det bedste der var sket for vores land. Jeg håber meget på at hans niece Ida, kan løfte den tunge arv efter onkel Svend.

8 kommentarer:

 1. Tak for et dejligt indlæg.Den skal jeg se. Du har så ret!

  SvarSlet
 2. Jeg har læst så meget godt om filmen. Vi skal også se den i aften og glæder os til det, selv om jeg tror, det også bliver tungt at se hans forandring, som sygdommen skrider frem.

  SvarSlet
 3. Perler: han var bare en fantastisk person.
  Madame: ja det bliver nok lidt mindre spændende at se ham tabe sig pga kræften :(

  SvarSlet
 4. Jeg har lige set filmen og den var fantastisk god, synes jeg - sikke en ildsjæl - top engageret lige til det sidste - smuk og rørende film:)

  SvarSlet
 5. Jeg så udsendelsen i går, et fantatisk menneske og sikke en ildsjæl...smuk film om Svend..

  SvarSlet
 6. Lisbeth+ Rejen: Jeg har en stor svaghed for Svend Auken. Han er en af disse personligheder som virkelig brænder for sagerne. En personlighed som der er alt for få af i dansk politik hvor alt går op i spin og den "rigtige mening". Han var en ener og vores land er blevet en del fattigere efter hans død.
  Dejligt at I også syntes om filmen ;)

  SvarSlet
 7. Han var helt klart en personlighed, var meget intelligent og han brændte for sine ideologier.
  Sådan noget kan jeg kun være fuld af respekt for, selv om han ikke helt repræsenterede min foretrukne side af dansk politik.
  Datteren kan måske godt komme efter det, men man mærker tydeligt, at mange års erfaring er en stor del af det, synes jeg.

  SvarSlet
 8. Ellen: Ida er ikke hans datter, men hans søsters Magrethe Aukens datter.
  Men hun er ung, ja, men jeg syntes bestemt hun er det bedste bud på en miljøminister dette land har haft i over 10 år. Fru Hedegaard var ok, i en tid hvor miljøet ikke spillede den store rolle.
  Jeg tror nu at politiker, på tværs af partier, har stor respekt for personligheder som Svend Auken. Jeg tror f.eks også at Connie Hedegaard nyder stor respekt blandt sine kollegaer, også på venstre fløjen. Der er blevet meget langt mellem politikere der siger hvad de mener og ikke blot siger en masse fordi det lyder godt.

  SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...