fredag den 2. september 2011

Åndehuller

Findes der mange af. Når jeg cykler på arbejdet, langs de mange marker kommer jeg senere på ruten til Taastrup. Mange kender måske denne kommune af navn men ikke af "udseende". Jeg er blevet lidt imponeret over både Taastrup især Albertslund. Der er utrolig mange spændende åndehuller i begge byer, man ser dem ikke hvis man blot suser igennem dem i bil, men på cyklen opdager man lige pludselig hvor grønt og smukt der er. Forleden fik jeg øje på denne trækirke.
Den minder om en af de smukke norske stavkirker, men ligger i et beboet området i Taastrup. Og overfor kirken bor en meget haveglad person. Langs hele hegnet er der plantet dahlia og de står nu i fuld flot i alle mulige farver. Virkelig et smukt syn.
For at komme videre på ruten cykler jeg under motorvejen (vist Roskildemotorvejen) og cykler derved igennem Albertslund. Albertslund syd er bygget med en masse kanaler, ikke lige vellykket alle steder. Men ideen bag er at regnvandet løber i kanalerne, videre gennem vandhaverne og derefter via et å system til grundvandet. Derved belastes kloakkerne i kommunen ikke unødigt. Den ide er jo god og hvis man tænker på at Albertslund syd er bygget i 60erne, så er det imponerende at biologerne i kommunen, allerede dengang tænkte sig om. Problemet for de fleste andre kommuner er jo netop at AL vand løber ned i kloak systemet og derved sker de store oversvømmelser ved skybrud som vi har set flere gange denne sommer.
Men vandhaverne, som jeg nævnte er det sted hvor regnvandet løber hen.

Der er en del vandplanter som vokser vha næringsstoffer fra vandet. Her er smukt og jeg møder mange mennesker der er ude og lufte hund i området.
Fortsætter man over Roskildevej til Albertslund Nord, fortsætter de grønne områder.
De er så vigtige disse åndehuller, ikke kun i store byer som København men også i de mindre som de to nævnte Vestegns kommuner. De fleste eksperter på området er enige om naturen, dyrene og det grønne kan hjælpe stressede mennesker med at få lidt indre ro.
Apropos indre ro, så vil jeg meget gerne have at vide om valget nu er så godt TV som stationerne selv gør det til. Hvorfor skal der sendes valgprogrammer hver aften, i flere timer. Gider nogen virkelig se på Simon Emil Amitzbøl stå op råbe op som et lille barn der ikke får sin vilje. Eller høre Claus Hjort fortælle at han er den eneste der har forstand på økonomi, alle de andres planer er "luftige". Og skal vi trækkes med valgflæsk om det samarbejde som R og K, har tænkt sig efter valget? Man kan da godt forstå at folk har politiker lede. Det med at stå og svine sin modstander til, at fortælle hvad modstanderens politik går ud på og fremsige dommedags profetier om hvad der sker hvis man stemmer på modstanderens parti.....Det er virkelig at synke lavt. Så NEJ tak til det! Jeg gider simpelthen ikke høre på dem, de fleste virker meget utroværdige og vil sige hvad som helst for at blive valgt.  Jeg har hørt to politikere udtale sig troværdigt og sagligt, Johannes Schmidt Nielsen og Kristian Thulesen Dahl. Fra hver sin fløj og repræsentant for sin fløjs yderste punkt. Jeg stemmer ikke på nogen af dem, men det slog mig bare at jeg syntes de begge virkede ærlige og overbevisende og at de virkelig troede på det de selv sagde.
Ok, hvad havde de så med indre ro at gøre. Jo, min indre ro forsvinder når jeg ser tv med politikere. Så det bliver slukket, lige så snart der går valg i den. Så sætter jeg mig ud i haven, finder en bog og læser i , eller sætter mig ned ved gadekæret og kigger på ænderne.
 Så vender min indre ro lige så stille tilbage.

14 kommentarer:

 1. Sikke en smuk kirke og dejligt at der er masser af grønne områder, og nej dem ser man ikke når man bare suser forbi...Politikerlede har jeg også, jeg slukker eller zapper væk, jeg gider heller ikke høre dem svine hinanden til...God weekend til dig..;)

  SvarSlet
 2. Rejen: Tak for dine kommentarer og god weekend til dig også ;)

  SvarSlet
 3. Sikke en god idé med kanaler og vandhaver til at opsamle regnvandet! Jeg ser ikke valgprogrammer på tv, og jeg giver dig fuldstændig ret - så vil jeg hellere søge informationer på andre måder. Johannes Schmidt Nielsen har efter min mening en stor troværdighed og tænk at hun kun er kun 27 år ...
  Rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 4. Gode billeder.
  Hvor er der smuk.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 5. Madame: I Tv kan man ikke blive klog på de enkelte partiers politik, det er mere de skandaløse ting de bringer frem :(
  Ja hun er virkelig god, var ikke klar over at J S N kun var 27 år, hun virker bare så naturlig overbevisende når hun taler. God weekend til dig også.
  Landbohaven: tak for dine kommentarer. Gode weekend :)

  SvarSlet
 6. John og jeg nærmest konkurrerer om at få slukket for tv hurtigst muligt, så snart der er en eller flere politikere i farvandet.
  Jeg synes, det er skønt, alt det du skriver om din 'nye' egn - du kunne snildt få et ekstrajob i turistforeningen :-)
  Grønt er ikke kun godt for øjnene, men som du siger i høj grad også for sjælen.

  SvarSlet
 7. Ellen: jamen er det ikke synd. Hvis de havde et budskab om deres egen politik ville man da nok høre efter, men det med at "de andre" altid har misforstået et eller andet, det gider man da bare ikke at høre på.
  mht min nye egn, så er det jo dejligt at se andre steder end lige dem man ser normalt og der er virkelig mange smukke natursteder både mod Taastrup men også mod Køge. Vi må jo udnytte tiden vi er her, jeg tror der går lang tid før vi kommer på disse kante igen, når først vores hus er "færdigt".
  God søndag :)

  SvarSlet
 8. .....ja åndehullerne må vi ikke glemme - og heldigvis er der mange af dem når man først får udforsket ukendt land. Bloggen er et åndehul også og endelig er der tid til at komme lidt rund igen ;0)

  Trækirker er der da vist ikke mange tilbage af i Danmark......den er smuk den du har fundet der, blandt geoginer og grønt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Dorthe: der er mange åndehuller og flere slags som du selv påpeger. Den er ganske smuk den lille trækirke, sjovt sted at finde den i Taastrup ;)
  Fortsat god søndag.

  SvarSlet
 10. Hvor rart at høre, at jeg langt fra er den eneste, der ikke vil spilde tiden med valggas. Det var derfor, jeg brevstemte, for selv om der overhovedet ikke er nogen politiker, der tilnærmelsesvis ligner mig og mine holdninger (SÅ specielle er de såmænd heller ikke...) - så kan man jo bruge udelukkelsesmetoden. Sørgeligt, men sådan er det...

  Hvor dejligt at læse om dine oplevelser. Dem er der mange af i nærområderne, hvis man får øjnene op for dem... :-)

  SvarSlet
 11. Mia: vi skal som sagt også ned og brevstemme, det bliver også første gang. Men jeg ved nu helt præcis hvem jeg vil stemme på. Jeg syntes at den regering vi har har siddet alt for længe, så jo hurtigere den kan blive skiftet ud, jo bedre.
  Nærområderne er rigtig smukke, dem har man en tendens til at glemme ;)

  SvarSlet
 12. Kære Havehyrde, hvis du skulle have tid og lyst, er der blogtræf den 24/9 i Tivoli kl. 13. Det kunne være dejligt at møde dig :-) Mia og Jens kommer også.

  SvarSlet
 13. Madame: Tak for invitationen, jeg kommer bestemt en gang, men den weekend har vi planer om en weekend til Sverige. Vi fik jo ødelagt vores sommerferie af skybruddet, så vi syntes at vi har fortjent en lille weekend ferie :)

  SvarSlet
 14. Det lyder rigtig dejligt - ja, I fortjener en lille weekendferie :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...