fredag den 30. december 2011

Så er det snart slut

med 2011. Ikke lige et år som jeg vil længes tilbage efter. Det må vel have været et af de dårligste år i mand minde, for os her på matriklen. I en kort udgave, så måtte vi aflive vores dejlig hvide kat, Wurst i foråret pga sygdom. I april fik jeg endnu en diskusprolaps og den 2. juli blev hele matriklen samt hus oversvømmet i det store skybrud . Vores sommerferie blev ødelagt og vi måtte bo 2½ måned andetsteds, medens vores hus blev renoveret. Nej bestemt ikke mit yndlingsår.
Men nu er der heldigvis ikke meget tilbage af 2011, så selvom den sidste del af året har været en god tid, ja så håber jeg at 2012 bringer noget bedre med sig.
Men vores juleaften gik rigtig godt, vi har efterhånden fået en god rutine i fordeling af de arbejdsopgaver der er, så vi havde god tid på selve dagen og nåede et smut i vores landsby kirke. Her har vi fået en ung ny præst. Og tusinde tak for det, den gamle præst var elendig. ja beklager, intet andet ord dækker en person der lever af at holde taler og formidle, og som så står og læser ordret op af manuskriptet på en uhyre monoton og inspirerende måde. Men den nye var god, han havde bestemt noget på hjertet og virkede meget entusiastisk. Den danske folkekirke har brug for fornyelse hvis den skal overleve, den har brug for at tale det samme sprog som de mennesker der besøger den. Tiden har stået stille alt for længe, i guds hus, hvor de færreste efterhånden kommer. Og hvis præsterne er som vores netop pensionerede præst, ja så er det ikke så underligt.
 Vi har ellers nået en masse i disse dage hvor vi har ferie. Niceville i biografen, brunch, shopping. I dag skal jeg mødes med en veninde på en te salon i city og senere skal vi forbi min far og ønske godt nytår.
Nytårsaften skal vi til koncert og ud at spise. Det gør vi hvert år og det er altid rigtig hyggeligt. Nogle gange tager vi videre til venner eller familie efter middagen, i år er vi nok hjemme inden klokken slår 24.00.
Godt nytår til dig der læser med her.

13 kommentarer:

 1. Tak og i lige måde, det trænger I da vist til!
  Nogle gange gør trange vilkår stærk og øger sammenholdet.
  Af uransagelige årsager kommer jeg igen og igen i tanker om min mors valgsprog: der er ikke noget galt uden at det er godt for noget.
  Det har været gældende både for hende og i mit eget liv. Men udfordringen består selvfølgelig i, at finde frem til, hvad det er godt for. :)

  Bedste hilsner og et varmt kram, skønt vi slet ikke kender hinanden (endnu);
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 2. Sødeste Lone.....ja måske ikke det bedste år for jeres vedkommende.....men nu I snart kan se tilbage på året der gik venter et nyt og lykkebringende er jeg sikker på.

  Det lyder som en dejlig aften I har i vente. Glæder mig til at følge med på side linien i 2012 også.

  Godt nytår til dig og dine
  Knmus Dorthe

  SvarSlet
 3. Ja py ha sikke et år i har haft.
  I har godt nok haft nogle svære prøvelser.
  Derfor ønsker jeg jer et godt og lykkebringende nytår. Det fortjener i.
  Havehilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 4. Det var da et år som en vis dronning ville have sagt: »annus horribilis.«
  Så kan det kun blive bedre nu. Ønsker jer alt muligt held og lykke eller et »annus wonderful« og en skøn nytårsaften .....

  SvarSlet
 5. Se på de lyse sider: det kan kun gå fremad i 2012 i forhold til 2011...
  Nej, det har været et slemt år for jer, men du lyder bestemt, som om du er en, der kan holde næsen oven vande, næsten uanset hvor galt det ser ud.

  Hvor er jeg enig med dig i dit folkekirke-synspunkt. Der er heldigvis mange fornyende præster, men der sidder vist desværre også en del som ham den forstokkede, du omtaler her.
  Jeg er godt nok ikke medlem, men derfor kan jeg jo godt have en holdning ;-)

  En rigtig god nytårsaften til dig ønskes herfra :-)

  SvarSlet
 6. Ja øv for et år, I har haft :-(
  Jeg håber det nye vil bringe en masse godt med sig og forkæle jer lidt ekstra ovenpå den omgang - det fortjener I da.
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Marianne:Det er altid en god ting at kunne finde det positive i modgangen og det fandt vi da også ;) Men det er også helt ok at syntes noget er hårdt, bare man kan komme videre. Om ikke andet så for sin egen skyld. Godt nytår til dig også ;)
  Solhat: Tak og i lige måde. Det var så dejligt at modtage planter fra din have dengang i september, det gav virkelig grund til et smil i en svær tid :)

  SvarSlet
 8. Marianne: Tak for din medfølelse og godt nytår til dig og dine ;)
  Bente: Det kan kun blive bedre, det er så rigtig, så rigtigt

  SvarSlet
 9. Ellen: man kan altid have en mening om folkekirken.............lidt som man altid kan have en mening om politik og politikere ;)
  Signe: vores krydstogts tur skal gerne være et plaster på såret, så at sige ;)

  SvarSlet
 10. Og godt nytår også til dig, Havehyrde! Ja, det er da frygteligt, som ulykkerne er væltet ind over jer og i år. Jeg håber, 2012 bliver et glædens år, og jeres planlagte krydstogttur bliver sikkert et af højdepunkterne :-)

  SvarSlet
 11. Madame: tak skal du have, vi håber også på et bedre 2012 ;)

  SvarSlet
 12. Med et færdigt hus og et krydstogt i sigte kan 2012 da kun blive et hit :-)
  Du/I ønskes et godt, lykkebringende og uheldsfrit nytår her fra det mørke ;-)

  SvarSlet
 13. Per: ja tak skal du have. Og godt 2012 til dig og dine også ;)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...